Våre ti testpiloter (syv familier, tre par) har nylig spist seg gjennom to uker med oppskrifter fra Adams Favorittkasse, som er kundenes favoritter blant nærmere 2000 retter som Adam og menyteamet hans utviklet de siste tre årene. Her er dommen over smak, sunnhet, kvalitet på råvarer, oppskrifter og selve leveringen av maten. Vurderer du mat levert på døren, kan det være smart lese denne rapporten.

Først spurte vi om informasjonen de fikk etter at de hadde meldt seg inn på Adams Matkasse var tilstrekkelig, og om det gikk det greit med levering av maten. Her var alle ti svært fornøyde og hadde ingenting å utsette. Pilotene var faktisk aller mest fornøyd med selve leveringen av kassene og informasjonen de fikk om dem. Her får Adams testens høyeste score: 9,6 av 10. 

Den første uken

Testpilotene våre synes det var enkelt å følge oppskriftene i den første uken. Håkon er først ut:

Det gikk i all hovedsak veldig bra. Jeg har ikke den største erfaringen på kjøkkenet, og jeg hadde ingen problemer med å følge oppskriften.

Pernille var også fornøyd:

Det gikk over all forventning :) jeg lager aldri mat men DETTE fikk jeg til :)

Noen synes det var litt uvant å følge oppskrifter for første gang, mens én “var litt sjokkert over hvor mye grønnsaker det var.”

Gode råvarer?

Og apropos grønnsaker, hva synes testpilotene om råvarene de fant i kassene? Jo, de falt også i smak, for å si det sånn. “Veldig gode råvarer, ferskt og fint”, “gode og friske råvarer med et lokalt preg”, er setninger som dukker opp. Her er Lisa:

Råvarene var veldig bra, det var det første vi la merke til! Godt jobbet.

Her er Håkon igjen:

I all hovedsak veldig bra! En løk som var dårlig, men ellers var råvarene veldig bra. Spesielt imponert over kjøttet. Her er det høy klasse over råvarene.

En testpilot opplevde at én tomat var dårlig, mens en annen var misfornøyd med kvaliteten på en hjertesalat og en gulrot. Testpilotene gir 8,3 av 10 mulige poeng når det kommer til kvaliteten på råvarene.

20160502_153039

Noen retter de ikke lagde?

Ja, i den første uken var det fire piloter som ikke lagde alle rettene. Hva skyldes det relativt høye tallet? Jo, én familie ble slått ut av sykdom, en annen hadde en samboer som ikke spiste svin, en tredje var ikke så glad i fisk og en fjerde hadde mer lyst på fredagspizza den dagen. Hva gjorde de så med maten de ikke lagde? Jo, brukte råvarene i en annen rett, en ga bort maten, en frøs det ned, mens sistemann ga det til katten.

Dommen over den første uken

Våre ti testpiloter spiste fire retter den første uken: torskeburger med blomkålpuré, løk og potet, svinekoteletter med rotgrønnsaker og potetmos, kyllingwok med nudler og frisk koriander og kjøttpai. Svinekotelettene og kjøttpaien falt mest i smak hos pilotene, i tillegg til at det var flere barn som likte kyllingwoken godt. Testpilotene vurderer maten den første uken til 8,4 av 10. Her er Tronds oppsummering:

Bra, vi var fornøyde hele familien. Sitat Åsmund 5 år: “Adam er god!”

Bjørn oppsummerer de fire rettene slik:

Kjøtt paien var nydelig, barna likte og denne godt. Svinekotelettene likte jeg veldig godt men min kone liker tynnere og mere stekt kjøtt. Hun mente de var for tykke. Kyllingwok gikk rett til topps hos alle. Torskeburgerne var det mild fiskesmak av, så barna og selvsagt vi likte de veldig godt, og den sausen… Fantastisk!!

IMG_0657

Like god stemning i den andre uken?

Ja, i stor grad, bortsett fra at flere testpiloter mente den andre ukens retter var mer kompliserte å lage og at oppskriftene dermed tok lenger tid å lage enn det stod oppgitt. Her er Elisabeth:

Det ble nok lettere etterhvert, men følte at det krevde litt leger tid en jeg er vant til.

Likevel scorer Favorittkassen 8,8 på spørsmålet om rettene var enkle å lage, litt ned fra den første uken, som landet på 9.

Testpilotene våre likte også godt råvarene den andre uken. Ord som “høy klasse” og “topp kvalitet” dukker opp. En opplevde at fisken og spinaten hadde gått ut på dato, ellers var alle fornøyde. Dette sier Linn:

Fremdeles veldig bra. Alt er ferskt og fint og holder seg mange dager!

Det var fem piloter som ikke lagde alle de fire rettene i den andre uken, og igjen var det forskjellige grunner til det: sykdom, reiste på hytta, lite tid og sultne unger, overtid og holdbarhet på fisken. Maten ble enten fryst ned eller brukt i andre retter, bortsett fra fisken.

Smakte det godt nå også?

Ja, testpilotene likte i stor grad maten de lagde i den andre uken. Testpilot og familiefar Christian går her grundig gjennom hele uken med kassen beregnet for fire personer.

1. Pasta carbonara med erter, spinat og bacon: En velkjent rett, men denne gangen med tillegg av spinat. Det var et godt tillegg. Lettlaget og god. Carbonarabasen var meget vellaget. Barnefavoritt. 2. Kyllingbryst med hjemmelaget sur-søt saus, wok-grønnsaker og ris: Saftig og deilig kylligbryst. Morsomt å lage sur-søt saus som var meget velsmakende. 3. Kalkunburger i steinovnsbakte pitabrød: Upåklagelig kvalitet på kjøttet. Mais- og løksalat med agurkdressing ga det hele en friskhet. Fin rett. 4. Lange i kremet purreløksaus med blomkål, råkostsalat og poteter: Enkel å lage. Fast og godt fiskekjøtt. Ikke barnas favoritt, men kanskje ikke deres beste dag…

Testpilot Åstein har ikke barn, og oppsummerer uken med kassen beregnet for to personer slik:

carbonara: overaskende godt. Vell fordelte råvarer. Kalkunburger i pita: Smakte godt, men vi ungikk å lage agurk-dressing, da denne virket unødvendig å lage av en hel “halv” agurk. Pitabrødene var de beste vi har smakt! Et problem med å lage burgerene var at de løste seg opp når vi skulle snu dem i pannen (ble nok stekt for lite) men dette kan godt tipses om en fast burger i oppskriften. Dermed ble det kalkunkjøttdeig i pita med salat og guacamole (som vi la til). Det er også noe lite mat for 2 personer med ett pitabrød hver (ettersom menn spiser mer enn kvinner). Kylling wok i sursøt-saus. Denne var skuffende, fordi sausen ikke var innbydende og smakløs. Ble altfor mye grønnsaker så vi tilsatte en ekstra kyllingfilet og unngikk en hel brokkoli. Risporsjonen var heller ikke i det rause laget. Den siste middagen var Lange. Dette falt best i smak hos mannen, som nok er mer vandt med hvit fisk, og likte veldig godt sausen som var til. Her var det nok også overdrevent med en hel blomkål og 300g gulrot på to personer.

Testpilotene vurderer maten den første uken til 8,2 av 10.

IMG_20160503_175403

Hva synes barna?

Syv testpiloter hadde barn. Og barna synes uten tvil det var spennende å få besøk av Adams Matkasse på døra. Ordet “spennende” dukker opp hos flere av våre testpiloter. Her er hva Trond sine barn syntes:

Spennende, de likte tanken på at “noen andre” bestemte hva vi skulle ha til middag. Gøy å være med og se oppi kassa.

Her er hvordan Bjørn sine barn opplevde det:

Spennende. Hun eldste gler seg hver dag! Hun minste litt skeptisk men liker nesten alt.

Håkon sier følgende:

Ikke alle rettene som gikk like greit ned, men nå hadde ikke vi heller barnekassen. Men i all hovedsak spiste barna alle rettene.

Fem av de syv testpilotene som hadde barn, inkluderte barna i matlagingen. Noen hadde barn som “elsker å være med å lage mat”, mens andre hadde barn som “var med litt”. Alle barna spiste (om ikke helt opp) rettene som ble servert dem gjennom to uker. På spørsmålet “Sånn jevnt over – likte barna maten”, svarte alle de som hadde barn ja til det. 

Levde kassen opp til navnet?

“Favorittkassen skal passe for både store og små i familien, og består av favorittmiddager stemt frem av kundene til Adams Matkasse. I hvilken grad levde denne beskrivelsen av matkassen opp til forventningene dine til Adams Favorittkasse?” var et av spørsmålene våre. Familiefar Bjørn svarer dette:

Denne kassen passer godt til barnefamilier. Det er mere enn nok mat til 2 voksne og 3 barn. Vi hadde forventninger men fikk bedre enn forventet.

Her er hva Linn svarte:

Jeg hadde kanskje trodd det var litt “enklere” retter. Men det er nok bare jeg som ikke er så komplisert. Men syntes jeg har kommet meg.

Åstein, som ikke hadde barn, var litt mer skeptisk:

Hvis dette er favorittmiddagene så kan det ikke være særlig spennende retter det er blitt vurdert ut i fra. Vi synes 5/8 var virkelig gode. Mens wokkene var utrolig kjedelige i tillegg til torskeburger middagen. Dette er forholdsvis enkle retter å forbedre, så vi hadde høyere forventninger til disse

1

Det var sunt og det smakte godt, men var det verdt pengene?

Alle testpilotene opplevde maten som sunn, her scorer Adams Favorittkasse 9 av 10 poeng. På smak ligger den hakk i hæl med 8,8 poeng. 

Når det gjelder om tjenesten sparer dem for penger, er de litt mer usikre. Her scorer Adams 7,2 poeng. Flere testpiloter tror ikke de sparer penger, noen er usikre, mens andre igjen tror de sparer noen hundrelapper.

Her er Ingebjørns svar:

Ingen faktisk, pga storhandel, og god planlegging. Vil vårt budsjett med 7 middager i uken ligge på ca det sammen som en Kasse 2+2 ligge på ca samme pris.

Linn sier dette:

Dette diskuterte vi, og vi tror vi kan spare litt. Men hvor mye var veldig vanskelig å vite. Det beste var at vi slapp egentlig å gå til butikken så ofte som vi ellers gjør. Og når man går til butikken så kjøper man alltid noe annet enn det man planlagte. Så der sparte vi en del tror jeg. Men å komme med eksakt beløp er vanskelig. Kanskje i prosent, 20 – 40 % besparelse

Tid er penger

Testpilotene er derimot mer overbevist om at de sparer tid på denne tjenesten. Noen er litt usikre, men flertallet mener de sparer tid. Svarene ligger på rundt en time til fem timer spart per uke. Linn sier det slik:

Ganske mye tid. Hvertfall noen timer i uken. Bare det å slippe å ta valg hver eneste dag er veldig befriende å ikke måtte gjøre.

Elisabeth er mer usikker:

Dette er litt usikkert, da jeg nok brukte mer tid på selve matlagingen. Men gode råvarer som fra kassen er å foretrekke.

Hva likte de best?

Det er mye de likte, og gjengangerne er at de slipper å tenke på hva de skal ha til middag, de slipper å dra til butikken og de får lage spennende retter med gode råvarer. Håkon sier det slik:

Det er veldig behagelig. Man får smake nye retter og nye vrier på retter. Det er veldig greit å vite hva vi skal ha til middag og i grunn ikke ha noe valg. Litt følelse av luksus.

Her er Christian:

Variasjon i matrettene. Alt tilgjengelig i begynnelsen av uken. Enkelt med levering hjem. Greie oppskrifter å følge. Gode råvarer.

Testpilot Elisabeth konkluderer slik:

Det var deilig å slippe å tenke på hva vi skulle ha til middag og vite at vi hadde det vi trengte av råvarer. For meg som ikke liker å gå på butikken og handle mat var dette perfekt!

12934946_1598396743809155_794537970_n

Hva kunne vært bedre?

Testpilotene hadde egentlig ikke så mye å utsette. Noen mente oppskriftene tok lenger tid enn det stod i heftet. Her er Christian:

Jeg er ingen eminent kokk, men forventet tidsbruk kunne ha vært bedre estimert til hver rett, da jeg stort sett må legge på ett kvarter til denne tiden. I en travel hverdag med småbarn, barnehage og jobb, så er tidsbruk og tidspunkt for middag ikke helt uten betydning.

Håkon er også inne på det samme her:

Noen av rettene var litt tidkrevende å lage. Mye å kutte opp osv. Dette førte også til mye oppvask. Kanskje de kunne hatt en kasse som var litt mer “halvfabrikat”, men allikevell med alle gode og sunne råvarene? Tror svært mange småbarnsfamilier er avhengig av raske og sunne middager, uten å for mye tilberedning. F.eks den wok retten (som var veldig veldig god) kunne jo vært meget forenklet om vi kunne hatt frosne grønsaker ferdig oppkuttet).

Konklusjon

Testpilotene var fornøyde med maten de fant i Adams Favorittkasse. Et par mente det blir for dyrt, som for eksempel Ingebjørn:

Alt i alt en meget spennende tjeneste. Men kostbar. Men har du pengene så får du mye spennende og god mat.

Christian var også fornøyd, og har valgt å fortsette med tjenesten, men da med en annen kasse:

Gode råvarer og gode middagsretter, men forsøker nå ekspresskassen for å se om tidsbruk til tilberedelse av maten reduseres uten at kvalitet på råvarer forsvinner.

Testpilot Linn, som har samboer og ingen barn, opplevde at matvanene hennes ble endret:

Første reaksjonen var, skuff! Det var da fælt til grønnsaker! Hvorfor sender de ikke pasta og sånne ting jeg vet jeg liker? Men det var jo litt det poenget med hele opplegget var, at vi skal spise annet enn pasta og pizza. Så jeg skal lage middager denne uken.. Heldigvis kjente jeg igjen alle grønnsakene, noe annet ville vært litt flaut.. Så nå stinker det løk i hele huset og kjøleskapet tyter over av ferske grønnsaker, fisk og kjøtt. Så da er det bare å starte ett sunnere liv! Har uten tvil fått veldig mange gode tips, og ser ikke bort i fra at jeg kommer til å få en kasse annen hver uke framover.

10 av 10
8.4 Meget god

Positivt

  • Gode råvarer og smaker
  • Sparer tid
  • Ungene spiser maten

Negativt

  • Litt tidkrevende retter
  • Mer kjøtt, mindre grønnsaker til noen retter
  • Ikke sikker på om man sparer penger
Oppskrifter 8.9
Råvarer 8.3
Sunnhet 9
Smak 8.8
Levering 9.6
Verdt pengene 7.2

Tags