Ti personer fikk denne gangen i oppdrag å teste ut ukesmenyer fra Adamsmatkasse.no, henholdsvis originalkassen og – for de med litt dårligere tid – ekspresskassen. Det ble en helt jevn fordeling mellom hvilke kasser som ble valgt. Vi har ikke kun bedt om barnefamilier denne gangen, så halvparten har fått menyer beregnet for to personer. Det var fem testpiloter med barn i husstanden.

Alle ti testpiloter har mottatt 5-dagerskasser på døra hver av ukene og har i etterkant vurdert tjenesten fra Adamsmatkasse.no, både hva gjelder mat, pris og levering, og så videre.

Vil du bli varslet når vi trenger testpiloter? Meld deg på Pilotvarsel.

Oppskrifter

Alle ti testpilotene synes det gikk greit med leveringen av maten. Også når det gjelder hvordan det var å følge oppskriftene den første uken, var så og si alle enige om at det var lett. “Det gikk greit” og “det gikk fint” var gjengangerne, mens en mente at det var et “godt forklart og ryddig oppskriftshefte”. Én merket hvor rart det var å være i butikken uten å måtte tenke på hva hun skulle ha til middag, mens en annen synes det var litt uvant å lage mat i en annen rekkefølge enn det hun var vant til.

Også den andre uken synes testpilotene oppskriftene var enkle å følge. Én begynte å improvisere litt, mens en annen syntes oppskriftene i den andre uken var litt kjedeligere.

 

En av testpilotene ble lei seg fordi hun ikke var hjemme da første kasse fra Adams Matkasse kom på døren. Heldigvis hadde samboeren spart litt av oppakningen til hun kom hjem. (Foto: @siv1981)

Råvarer

Pilotene var samstemmige i at det var gode råvarer som ble levert på døren. Testpilot Marte hadde dette å si:

Jeg ble positivt overrasket over kvaliteten. Dette var ferske, gode råvarer som jeg gjerne handler selv.

En av testpilotene manglet en liten ting, men “fikk veldig god hjelp fra kundeservice da jeg gjorde de oppmerksom på det”. En annen nevnte at de “måtte være litt obs på rekkefølgen slik at enkelte matvarer ikke gikk ut på dato”, og at rekkefølgen middagene ble presentert i ikke helt stemte overens med når de gikk ut på dato.

Fire testpiloter lagde ikke alle rettene den første uken, av fire forskjellige grunner. En familie hadde for mange aktiviteter den uken (men fryste ned maten), mens noen andre ble bedt bort til middag. En familie på fire hadde fått kassen beregnet på to personer, så det ikke var nok mat til alle. Den siste hadde en allergiker som ikke kunne spise den ene retten.

“God kvalitet, “gode råvarer”, “fortsatt bra, “spennende” og “like positivt denne uken” er typiske eksempler på hva pilotene mente om råvarene den andre uken.

I den andre uken var det hele seks av ti testpiloter som svarte at de ikke rakk å lage alle fem middagene, og nesten alle av forskjellige grunner.

Siv1981_2

“Klar for ukas siste middag fra Adams Matkasse, soya og limebakte kyllinglår med wokede grønnsaker”, skriver testpilot Siv. (Foto: @siv1981)

Hvordan smakte det?

Majoriteten mente maten de lagde smakte godt den første uken. Siv sier følgende:

Utrolig godt, det var så utrolig herlig å føle at det var gøy å lage mat igjen. Inspirasjonen kom med en gang og jeg gledet meg til å lage mat hver dag, i motsetning til hvordan vi har hatt det tidligere. Maten vi fikk var god, variert og ikke minst sunn.

To testpiloter savnet litt mer smak i noen av rettene den første uken, hvorav den ene mente at ekspresskassen kanskje var for feil for de som er glad i mye smak.

Majoriteten synes også maten smakte godt i den andre uken, selv om det var tre som savnet det lille ekstra. Som testpilot Cecilia skriver:

Det har smakt bra, vi har likt alle smakene. Ikke noe dette var vondt, men heller ikke noe wow over det. Alt i alt mat som smakte godt.

Siv1981_4

“Fredagskos med svinenakke og bakte rotgrønnsaker”, skriver testpilot Siv. (Foto: @siv1981)

Hva synes barna?

Halvparten av testpilotene hadde barn i husstanden, og kun en familie hadde barn som var skeptiske til maten. I tre av barnefamiliene var dessuten ungene med på å lage maten. Line-Susanne har med seg flertallet av barnefamiliene når hun oppsummerer hvordan barna opplevde Adams Matkasse:

De synes det var gøy med esken, pakke det ut og bestemme hva som skulle spises hvilken dag.

Også testpilot Synnøves barn likte å få råvarer på døren:

De syns det var rasende festlig, og svært interesserte!

Siv1981_3

Flere av barna synes det var spennende å få mat levert på døren. (Foto: @siv1981)

Tidssparing og pris

Vi spurte testpilotene om de sparte tid på å bruke Adams Matkasse, og her svarte ni av ti at de sparte mellom to og fire timer i uka på å få maten levert hjem på døren.

Når det gjelder pris, var gjengangeren at mange var usikre på om de sparte så mye. Noen var konkrete og nevnte 300 og 400 kroner, mens andre igjen regnet seg frem til at det kostet nesten det samme som å handle i butikk.  Slik oppsummerer testpilot Synnøve det:

Tja, varierer om vi planlegger for en hel uke om gangen, da er det rimeligere å handle selv, men ved sporadisk handling flere ganger i uka så hadde man nok spart noen hundrelapper i uka på å bestille

Konklusjon

Alt i alt er våre testpiloter meget godt fornøyde med tjenesten fra Adamsmatkasse.no. De aller fleste har vært fornøyde både med råvarer, oppskrifter og hvordan maten smakte, selv om ganske mange ikke rakk å lage alle 10 rettene de to ukene de fikk maten.

De fem som fikk originalkassen var generelt mer fornøyd med Adamsmatkasse.no enn de fem som fikk ekspressmenyen. Ser vi de to gruppene separat, endte de som fikk originalkassen opp med scoren 8,4 på spørsmålet “Alt i alt – hvordan vil du vurdere tjenesten fra Adamsmatkasse.no?”, mens de som fikk ekspressmenyen endte opp med 6,8 på samme spørsmål.

 9 av 10 testpiloter vil anbefale tjenesten til en venn.
7.6 Meget godt

Positivt

  • Slipper å planlegge selv, sparer tid
  • Enkle oppskrifter, gode råvarer, smakfull mat
  • Inspirasjon

Negativt

  • Mange rakk ikke å lage alle oppskriftene i 5-dagers kassen
  • Noen savnet litt mer smak i noen av rettene
  • Noe mat gikk ut på dato
Oppskrifter 8.6
Smak 7.7
Sunnhet 8
Pris 7.4

Tags