I to uker har fire menn og syv kvinner (*) fra hele Norge testet Adams Sunn&Lett-kasse for Dinside Testpilot. Dette er en matkasse levert på døren som fokuserer på mat for de som vil gå ned i vekt eller som bare vil spise litt sunnere. Vi vil tro det er en matkasse mange vil vurdere i januar. Nysgjerrig? Her er dommen til våre testpiloter.

Først spurte vi om informasjonen de fikk etter at de hadde meldt seg inn på Adamsmatkasse.no var tilstrekkelig. Ni var førnøyde, to synes det manglet noe. Den ene testpiloten lurte på hva man skulle gjøre hvis man allerede var medlem, mens den andre testpiloten skriver følgende:

Jeg fikk ikke beskjed om å stoppe leveringen etter at testperioden var over, så jeg måtte sende mail. Fikk fort tilbakemelding på at de sletter fakturaen.

Alle elleve synes det gikk greit med levering med maten.

Var maten lett å lage?

Så spurte vi om rettene den første uken var lette å lage, og her scorer kassen høyt.

Benedict sier dette:

Det gikk fint med oppskriftene den første uken. De var enkle å gjennomføre. Morsom med oversikt over kaloriinnhold i hver rett, samt et lite “tips” eller “visste du at?”

Celine skriver følgende:

Jeg fikk ikke meny hefte i min første eske så jeg brukte det som var på min side. Oppskriftene var veldig lette og forstå å det var fantastisk å bare ta fram oppskriften og matvarene fra kjøleskapet med en gang vi kom hjem fra jobb, det var en befrielse.

For den første uken gir testpilotene 9,3 av 10

Den andre uken mener testpilotene at rettene var enda enklere å lage.

Testpilot Ingunn oppsummerer det de fleste mener i dette sitatet:

Gikk veldig bra! Var veldig greie oppskrifter for et samboerpar som liker å lage mat, men ikke orker eller har tid til å stå på kjøkkenet halve dagen. Oppskriftene var forståelige og lette å følge. Stort pluss til “Tipsene” til hver rett, vi fulgte det nesten alltid!

Den andre uken scorer Adams 9,5 av 10.

Var det noen av rettene de ikke lagde?

I de to ukene de elleve testpilotene testet Sunn&Lett-kassen, var det to testpiloter hver uke som ikke lagde alle rettene. Svarene på hvorfor de ikke gjorde det varierte: Noen måtte reise bort og bare fryste ned maten til senere, en ikke likte hakkebøff, mens to andre opplevde at noen av rettene ga så mye mat at de sparte retten til neste uke.

Thea sier det slik:

Hadde mat til overs, så laget i stedet to av middagene uken etter. Råvarene holdt seg helt fint.

Adams_3

Hva synes de om råvarene ?

Den første uken dukker ord som “nydelige”, “over all forventning”, “gode og sunne” og “av meget god kvalitet” hos de mest positive, som var majoriteten. Et par reagerte på holdbarheten til tomatene som fulgte med i kassen, mens andre mente det var litt kort levetid på noen av råvarene. Dermed har vel Thea med seg alle i dette sitatet:

Alt i alt var det veldig bra. Fint å se at dere bruker lokale råvarer. Et par skjønnhetsfeil på enkelte av grønnsakene, men ellers god kvalitet.

Testpilotene er også fornøyd med kvaliteten på råvarene den andre uken: “like fine som den første uken”, “herlig med så mange forskjellige grønnsaker”, “kjempebra” og “utmerket”. Én var skuffet over at det var samme typer fisk som forrige uke, én reagerte på at fisken var litt tørr.

Jan sier det på denne måten:

Alltid bra råvarer fra Adams matkasse. Alt skal lages fra bunnen av, så her er det ingen toro-poser

Og så … det aller viktigste

Mange forbinder sunn og lett mat med mat som ikke smaker så mye. Og hvordan smakte så maten den første uken? Jo, majoriteten var både fornøyd og noen var også overrasket over hvor mye det smakte. “Veldig godt”, “variert og smakfull”, “som å være på restaurant” og “god variasjon” var utsagn fra de mest positive. Tre piloter synes noen av rettene var litt kjedelige, én savnet litt mer utfordringer, mens et par ikke følte seg helt mette etter noen av rettene.

Testpilot Thea sier det slik:

Syntes alle rettene var gode, men jeg “spritet” opp et par av de litt. Veldig greit å kunne krydre mer etter behov

Slik oppsummerer Ceine smakene fra den første uken:

Veldig godt, vi var begge veldig fornøyde. Vi ble nesten litt sjokkert over hvor godt måltidene kan bli med nesten bare litt salt å pepper.

Her er hva Bjørn mener:

Maten smakte godt, men det manglet litt for å bli veldig godt. Det går ann f.eks å gjøre noe mer enn vanlige kokte gullerøtter.

Her gir testpilotene 7,6 av 10 i score. 

Testpilotene var enda mer fornøyd med smakene den andre uken. “Variert og smakfull”, “bedre enn forrige uka” og “til og med barna var fornøyd med maten” var noen av de mest positive. Her er to testpiloters meninger:

Benedicte:

Maten den andre uken smakte så godt at vi etter hver middag sa: “Denne er den beste hittil”.

Silje:

Bra, mangler digg saus, smak. Men det skal jo være sunt så det er ikke kassen sin feil. Mest min kresne smak.

For den andre uken får Adams 8,9 av 10 i score. 

Adams_2

Sunnhet og smak

“Følte du at maten var så sunn som du så for deg?” spurte vi, og ni av elleve synes det. Én savnet litt mer grønnsaker, mens den andre synes det var litt tykk fettkant på kotelettene. Så spurte vi “Smakte maten godt selv om den var sunnere enn vanlig?” Absolutt alle var enige om at maten smakte godt selv om den var sunnere. “Sunn&Lett-kassen kommer med næringsinnhold og tips til deg som vil ned i vekt i menyheftet. Hvordan synes du dette fungerte?” spurte vi også. Alle synes dette var bra for de som skulle slanke seg, men siden majoriteten spiste sunt til vanlig, var ikke dette så viktig for dem.

Hva synes barna og de andre i familien?

Seks testpiloter hadde barn og for fem av dem fungerte maten for barna også. Når det gjelder samboere, ektefeller, venner og naboer, var det også mye positivt å hente: “Alle matrettene ble godt likt av familie og naboer”, “”min samboer var også svært fornøyd med både råvarene og smakene” og “alle likte maten, men ingen av oss ble tilstrekkelig mett”, er noen utsagn. Noen barn var litt skeptiske til maten den første uken, men mye mer fornøyd den andre uken.

Ingunn oppsummerer det slik:

Falt veldig i smak hos min samboer! Han var en smule skeptisk til en “Sunn&Lett-Uke”, men ble positivt overrasket over nesten hver rett!

Tid og penger spart?

De fleste tror de sparer et sted mellom to og fire timer hver uke på å få mat på døren. Svein sier det slik:

Sparer nok en del tid, men å glede seg til dagens meny fra ‘hjemme restauranten’ setter ekstra spiss på dagen.

Her er hva Thea mener:

Hadde jeg hatt familie, ville jeg nok spart en del timer. Og ikke minst mas og kjas i butikken. For min egen del vil jeg anslå at jeg sparte i allefall 2-3 timer.

Når det gjelder penger derimot, er det svært delte meninger. Et par av testpilotene er studenter og for dem ville matkassene sprengt budsjettene deres. Men, som en av dem sier: “Som student sparte jeg nok ikke så mye. Men det er lenge siden jeg har spist så variert og bra. Og ikke minst unngår man å kjøpe kjapp og enkel mat på skolen, på vei til/fra, osv.” Andre tror de ikke sparer noen ting, en igjen tror det er dyrere, mens Benedict tror det har mye med hvor flink man er til å ukeshandle:

Hvis vi ukeshandler handler vi for ca. 200 kr mindre enn kassen koster, men da handler vi gjerne varer etter pris og ikke kvalitet. Varene har på ingen måte samme kvalitet som vi får fra dere. Hvis man ikke ukeshandler, bruker man fort 200-300 kr pr dag pr middag, da sparer man fort litt ved å bestille en kasse i stedet.

Testpilot Jan tar mye mer i:

Familien sparer omtrent 3000 kr i uka på å få maten levert på døren. Vi har hatt en vane om å handle ofte og “mye” når vi skal handle. Fort en 700-800 kr hver dag, mye bare på tull.

Adams_1

Fordelene og ulempene med Adams Matkasse

Spare tid, slippe å gå i butikken, gode og varierte oppskrifter, vet at det er sunt og godt, gjennomtenkte og næringsrike menyer, slipper å krangle om middagen, sparer miljøet (kjører mindre bil), alltid nok mat, nye varer og smakskombinasjoner, enkelt å lage, var fordelene pilotene trakk frem. Benedict oppsummerer det de fleste mener her:

Sunt, variert, spennende smaker og retter, lettvint.

Hva kunne vært bedre? Jo, at tidspunkt kan forhåndsavtales, tips til flere grønnsaker man kan tilsette, enkelte råvarer og retter som ikke nådde helt opp, for lite kjøtt, ikke så mange småposer, mer spennende smak og bedre holdbarhet, var noen av tilbakemeldingene her.

Konklusjon

De forskjellige testpilotene våre – kjønn, alder, yrke, bosted, etnisitet – var stort sett veldig fornøyd med Adams Sunn&Lett-kasse. Mange ble overrasket over smak og metthetsfølelse, for noen få funket det ikke helt. En testpilot som har slitt med spiseforstyrrelser sier dette:  “For min del var dette en veldig fin måte å få spist mer variert på. Tipper mange andre som er på vei ut av sin spiseforstyrrelse kunne hatt veldig god nytte av å få en slik matkasse på døra av og til.”

Malin oppsummerer det slik:

Jeg er veldig fornøyd med kassen. Liker godt at den har fokus på sunt og lett. Ser for meg at dette kan være til god hjelp i hverdagen for travle familier, sunne familier, eller de som ønsker et ekstra push, og gjerne litt ideer, for å bli det. Det eneste som trekker ned for meg personlig, er prisen, men tror ikke den vil være et problem for andre familier som ønsker en mer lettvint hverdag. Jeg er fornøyd.

Caroline trekker denne slutningen:

Alt i alt et bra konsept,men ble ikke tilstrekkelig mett og det ble litt styrete med noen av oppskriftene.

Slik vurderer Jan hele testen:

Er meget fornøyd med Adams matkasse, det er billig og lettvint. Folk tror det er dyrt, men det er det definitivt ikke. Ikke for vår familie. Kommer til å forsette med Adams matkasse på nyåret, men det blir nok så vi fortsetter med barnekassen.

Niros sier det slik:

Siden vi har tamilsk bakgrunn likte vi å sette inn chillipulver, og det funket kjempebra. Kvaliteten på råvarene var vi veldig fornøyd med, og det at vi fikk mye grønt var også pluss. Må også takke kundeservice på Adams matkasse for rask tilbakemelding og hyggelig support. Alt i alt kjempefornøyd.

testpilot-10-av-11

 

(*) Vi endte opp med 11 testpiloter denne gangen istedenfor de vanlige 10, da en testpilot tok litt tid på å bekrefte at han kunne delta. Før han endelig bekreftet hadde vi kontaktet en ny testpilot.

8.7 Meget god

Positivt

  • Sunt og godt
  • Enkle retter
  • Spennende smaker

Negativt

  • Litt kort holdbarhet på noen råvarer
  • For lite kjøtt for noen
  • At tidspunkt for levering ikke kan forhåndsavtales
Sunnhet 8.54
Smak 8.72
Levering og informasjon 9.5
Verdt pengene 8

Tags