Ti testpiloter – fem kvinner og fem menn – fikk denne gangen i oppgave å teste “på-øret”-hodesettet Bose SoundTrue i rundt tre uker. Vi har vært opptatt av hva testpilotene synes om design, brukervennlighet, lyd og pris. “På-øret” skiller seg fra “rundt-øret”-hodesett. 

Våre ti testpiloter har hørt på mye musikk i de tre ukene, hvor det har gått mest i pop, rock og klassisk, samt litt electronica, jazz og funk. De har ikke bare brukt hodesettet til musikk, men også til Netflix, lydbok, telefonkonferanse, podcast, musikkinstrument og tv-spill. Alle har brukt Bose SoundTrue til mobiltelefonen sin, og over halvparten har også brukt det til både nettbrett og PC/laptop. Kun én har brukt det til en MP3-spiller.

Vil du bli varslet når vi trenger testpiloter? Meld deg på Pilotvarsel

Utseende

Så og si alle likte designet, en testpilot har flere med seg når han oppsummerer det på denne måten: “Diskret og tidløst. Ikke noe ekstra bling for pyntens skyld.” Alle mener hodesettet var lett, og et par stykker opplevde dem som mindre enn forventet. “Men det er det egentlig bare fordeler med”, som den ene sa.

Testpilot Madeleine uttaler følgende:

Fint utseende, fine, stilige og moderne farger. Bra at de er såpass kompakte.

Har venta lenge som på julaftan etter desse i posten, og endelig! Eg er #dstestpilot for DinSide. Dette blir bra! Sunniva Marie

“Har venta lenge som på julaftan etter desse i posten, og endelig! Eg er #dstestpilot for DinSide. Dette blir bra!” skriver testpilot Sunniva. (Foto: @smhustoft)

Komfort

Alle ti testpilotene synes Bose SoundTrue vår både lette og komfortable, så her skårer hodesettet svært godt.

Testpilot Are sier følgende:

 Har hatt endel forskjellige on-ear hodetelefoner, og ingen kan måle seg komforten til Bose SoundTrue.

Når det gjelder hvor solide “på-øret”-hodesettet opplevdes, synes syv av ti at de virker holdbare. Noen få var bekymret for at de var for lette og dermed ikke solide nok bygd.

Bose

Alle ti testpilotene brukte foldefunksjonen. (Foto: Bose)

Funksjoner

Syv av ti brukte også fjernkontrollen på ledningen. Av de tre som ikke gjorde det hadde henholdsvis to Android-telefoner, mens én oppdaget denne funksjonen først senere. Derimot brukte alle ti foldefunksjonen til Bose SoundTrue, som gjør at det tar mindre plass. I det hele tatt var testpilotene veldig fornøyd med brukervennligheten til hodesettet.

Lyd

Pilotene var også svært fornøyde med lyden.

Testpilot Iseling sier dette om lyden:

Utrolig god og myk lyd. Selv på det høyeste føltes det ikke skrikete.

Pilot Madeleine har følgende å si:

God, veldig tydelig og fin gjengivelse.

Sunniva sier at lyden oppleves som nesten for god:

Veldig bra lyd! Du får fram lydkvaliteten til den grad at eg klager på mixinga av musikken.

Bose SoundTrue OnEar

Bose SoundTrue OnEar får skryt for god lyd av alle testpilotene. (Foto: Bose)

Pris

Bose SoundTrue har veiledende pris på 1599,- i butikk. Seks synes prisen var verdt det, fire testpiloter synes det ikke. To av de sistnevnte savnet støyreduksjon til den prisen, mens en testpilot ville sannsynligvis vurdert et annet merke. Av det testpilotene reagerer mest negativt på, er altså prisen det som stikker seg ut. Selv om det altså er et mindretall som synes de er for dyre.

Testpilot Knut sier dette:

De burde stenge ute mer lyd til en så høy pris. Ville nok ha betalt 700kr ca for disse.

Konklusjon

Det testpilotene liker best, er at Bose SoundTrue er behagelige å ha på, gir veldig god lyd og kan foldes sammen. Når det gjelder det negative, var det flere som bemerket at hodesettet lakk lyd til omgivelsene og at de ikke var støydempende.

10 av 10
8.6 Meget godt

Positivt

  • God lyd
  • Komfortable
  • Kan foldes sammen

Negativt

  • Høy pris
  • Lekker lyd
  • Litt bedre byggekvalitet
Design 7.8
Komfort 8.4
Brukervennlighet 9
Lyd 8.8

Tags