Canal Digital Satellitt

Folk stiller stadig høyere krav til TV-opplevelsen, og det er ikke lenger sånn at hytta er noe unntak. For selv om mange ønsker å koble helt av på fjellet eller ved sjøen, ønsker de fleste seg også et skikkelig TV-tilbud til hyttekosen.

Derfor ville Canal Digital Satellitt la testpiloter teste en knallpakke som passer både i hjemmet og på hytta. Nesten 1500 interesserte meldte seg, og åtte piloter ble plukket ut. De fikk installert TV-pakken på hytta, og fikk utforske i en måned. Nå har vi fått dommen.

Det første vi ville vite, var hvordan testpilotene opplevde installasjonsprosessen – noe som kan være stressende for mange.

Hvordan opplevde du installasjonsprosessen, oppsett av dekoder og antenne?

Her var svarene entydige. Alle åtte er enige om at installasjonen gikk som smurt, eller som Marius sier det:

– Her var det bare å lene seg tilbake i sofaen.

Anders følger opp:

Installasjonsprosessen var enkel og grei. Har satt opp lignende antenner/dekodere tidligere, og følte at dette var den mest lettvinte løsningen av alle tidligere erfaringer. (Har satt opp tilsvarende både fra Canal Digital, Viasat og Riks tv tidligere).

Ivar var også veldig fornøyd med denne delen av erfaringen:

Veldig enkel installasjon. Satellitt posisjonering har tidligere vært et problem, men ny flat antenne var godt merket og illustrasjonene for posisjonering god nok for godt signal på første forsøk. Gode enkle og komplette fester fulgte med.

Brukervennlighet

Dette er et viktig punkt, kanskje spesielt på hytta der man godt kan tenke seg å sove litt lenge og la barna styre TV-en selv? Canal Digital Satellitt får toppscore av seks av åtte piloter på brukervennlighet.

Ivar skriver:

Menyer og valg er enkle og hurtige og spesielt MYE hurtigere en tidligere ved kanalbytte. Oppstart av mottaker tar minimalt med tid og fjernkontrollen er mindre klumpete og ligger godt i hånden. Meget godt fornøyd med brukervennligheten.

Hanne følger opp:

Lett å bruke for både barn og voksne.

Også Anders mener brukervennligheten virkelig holder mål:

Menyene og oppsett på tv-en var svært intuitive, og jeg hadde få, eller snarere ingen problemer med å gjøre meg kjent med valg og muligheter på dekoderen. Jeg mener å ha relativt god erfaring med tilsvarende/konkurrerende tv-løsninger, og mener at dette er den desidert mest komplette løsningen jeg har prøvd.

01_hdentertainsmart_front_wremote

Rune og Olav er de to som velger å gi 8 av 10 på brukervennlighet. Rune mener likefullt at menyene er greie og kvaliteten bra, mens Olav har én innvending:

Skjønner ikke hvorfor jeg må skru på dekoderen hver gang ved bruk av TV.

Lyd- og bildekvalitet

Som nevnt har mange oppgradert TVen sin på hytta i våre dager, og da er det viktig at alle komponenter leverer på samme nivå. Så hva synes pilotene om lyd- og bildekvalitet via Canal Digital Satellitt? Veldig bra, mener Hanne, og får følge av alle de andre.

Anders skriver:

Jeg hadde tidligere ikke testet å strømme tv over mobilt bredbånd (Ice net). Dette fungerte overraskende bra. Og bilde og lydkvalitet sto ikke tilbake for bilde og lyd via parabol. Kvaliteten på lyd og bilde via parabolen har hele tiden vært perfekt. Ikke en gang har bildet vært kornete. Jeg har flere ganger gått inn i innstillingene på dekoderen og sjekket signalene. Selv i øsende regn har de ligget høyt opp på skalaen. Alt i alt er jeg meget fornøyd med lyd og bilde, både på strømming og gjennom satellitt.

Ivar er også fornøyd:

Ikke testet 4K bilder da vår TV er normal HD, men vi har full 5 kanal lydbilde. Både musikk og TV er meget godt dekodet og gir lyd som forventet. Bildet er fantastisk bra!

Design

TV-antennen fra Canal Digital Satellitt har et særegent utseende, med sin rektangulære form og hvite, nøkterne overflate. Hva mener testpilotene om designet? Liten og diskret, perfekt for hytteveggen, mener Morten.

Jørgen fikk rett og slett oppmerksomhet av naboene da han fikk montert sin:

Designet er meget bra. Mange på Campingplassen som har gammel type, og flere sto og beundret den nye antenna når den ble satt opp. Den blir litt mer diskret enn den gamle.

Rune også foretrekker firkantet design:

Mange tror det er et overvåkingskamera. Så jeg syns den er fin. Mye bedre enn den store tallerkenen.

Anders skriver:

TV-antenna hadde en suveren design, sammenlignet med de gamle “tallerknene”. Her er det kun en glatt, hvit, rektangulær overflate, uten parabolhode i forkant. I tillegg har den en mer beskjeden størrelse. For å gjøre den “usynlig” mot hytteveggen, kan man enkelt klistre over en folie i veggens farge.

Høydepunkter

Testpilotene er med andre ord jevnt over veldig fornøyde med Canal Digital Satellitt – men hva likte de aller best?

Hanne oppsummerer det konsist:

Hvor lett det er å bruke og hvor god hjelp vi fikk til å sette det opp.

Anders er ekstra fornøyd med hvordan dekoderen kan samarbeide med nettbrett:

Jeg vil spesielt trekke fram muligheten for å se tv via nettbrett som et stort pluss. Ungene var veldig fornøyde med dette. Har man nettbrett med 4G har man i praksis tv overalt. Helt genialt! Applikasjonen var enkel og intuitiv og jeg opplevde systemet som stabilt.

Funksjonalitet på nettbrett og mobil:

påpadden

Marius’ favorittelementer:

God bildekvalitet, diskret antenne, mulighet for å se tv på mobil, nettbrett og Apple TV.

Jørgens endelige dom:

Totalt sett meget fornøyd med hele prosessen. Installatør var på plass til avtalt tid, og var informativ og effektiv. Gode kanalpakker og tilvalgsmuligheter.

Alle åtte testpiloter slår fast at de vil anbefale Canal Digital Satellitt til andre.

Ivar ga jevnt over toppkarakter, og det skjønner man når man leser hans oppsummering:

Den pakken vi fikk teste nå, har vi konkludert med er fantastisk og dekker alle våre behov. Dekoderen er spesielt god og må være best og raskest i markedet – endelig :). Abonnementet for nettbrett og Apple TV er flittig benyttet – også på reise og meget godt mottatt av alle. Mor og far passer dekoder best for, men alle ungene bruker telefoner, nettbrett og Apple TV flittig til både TV program i opptak og TV serier.

Les mer om Canal Digital Satellitt

8 av 8 Testpilot-anbefaler
9.2 Særlig bra

Positivt

  • Enkel installasjon
  • Meget bra design
  • God bildekvalitet

Negativt

  • Én: Litt kort testperiode
  • Én: Litt lite informasjon i forkant
Brukervennlighet 9.5
Strømmetjenesten mobil, PC, Apple TV 9
Utvalget av TV-kanaler og innhold 9