Våre ti testpiloter har testet Dyson V6 Total Clean fra Wilfa i rundt én måned. Dette er en batteridrevet trådløs støvsuger med kraftig motor som kan brukes fra gulv til tak, og som kan tas med ut av huset og brukes i bil, båt, hytte og så videre. Noe vi også oppfordret våre testpiloter til å gjøre. Her er dommen deres …

Først ville vi vite om våre testpiloter – åtte menn og to kvinner – hadde hørt om merket Dyson før. Åtte av ti hadde det, men kun to klarte å forbinde merket med konkrete produkter, i dette tilfellet håndtørkere og støvsugere. Kun to hadde også eid eller prøvd en Dyson-støvsuger før.

Så lurte vi på om det gikk greit å komme i gang med støvsugeren. Her var alle ti positive til det. Alle testpilotene mente også den var svært brukervennlig; her får Dyson V6 Total Clean testens nest høyeste score på 92 av 100.

Hvordan var den sammenlignet med din vanlige støvsuger?

Så til noe av det viktigste. Vi spurte: “Sammenlignet med husets ordinære støvsuger, hvordan opplevde du sugeevnen/rengjøringsevnen til Dyson V6 Total Clean?” Her gikk majoriteten av svarene i retning av at den var bedre, mens færre igjen opplevde den som like god. Kun én opplevde den som dårligere. Her er noen utvalgte svar:

Testpilot Bjørn:

Opplevde rengjørningsevnen som fenomenal. Til og med ny teppet fikk gjennomgå å heilt utrulig kor mye støv det var i teppet.

Testpilot Stian:

Overaskende effektiv! I allefall like effektiv som vår sentralstøvsuger, kanskje mer effektiv også spessielt på tepper, da den roterende børsten drar opp mye mer fra teppene enn en normal støvsuger gjør.

Testpilot Jens:

På tepper opplever jeg Dyson V6 som bedre. Ellers er den suge og rengjøringsevnen like god. Savner at den suger fra sidene av munnstykkene.

Testpilot Morten:

Bedre enn de andre batteridrevne støvsugerne, men den er noe dårligere enn min Miele støvsuger som går på strøm.

IMG_1984[1]

Hvordan fungerte den poseløse støvbeholderen?

Dyson V6 Total Clean er poseløs og har enkelt vedlikehold. Hvordan synes du det var å tømme støvbeholderen, var neste spørsmål. Her knotet noen få av testpilotene med å tømme den, men oppdaget etter hvert at det var “en treningssak”. Flere påpekte at det også var smart å tømme beholderen over søpla eller helst ute, da noe av finstøvet fort forsvant mens man tømte det. Her er noen svar:

Bjørn:

I begynnelsen var den tungvint å tømme siden hele sylinderen løsnet, men fikk den skikkelig festet så var den heilt fantastisk.

Stian:

Veldig enkel tømming. Syntes nesten det var litt motiverende og støvsuge når man ser beholderen fyller seg opp. :)

Morten:

Det var enkelt, men som alle andre poseløse støvsugere jeg har, så anbefaler jeg å tømme disse utendørs. Det er vanskelig å tømme beholderen uten at det fineste støvet legger seg rundt omkring der du har tømt den.

Hva synes de om at Dyson-støvsugeren var ledningsfri?

Dette elsket våre testpiloter, rett og slett. Det gjorde at de kom lettere til på steder de ikke prioriterte så mye før, dessuten var det enklere å komme i gang med støvsugingen når man slipper å koble den til et stikk og dra en ledning etter seg – ikke minst gjelder det barnefamiliene våre:

Testpilot Erik:

Veldig positiv opplevelse. Gjør det enklere å få støvsugd på litt kronglete steder som jeg kanskje har latt vær å støvsuge tidligere. Bokhyller, lister over dører etc. Støvsuging av trapper går som en lek. Opprydning av matrester etter vår 1årings måltider er den helt perfekt til.

Stian:

Det er veldig behagelig og slippe den lange slangen fra sentralstøvsugeren. Vi bruker støvsugeren ofte da vi har små barn, veldig hendig og ha en slik liten og effektiv støvsuger feks etter unga har spist knekkebrød.

Jens:

Veldig praktisk. Terskelen for å støvsuge mindre områder blir mye lavere. Støvsuger nå oftere, men ved kortere tid.

20160603_160910

Tok de den ut av huset?

Dyson V6 Total Clean har et oppladbart lithiumbatteri med opptil 20 minutter kraftfull kjøretid, som betyr at du kan ta den ut av huset. Ni av ti testpiloter gjorde det. De samme ni brukte den i bilen, tre av våre testpiloter brukte den også i båten, mens henholdsvis én testpilot hver testet den på campingvognen/bobilen, barnas lekestue og hytta.

Alle ni testpiloter som tok den ut av huset opplevde at det var lettvint å bruke Dyson-støvsugeren på ett eller flere av disse stedene.

Ni av ti testpiloter benyttet seg også av turboknappen, som er en funksjon Dyson V6 Total Clean har for mer krevende oppgaver.

Hva med dyr?

Ni av ti testpiloter hadde dyr. Seks av dem opplevde det som interessant at det finnes en separat hundebørste til Dyson V6 Total Clean. At det ikke var flere kan jo skyldes at det var kun seks som hadde hund, men også at støvsugeren allerede gjorde jobben godt nok uten hundebørsten, selv om den selvsagt skal brukes hunden. Vi spurte: “Hvordan opplevde du at Dyson V6 Total Clean håndterte dyrehår/pels sammenlignet med din ordinære støvsuger?”

Her er hva Bjørn sier om hundehår:

Hundehårene forsvant bare med dennan fantastiske støvsugern.

Testpilot Carina:

Den fungerer godt til fjerning av hundehår. Bedre enn min gamle støvsuger.

Testpilot Jeanette:

Den var super til å suge hår vekk fra stolen katten har sovet på.

Testpilot Ole:

Bedre, det fulgte med ett sluttstykke som var endel mindre, men med de samme roterende børstene, dette gjorde det greiere å komme til på vanskligere steder uten å måtte flyte på møbler og div.

Stian:

Mer effektiv grunnet roterende børstene. De drar virkelig med seg hår opp fra tepper. Samme gjør den roterende børsten som er ment for harde gulv.

20160605_151745

De forskjellige munnstykkene

Noe av det spesielle med Dyson V6 Total Clean er at den kommer med en rekke munnstykker: kombinasjonsverktøy, fugemunnstykke, munnstykke med direkte styring, motorisert mini-verktøy og munnstykke med myk rull. Alle ti testpilotene prøvde alle de forskjellige munnstykkene. Hvilken likte de best? Jo, her var det delt førsteplass mellom munnstykke med direkte styring og munnstykke med myk rull, mens to testpiloter likte motorisert mini-verktøy aller best.

Hvordan syntes det så var å bytte mellom alle disse munnstykkene? Her svarer alle ti at det var “enkelt” og “lett”. Ole sier dette:

Veldig enkelt, meget god patent

Jens sier følgende:

Kunne nok ikke blitt mye enklere. Det gikk veldig kjapt og var lettvint.

Stian:

Det er veldig enkelt, litt uvant i begynnelsen og måtte bytte mellom gulv og tepper, men siden de er så effektive så gjorde det ikke noe.

Testpilot Kenneth synes også det var enkelt, men slet likevel litt:

Enkelt, men vanskelig å gjette hva som gjorde hva. Her var det en dårlig bruksanvisning.

Dyson V6 Total Clean kommer med praktisk dokkingstasjon. Åtte av ti testpiloter benyttet seg av denne.

Drømmestøvsuger for småbarnsfamilier – og alle andre?

Alle våre ti testpiloter hadde småbarn i huset og alle ti opplevde at støvsugeren var praktisk å ha i et hus med småbarn. Det kan også bidra til at de var veldig positive til dette spørsmålet: “Opplever du at Dyson Total Clean gir flere muligheter enn en tilsvarende håndholdt støvsuger?” Her svarte alle ti at Dyson gjorde nettopp det.

Så til et av testens viktige spørsmål: “Hva mener du er den største fordelen ved å bruke en ledningsfri, håndholdt støvsuger?” Her gjengangeren at den fører til at man støvsuger oftere fordi den er så enkel å ta frem.

Carina først:

Det gjør hele jobben enklere og det er ikke så “stress” å finne fram støvsugeren, noe som resulterer i at vi støvsuger oftere.

Erik:

Rent gull når man skal ta en kjapp overhaling av huset. Liker at det er litt trøkk i aparatet, og jeg kan gjenkjenne den følelse jeg får når jeg bruker mine “powertools” eller kantklippern min. Perfekt for oss litt “enkle” menn som fortsatt liker litt leketøy.

Stian:

Det er enkelheten. I begynnelsen så brukte vi den bare til små ting som etter frokost og middag, men oppdaget raskt at den har jo så sterk sugeevne at den fint kunne brukes i hele huset. Det er utrolig deilig og slippe og dra fram den lange slangen til sentralstøvsugeren.

Testpilot Anders:

Den er rask å ta fram, den rengjør like god som husets ordinære støvsuger, og er spesielt praktisk utenfor huset.

Ole:

Fordelene starter allerede med at den er ledningsfri, slipper å dra med seg en ledning overalt, og batteri levetiden på Dyson V6 er upåklagelig.

Hele 90 prosent av våre testpiloter opplevde at de støvsugde oftere i hjemme etter at de fikk Dyson V6 Total Clean på plass.

20160604_150400

Hva likte de aller best?

Her er det ord som “fleksibilitet”, “kraften”, “munnstykkene”, “ingen ledning”, “effektiv” og “brukervennlig” som dukker opp hos mange. Her er hva Stian sier:

At den kan brukes til alle oppgaver. Vi har ikke trengt og bruke den vanlige støvsugeren siden vi fikk denne. Vil også si at vi har en enklere tilsvarende støvsuger fra før i prisklassen 1600kr, den har også roterende børster, utfordringen der er at den suger ikke hardt nok, så ved for eksempel når du skal suge opp sand fra gangen så kaster den gamle sanden rundt mens Dyson sin suger til seg alt!

Ole følger opp:

I tiden vi har brukt Dyson V6 har vi ikke brukt den vanlige støvsugeren, ikke fordi vi skulle teste den helt ut, men mer fordi den gjør jobben minst like godt som en vanlig støvsuger, og den er lettere og mer tilgjengelig, stort pluss med at det følger ed mye ekstra utstyr i pakken.

Hva kunne vært bedre?

To mente den var perfekt, mens det var flere som savner litt bedre batterikapasitet, og at den kunne stå av seg selv. Et par synes også designet var vel spenstig. Her er hva Carina synes:

Dockingstasjonen kunne godt vært løst på en annen/enklere måte. Stangen koblet til de store munnstykkene for gulv burde kunne stå av seg selv når de er koblet sammen. Stangen må nå legges på gulvet eller støttes inntil noe når jeg fjerner selve støvsugeren for å tømme beholderen. Utseende og fargene kunne godt vært litt mer “delikate”. Det ble spøkt litt med om det var et våpen til å sloss mot romvesen eller om det var en støvsuger :)

Her er Erik:

Mulighet til å ha 2 batterier slik at man kunne ladet ett batteri mens man brukte det andre (ala powertools). Skulle også ønske at man kunne låse leddet mellom støvsugerrøret og munnstykket slik at man kunne sette støvsugeren opp imot veggen, uten at det fleksible leddet gjorde at støvsugeren gikk i bakken. Men for all del, ikke gå for et enklere ledd. Det gir overlegen manøvreringsevne.

IMG_1986[1]

Konklusjon

Dyson V6 Total Clean falt veldig i smak hos våre testpiloter. De savnet litt mer batterikapasitet, men de falt veldig for hvor enkelt det var å hente den frem og ikke minst hvor kraftig den var. Flere testpiloter påpekte at de støvsugde mer enn før fordi den batteridrevne og ledningsløse støvsugeren gjorde det enklere og mer motiverende å støvsuge.

Her er Stians oppsummering:

Vi er super fornøyde, vi har aldri hatt en mer effektiv støvsuger! Denne vil få fast plass hjemme hos oss! Og vi kommer mest sannsynlig til og kjøpe lik når denne trengs og skiftes ut om noen år.

Kenneth fortsetter:

Alt i alt en avansert og god støvsuger som kommer til å bli brukt mye. Litt minus for størrelse når du skal henge den opp, men det veies opp for alt utstyret som følger med – og igjen hva den kan gjøre. Den fungerte godt i bilen, og fikk og støv og dill fra setene vanlig støvsuger sliter med. I tillegg har den et langt skaft som gjør at under sofaen går det enkelt og greit.

Her Anders sin konklusjon:

Støvsugeren ville fått toppkarakter av meg om batterilevetiden hadde vært noe bedre. Vil også nevne at jeg med et lite hus/leilighet kunne klart meg med en slik støvsuger. Den er kraftig nok til å erstatte en ordinær støvsuger.

10 av 10
8.8 Meget god

Positivt

  • Kraftig sugeevne
  • Fleksibel
  • Praktisk for de som har små barn og dyr

Negativt

  • Batterikapasitet
  • Står ikke oppreist alene
  • Litt vel heftig design
Brukervennlighet 9.2
Utseende 7.4
På tepper 9
På harde flater 9.6
Lydnivået 7.4

Tags