Denne gangen har vi bedt ti testpiloter om å prøve Electrolux sin batteridrevne støvsuger Ergorapido. De har testet modellnummer ZB3010, 3011, 3012 og 3013. De siste to sifrene indikerer hvilken av de fire fargene de valgte. Dinside Testpilot har valgt ut fem menn og fem kvinner i aldersgruppen 25-60 år, og vi har vært opptatt av hva testerne synes om design, brukervennlighet og yteevne. Her er dommen deres.

IMAG0937 til web

Testpilotene kunne velge mellom fire farger,  Dette er “chocolate brown”. (Foto: Kirsti)

 Vil du bli varslet når vi trenger testpiloter? Meld deg på Pilotvarsel.

Alle testpilotene synes det gikk greit å komme i gang med bruken av støvsugeren. Det mest brukte underlaget var ikke overraskende parkett/laminat, mens 70 prosent brukte den også på flis og/eller teppe. Litt under halvparten prøvde den på heltre og/eller lineoleum. En fikk også prøvd den på vinyl.

Design

Testpilotene var godt fornøyd med designet på Ergorapido, både hva gjelder estetisk design og funksjoner. “Snasen”, “moderne” og “stilig” er ord som dukker opp blant testerne.

Testpilot Steinar har med seg de fleste når han sier dette:

Flott design og godt fargeutvalg som sikkert faller i smak i de fleste husholdninger.

Samtlige likte også godt at støvsugeren står av seg selv. En testpilot mente det var “helt genialt når man har småbarn i familien som man må springa etter”, mens de fleste var i tråd med det Morten sier:

Utrolig kult! For man skal jo hele tiden flytte et eller annet, da bare slipper man den :) Blir bedre flyt i støvsugingen.

 Kirsti wordpress

“Må si den virket over all forventning”, skriver testpilot Kirsti. (Foto: Kirsti)

Foten på laderen kan tas av og veggdelen kan skrus fast i veggen, men ingen av testpilotene benyttet seg av denne muligheten. Alle ti synes derimot det var lett å tømme ut innholdet i søpla.

2-1

Ergorapido er en 2-1-batteridreven støvsuger, og alle våre testpiloter brukte og likte den håndholdte delen, hvorav en faktisk brukte den mer enn hovedstøvsugeren. To piloter synes den var litt tung.

Morten sier følgende om den håndholdte delen:

Veldig enkel å ta i bruk. Kommer lett ut av den større delen, og kan enkelt settes på plass igjen. Selve tømmingen var også veldig enkel, med en effektiv funksjon for å få ut støvet fra filteret.

Erik sier dette:

Fungerer fint på møbler, vinduskarmer etc. Litt problemer med å komme til på de trangere stedene i bilen (selv med de medfølgende munnstykkene)

Funksjoner

Når det gjelder frontlyset i munnstykket, var testpilotene litt delte i om denne funksjonen var nyttig. Flertallet var positive, men fire stykker synes ikke denne funksjonen var nødvendig. Ergorapido har ”Brushrollclean”- teknologi  som gjør at hår og fiber fjernes fra børsten ved et tråkk på pedalen på oversiden av munnstykket. Alle ti testpiloter benyttet seg av denne funksjonen.

Janne ikke en smule kommer forbi dette vidunderet av en støvsuger

“Ikke en smule kommer forbi dette vidunderet av en støvsuger”, sier testpilot Janne. (Foto: @jannemamma)

Ergorapdio har 180° manøvreringsevne, og 90 prosent av pilotene synes støvsugeren var lett å manøvrere. Ni av ti synes også fugemunnstykket og børsten, som står plassert i laderen, var nyttige.

Batteri

Ergorapido har en driftstid på 35 minutter ved normal hastighet og 13 minutter på full hastighet. Vi gjorde et poeng av at denne batteridrevne støvsugeren ikke er en erstatning for den vanlige støvsugeren, men et supplement. Testpilotene var litt delte i meningen om batterikapasiteten. De fleste var fornøyde med hva de rakk å støvsuge, mens et mindretall ikke rakk å støvsuge alt de skulle på full hastighet.

Elena:

Batteriet holder til å gjøre litt raskere økter over omtrent hele leiligheten. Så lenge man husker å sette den på lading vil aldri batteriet være et stort problem. Jeg har aldri opplevd å gå tom mens jeg har støvsugd. Det er kanskje greit å vite å det er de 13 minuttene som gjelder, da først og fremst ønsker man jo å bruke den med høyest styrke ellers er det ikke alltid sterkt nok for normale jobber.

Steinar:

Fungerte greit ved normal hastighet, rakk over det meste  da (kjøkken-soverom-stue-bad-bod). Men ved full hastighet rakk jeg kun over halvparten.

Erik:

Tilstrekkelig for den bruken jeg anser den som mest hensiktsmessig til. Altså en reservestøvsuger for mindre jobber (fortrinnsvis på gulv, da den var litt for svak for tepper).

 

Pris

Bende Olesen Ergorapido testpilot 1

“Syns Ergorapidoen er en racer i trappen fordi den er uten ledning og er lett og lang i formen. Og den er super under trappen med lyset foran. Der støvsuget jeg veldig sjeldent før, nå går det som en lek”, forteller testpilot Bende. (Foto: Bende)

Electrolux Ergorapido koster 2199,- i butikk. Seks testpiloter synes den var verdt det, fire synes ikke det. Flere av de sistnevnte mente batterikapasiteten ikke var god nok til den prisen, mens en mente at man kan “fint få en utrolig god fullblods støvsuger til samme pris”.

Hva likte de best – og hva likte de minst

“Trådløs”, “fleksibel”, “enkel å bruke”, “god svingbarhet”, “2in1, slik at bruksområdet blir større”, “nesten kraftig nok til å erstatte en ‘vanlig’ støvsuger, “pen nok til å stå fremme, overrasket hvor godt den støvsuget på teppet og fikk med seg alt hundehåret” og “glimrende for barnefamilier”, var noen av tilbakemeldingene på det testpilotene likte best med Ergorapido.

“Hånddelen er en anelse for tung”, “noe lav”, “designet kunne godt vært litt mindre knæsj”, “svinger litt dårlig på teppe”, “prisen” og “batteritiden”, var det noen av testpilotene reagerte negativt på.

Konklusjon

Morten Prom Som Dinside Testpilot har jeg fått lov til å teste denne trådløse Electrolux Ergorapido støvsugeren croppet

“Utrolig kult å slippe å drasse en kabel etter seg hele tiden”, skriver testpilot Morten. (Foto: Morten)

Alle testpiloter var godt fornøyd med Electrolux Ergorapido, selv om fire synes prisen var i høyeste laget og tre synes batterikapasiteten kunne vært bedre. Her er utsagn fra tre av testpilotene som oppsummerer hvordan de opplevde testen:

Elena:

Om ikke penger er et tema, kan dette være din aller beste venn for rask rengjøring gjennom uken.

Markus:

Vi støvsuger oftere da den er lett tilgjengelig og enkel å ta i bruk. Veldig fornøyd.

Janne:

Super fornøyd, den stod til forventningene og vel så det.  Anbefales på det varmeste

 

10 av 10
8.8 Meget godt

Positivt

  • Brukervennlig
  • God design
  • Lett å manøvrere

Negativt

  • Pris
  • Batterikapasitet
  • Ingen skrudde fast veggdelen
Design 8.4
Brukervennlighet 9.2
Batteri 7.6

Tags