Huawei Mate 9 Pro

Tett opptil 12 000 håpefulle meldte sin interesse om å stille opp som testpilot for Huawei Mate 9 Pro, et råskinn av et en mobiltelefon med Kirin 960-prosessor, andregenerasjons Leica-kamera, hurtiglader og suveren batterikapasitet.

Levde toppmodellen opp til forventningene? 9 av 10 testpiloter mener det. Waldemar fra Kristiansand er en av de svært fornøyde:

Her har Huawei laget en skikkelig kraftpakke pakket inn i en lekker sølv og sort innpakning. De buede kantene på forskjermen gjør at den ikke virker så brautende da det er en STOR telefon vi snakker om her. Veldig positivt at det følger med deksel i esken når man mottar telefonen, det gir en den lille ekstra “luxus”-følelsen ved å kjøpe en toppmodell. Kameraet på telefonen er fantastisk og til tider har jeg heller valgt å bruke kameraet på mobilen kontra min speilrefleks kamera (Canon 7D). Kameraet som befinner seg på forsiden er også så bra at alle mine venner har stiftet nære bekjentskap med porene i huden min etter diverse selfie-snaps :-)

KRYSTALLKLART: Waldemar tok ikke bare selfies, men også flotte naturbilder.

KRYSTALLKLART: Waldemar tok ikke bare selfies som gjorde vennene hans kjent med porene i huden, men også flotte naturbilder.

Alle unntatt én valgte å benytte seg av de manuelle innstillingene på kameraet i løpet av testperioden. Da Gautam hadde med seg mobilen på ferie til India, fikk han ikke bare benyttet den doble sim-kort-funksjonen, men virkelig lekt seg med kameraet:

Jeg brukte Mate 9 Pro som eneste kamera under ferien i India, og ikke én eneste gang savnet jeg speilreflekskameraet som jeg vanligvis pleier å ha med på ferie. Det ble rett og slett gøy å kunne bare ta opp telefonen fra lommen og vite at jeg får tatt skikkelige gode bilder. Skjermen er også helt fantastisk og komplementerer kameraet godt.

 

Kameraet får 9.6 av 10 mulige poeng sammenlagt.

Også designet imponerer våre testpiloter. Og at den i utgangspunktet føltes uvanlig stor, beskriver de fleste som en vanesak. Huawei Mate 9 Pro

Estetisk sett både ser og føles den luksuriøs ut. Jeg liker veldig godt at baksiden er i børstet materiale, så eventuelle riper ikke vises så tydelig. Pluss at det er med et plastdeksel i esken, så har man mulighet til å beskytte telefonen fra første bruk. Veldig positivt overrasket over Huawei, og de leverer et solid produkt som begeistrer en Samsung-tilhenger som meg.Telefonen har veldig mange gode kvaliteter som jeg setter pris på, og som gjør at jeg ikke engang vil vurdere å gå tilbake til min gamle telefon etter disse tre testukene, forteller Ida. 

 

Batterikapasiteten er noe 8 av 10 trekker frem som det beste med telefonen. Allikevel er tilbakemeldingene noe varierte.

Øystein: Batteritiden er meget imponerende.

Ida: Det jeg setter aller mest pris på er batterikapasiteten. Det at man kan bruke den jevnt gjennom en hel dag, og ikke trenge å tenke på at man kan gå tom for strøm, er luksus. Er ikke i tvil om at batterikapasiteten holder langt på vei det den lover. Telefonen har dessuten flere smarte innstillinger for å spare batteri. Veldig kjekt at den for eksempel sier i fra selv når enkelte apper bruker mye strøm i bakgrunnen, så har man mulighet til å skru de av med et par tastetrykk.

Simen: Batteri ved normal bruk er ofte nede på ca 20% på kvelden. Dette er samme som jeg hadde på en 2,5 år gammel iPhone 6, selv om Huawei telefonen har over dobbel kapasitet på batteriet

Waldemar: Batteriet har jeg klart å tømme en gang i løpet av en dag, og da hadde jeg virkelig straffet telefonen i løpet av en lang arbeidsdag med mye surfing og telefonsamtaler.

Knut: Skjermen er og fantastisk. Det samme kan seiast om batteriet. Her varar batteriet lenge og er samtidig kjapt å lada opp takka være supercharge. Mobilen får toppscore frå meg.

Mange av testpilotene satte også stor pris på svarthvitt-funksjonen.


Jevnt over beskriver testpilotene Huawei Mate 9 Pro som brukervennlig og funksjonell.

Knut: Spesielt likte eg lagringsplassen på 128 GB. Satte og pris på alle dei funksjonane som ein finn her. Til dømes knokefunksjonane, delt skjerm (praktisk når ein spelar spel og kan ha walkthroughs på YouTube ved siden av), tilgangen til snarveiar frå låseskjerm, muligheten til å bestemma kva apper som kan bruka mobildata og alle dei andre mulighetane ein har i innstillingane. Dette er er ein av grunnene til å foretrekke denne telefonen framfor iPhone.

David: Utrolig rask og godt brukergrensesnitt med mye ram som tillater multitasking. God batteritid. God og passe stor skjerm. Superrask fingertrykkavleser.

Øystein: Fingeravtrykkleseren er lynrask!

Ida: Huawei Mate 9 Pro er herlig rask. Fingeravtrykksensoren reagerer på et blunk og fungerer utmerket. Denne “raskheten” går igjen over hele linja, noe som gjør at telefonen oppleves som meget kjapp og effektiv i bruk. Alt i alt, en solid telefon som har det meste en kan ønske seg!

Gautam:  En siste ting som jeg synes var gøy å bruke, var fjernkontrollen med IR-sender. Denne var veldig enkel å sette opp og etter kun et par tastetrykk var all elektronikk i stuen lagt inn i telefon. Dette var en funksjon jeg ikke trodde jeg kom til benytte, men det gjorde jeg hver eneste dag.

Andreas: Prøvde den også som fjernkontroll. Fungerte utmerket!

øystein pano

PANORAMA: Huawei har utviklet kameraet i samarbeid med Leica.

8 av 10 har konkludert med at de vil fortsette å bruke Huawei Mate 9 Pro etter testen, mens de to andre ikke har bestemt seg ennå. Forbedringspotensialet ligger for enkelte i at fingeravtrykksensoren heller burde ha vært plassert bak, og for de aller fleste i at den burde ha vært vanntett.

Det eneste minuset er at den ikke er vanntett. I løpet av testperioden regnet det hver eneste dag, og det var derfor en utfordring i å skulle ta bilder utendørs uten å utsette telefonen for fukt, forteller Ida.

Vi gir siste ord til Gautam :

Kort oppsummert: En super telefon med fantastisk kamera og skjerm, og ikke minst solid og godt designet.

9 av 10 Testpilot-anbefaler
9.4 I særklasse

Positivt

  • Herlig rask
  • Imponerende kamera
  • Solid design

Negativt

  • Ikke vanntett
  • Litt i største laget
  • Kunne hatt bedre headset
Kamera 9.6
Videokvalitet 9.6
Batterikapasitet 8.8
Bildekvalitet på skjerm 9.6
Kan tenke seg å kjøpe Huawei etter testen 10

Tags