Stadig flere nordmenn oppdager at det finnes svært gode alternativer til Samsung og Apple. Fremst i denne rekken er kinesiske Huawei, som gjennom seks år har gått fra å være ukjent for de fleste her hjemme til å bli en av de ledende mobilprodusentene i verden.

Huawei har lansert den ene kritikerroste toppmodellen etter den andre, og rett før jul slapp de sitt nyeste flaggskip, Huawei Mate 9 Pro. En lynrask toppmodell med 128GB lagringsplass, et meget godt kamera og et stort batteri du lader usedvanlig raskt. Vi trenger ti testpiloter til å teste Huaweis nye flaggskip, og alle får beholde mobilen til en veiledende pris av 7990,- etter endt test.

En helt ny og ultrakjapp Kirin 960-prosessor, et andregenerasjons Leica-kamera, neste generasjons hurtiglader og en batterilevetid på nesten to dager under normalt bruk, er noen av høydepunktene til Huaweis nye toppmodell.

– Dette er den beste og raskeste telefonen Huawei noensinne har lansert, sier markedssjef for Huawei Technologies i Norge, Lise Prydz Aarstrand.

Bilde til topp

Mye lettere å ta bilder i bevegelse og dårlig lys

Huawei viderefører samarbeidet med den tyske kameraprodusenten Leica og presenterer en telefon med et videreutviklet dobbelt kamera. De oppgraderte 54-mm-linsene sørger for 50 prosent bedre bildedetaljer enn før, og tar bilder med enestående farger, dybde, kontraster og skarphet.

Med funksjoner som optisk bildestabilisator (OIS) og lang lukkertideffekt blir det enda lettere å ta bilder i bevegelse og i dårlig lys. Profesjonelle bilderedigeringsmuligheter som RAW-redigering gir full kontroll på komposisjon, eksponering, hvitbalanse, lukkerhastighet og ISO. Kameraet filmer dessuten i 4K.

Den nye funksjonen «4-in-1» hybrid autofokus sørger for sylskarpe bilder gjennom kombinasjonen av laserfokus, «phase detection»-fokus, dybdefokus og kontrastfokus.

Lon_Polished_Hairline_Grey_Connectivity

Heftig batteri og prosessor

Huawei Mate 9 Pro kommer med et imponerende 4000mAH batteri, som gir en batterilevetid på 1,7 dager under normalt bruk. Det kan bety opptil 105 timer med musikk, 20 timer med uavbrutt filmavspilling eller tilsvarende tid med 4G-surfing. I tillegg er Mate 9 Pro utstyrt med neste generasjons hurtiglader – om man har det travelt og har glemt å lade, gir denne deg 58 prosent batteri på en halvtime.

På innsiden kjører Huawei sin nyeste kraftplugg av en prosessor, Kirin 960, som gir opptil 18 prosent bedre ytelse enn forgjengeren.

Blir raskere etter hvert som man bruker den

Med en algoritme i Huaweis nye brukergrensesnitt lærer telefonen seg folks brukermønster, og effektiviserer appene og funksjonen man bruker oftest. Dette vil føre til at Mate 9 Pro blir raskere etter hvert som man bruker den mer, fordi den ikke vil bruke unødvendig kapasitet på funksjoner som ikke blir benyttet.

Andre funksjoner som også bør nevnes på Huawei Mate 9 Pro:

  • Smart stemmekontroll – rop på den for å finne ut hvor den er
  • Helt ny fingeravtrykksensorteknologi
  • Dual-SIM
  • Design i buet glass og metall
  • 5,5 tommers kurvet skjerm
  • 2560 x 1440 oppløsning

Testpiloter er kontaktet.

Tags