I hele juli har våre ti testpiloter lekt seg med Huawei P9 lite, lillebroren til toppmodellen P9. En rimelig mobil du i disse dager kan få helt ned til ca. 2500 kroner, men som likevel har svært gode spesifikasjoner, ikke minst når det gjelder skjerm, batteri og kamera. Er du en av mange som kanskje unødvendig kjøper dyre toppmodeller hvor du egentlig ikke gjør annet enn å surfe, maile, ta bilder/video og sende MMS og SMS, kan det være fornuftig å lese dommen til våre testpiloter.

Først spurte vi våre testpiloter, tre kvinner og syv menn i forskjellige aldre fra hele landet, om Huawei P9 lite levde opp til forventningene. Alle ti mener den gjorde det.

Vi spurte også «Om du likevel skulle endre noe på din Huawei P9 lite, hva skulle det i så fall være?» Her varierer svarene veldig, med forskjellige tilbakemeldinger på kameraet som den eneste fellesnevneren. Av de fire som hadde litt utfordringer med kameraet, var det to som var spesifikke: En ville gjerne ha bedre manuelle innstillinger, mens den andre slet litt med å ta gode bilder i fart.

En bør kanskje ha i bakhodet at testpilotene ikke hadde all verdens med tid til å venne seg til en splitter ny mobil i en hektisk sommermåned.

Untitled-1

KAMERAET I BRUK: Testpilotenes egne bilder fra juli.

Hva opplevde de som mest positivt?

Her er det tre ting som scorer like høyt: Batteritiden, design og kamera. Syv av ti testpiloter synes dette var det mest positive med Huawei P9 lite, mens brukervennlighet og skjerm kom på en delt andreplass. Av andre ting testpilotene likte godt, nevnes «hurtigheten på telefonen», «fingeravtrykk-leseren» og «Proff-funksjonene for kameraet, og de innebygde funksjonene for skjønnhet under billedtaking.»

På spørsmålet om testpilotene kunne tenke seg å kjøpe en Huawei-telefon i fremtiden, svarte alle ti ja til det.

Hva brukte de P9 lite-en til?

Jo, alle brukte den til å høre på musikk, sende SMS/MMS, sosiale medier, surfe på nettet, ta bilder og video og telefonsamtaler. Nesten alle (ni av ti) brukte den til å epost/kalender, GPS og til å spille. Siden GPS og spille hadde like høye tall her, kan man jo spekulere i om at noen har lekt seg litt med «Pokémon GO» i sommer. Noe mer overraskende er kanskje at hele åtte av ti brukte den til å se på film. Tre brukte den også til treningsapper, mens de tre som svarte «annet» brukte den til følgende: «Div bilde redigerings programmer», «Nettbank, nedlasting og lesing av dokumenter» og «Filnedlasting fra skytjenester, redigering av bilder, som lommelykt, og til taleopptak (når lagringsplassen begynte å ta slutt).»

Vi spurte våre tre kvinner og syv menn om de ville fortsette å bruke Huawei P9 lite etter endt test, eller om de ville gå tilbake til sin gamle mobil eller kjøpe en ny en. Åtte av sier de vil fortsette å bruke den, mens to ennå ikke har bestemt seg.

Untitled-2

KAMERAET I BRUK: Testpilotenes egne bilder fra juli.

Hva synes de om kameraet?

Jo, våre ti testpiloter har brukt flittig kameraet flittig, det er bare å ta en titt på bildekollasjonene på denne siden og toppbildet i saken. På spørsmålet om hva de synes om kameraet under ett, scorer Huawei P9 lite 8,2 poeng av ti mulige. Når det gjelder hva de synes om bildekvaliteten under lyse forhold, scorer mobilen hele 9,2 poeng. Kanskje ikke så overraskende scorer den lavere i forhold til hvordan de vurderer den under mørke forhold. Her får P9 lite 6,8 poeng. De likte derimot videokvaliteten bedre: Her får mobilen åtte poeng.

Brukte testpilotene de manuelle innstillingene på kameraet? Vel, det er vel noe man først kanskje begynner å leke seg med etter noen måneder, så her svarte seks at de brukte de manuelle instillingene i noen få tilfeller, mens tre stykker brukte dem i stor grad. De manuelle innstillingene får 8,4 poeng av våre testpiloter.

«Hvilken av følgende funksjoner er du mest fornøyd med kameraet til Huawei P9 lite?» spurte vi. Her kunne de bare velge ett svaralternativ, og det var seks som likte proffunksjonen best, hvor du blant annet har muligheten til å leke deg med hvitbalanse og ISO. To foretrakk selfie-modusen, mens to andre igjen likte time-lapse-funksjonen best.

Fingeravtrykkleser, skjerm og batteri – og er den verdt prisen?

Vi spurte «Hva synes du om Huaweis plassering av fingeravtrykksensoren?» Her var testpilotene våre delte: Syv av ti likte den veldig godt, tre ikke så godt. Her scorer den åtte poeng. «Hvordan vurderer du bildekvaliteten til 5,2-tommers FHD-skjermen?» var neste spørsmål. Her er testpilotene mer samstemmig. Når det gjelder bildekvaliteten scorer nemlig P9 lite hele 9,4 poeng. Det er litt mer delte meninger om batteriet, selv om den også scorer godt: 8,6 poeng.

Synes våre testpiloter Huawei P9 lite er verdt prisen på ca. 3000 kroner. Helt klart ja. Alle ti synes den er verdt prisen.

Untitled-3

KAMERAET I BRUK: Testpilotenes egne bilder fra juli.

Dual-SIM

Huawei P9 lite er en såkalt Dual-SIM-mobil, som gir deg muligheten til å veksle mellom to SIM-kort. Syv av ti brukte denne funksjonen. Testpilot Andreas sier følgende om denne funksjonen:

Dersom man bruker jobb telefon er dette noe som ikke bare anbefales, men bør være noe man skal ha! En god måte å skille mellom fritid og jobb. Savner at man kan lage en egendefinert profil som gjør at sim kortet kun er aktivt i ett tidsrom, eksempelvis 08-16 da man er på jobb.

Testpilot Jeff sier dette:

To simkort samtidig fungerte veldig bra. Det er egne menyer for enkel konfigurering av begge simkortene der man like enkelt kan styre og bestemme hvilket simkort som skal prioriteres til 4G, og angi grense for bruk av datatrafikk for hvert kort. Øverst i displayet vises signalstyrke for begge simkortene samtidig, og når man ringer eller sender sms/mms får man i forkant alltid velge hvilket av simkortene som skal brukes til samtalen/meldingen.

Konklusjon

Det kan virke som testpilotene våre fikk seg en positiv overraskelse med Huaweis lillebror. Her er et utvalg sitater som viser hva de likte best:

Magnus: «Min opplevelse av telefonen er jevnt over at jeg i aller høyeste grad vil anbefale Huawei, og to kompiser har alt kjøpt men endte opp med P9 utgaven.»

Eva: «Veldig godt førsteinntrykk. Mobilen føles, og ser eksklusiv ut. Den er lett og god å holde, samt en passe stor skjerm for min hånd … Elsker proffinnstillingene … Ellers VELDIG god lyd i mobilen …»

Guro: «Veldig fornøyd med mobilen, eneste minus er kameraet og plassering av fingertrykksensoren.»

Eiler: «… til å være en telefon som er litt rimeligere enn toppmodellene, inneholder den det meste man trenger. Kameraet og dets funksjoner er veldig gode, spesielt til prisen … Alt i alt er jeg godt fornøyd, og velger gjerne en P9 lite til bruk for både jobb og fritid.»

Jens: «Mistet telefonen fra en holder på sykkelstyret og i grusen en gang, skjermen fikk ikke en skramme men det kom en liten skrape på siden, med andre ord solid nok for de fleste.»

Alex: «Til vanlig så jobber jeg som fotograf, jeg tar mange bilder og jobber veldig mye for å få det beste resultatet. Telefonen fikk jeg dagen før jeg reiste på ferie til Canada … På speilreflekskameraet så kom jeg opp i 30 bilder, noe som er svært lite for meg, men på telefonen var jeg oppe i nesten 400 bilder. For meg så har dette vært et svært nyttig verktøy til å ha med istedenfor mitt større kamera, men kun til bilder som ikke trengs å trykkes ut og skal kun vises på skjerm.»

Magnar: «Har sammenligna telefonen med min samboers iPhone se og funne ut at p9Lite ikkje står tilbake for denne på nokon områder. Telefonen er relativt kjapp, batteritida er ok, med litt strømsparing gjekk det bra også på telttur. Til surfing på nettet fungerer telefonen bra. Har sett litt fotball og film og kvaliteten er bra. Lyden på telefonens høytaler er meget bra, sjølv om det hadde vore endå betre med høytaler i begge ender. Alt i alt vil eg sei det er veldig mykje telefon for pengane … ut i frå prisen vil eg sei denne er i ypperste klasse. Sjølvsagt finnes det betre telefoner, men eg tviler på at det finnes telefoner som gjer meir for pengene.»

Jeff avslutter på denne måten:

«Huawei P9 Lite er en liten råtass av en allround-telefon som vil passe de fleste fra tidlig skolealder til de som nyter pensjonisttilværelsen . Den er intuitiv å bruke, har oversiktlige menyer, god brukervennlighet, og en del av de preinstallerte appene er praktisk gruppert etter tema/funksjon på startskjermen slik at man slipper å lete etter den enkelte appen …»

 

10 av 10
8.8 Meget god

Positivt

  • Batteritid
  • Kamera
  • Design

Negativt

  • Bildekvalitet under mørke forhold
  • Fingeravtrykkssensoren (falt ikke i smak hos tre testpiloter)
  • Plassering av høyttalere
Kameraet 8.2
Videokvalitet 8
Plassering av fingeravtrykksensor 8
Skjerm 9.4
Batteri 8.6

Tags