Jordan Clean Premium+ fra Wilfa

Vi lot 20 testpiloter teste toppmodellen Jordan Clean Premium+ fra Wilfa i én måned. Her er deres usedvanlig samstemmige dom.

Det essensielle

La oss gå rett på sak: Denne elektroniske tannbørsten falt i svært god smak hos våre 20 testpiloter. På spørsmålet «Gikk det greit å bruke tannbørsten?» svarte alle 20 positivt på det. Utseendet falt også i smak: Her får tannbørsten fra Wilfa hele 9,5, altså nesten full pott. Dommen var enda mer samstemmig når det gjaldt etuiet som har innebygd lading: Alle 20 testpiloter likte etuiet.

Dette er ord som dukket opp hos pilotene i forhold til utseendet: «slank og fin», «stilren», «fancy elegant», «rene linjer, virker som et premiumprodukt», «gjør seg godt på badet», «tiltalende utseende» og «meget lekker».

Noe av det smarte med Jordan Clean Premium+ fra Wilfa er at den har mulighet for å hurtiglades. For mens en full opplading tar rundt 4-5 timer, kan man hurtiglade den på 20 minutter, som skal være nok til én ukes bruk. 85 prosent av våre testpiloter prøvde denne funksjonen. Den samme prosenten visste også om denne funksjonen, her var det kun tre testpiloter som ikke fikk med seg at tannbørsten har denne muligheten.

Stine Min gleder da jeg fikk åpne denne tannbørsten .

Her er det testpilot Stine som tar sin førte titt på tannbørsten. (Foto: Stine)

Det ekstreme batteriet

Noe av det viktigste ved en elektronisk tannbørste er selvsagt batterikapasiteten. Og her skiller Jordan Clean Premium+ fra Wilfa seg kraftig ut fra konkurrentene. Den ekstreme batterikapasiteten er på én måneds bruk og alle våre 20 testpiloter ga den toppscore for det: 10 av 10 mulige.

Slik opplevde noen av våre testpiloter batterikapasiteten:

Chris: Har blitt brukt hver dag av opptil 3 personer i 3 uker på 1 lading. Helt super batteri kapasitet

Elisabeth: Er veldig fornøyd.  Har ikke ladet den siden jeg fikk den noe som jeg synes er topp. Hadde den med på reise og slapp å ha med ledninger osv. Super

Anders: Jeg ladet tannbørste opp dagen jeg fikk den. Har brukt den 1-2 ganger hver dag. Idag, en måned senere, er det 4/6 prikker på batteriindikatoren som lyser.

Magnus: Batterikapasitet er overlegen konkurrentene, og den tannbørsten jeg brukte før. Batterikapasiteten tar utgangspunkt i at man pusser tennene 2 x 2 min hver dag, jeg foor min del bruker nok det dobbelte. Men allikevel, to ladinger på 1 mnd er kjempe bra.

Susanne: Den holdt det den lovet. Veldig deilig å slippe å lade tannbørsten ofte. Særlig når man skal ut å reise, selv om det var genialt at reise-etuiet hadde lader innebygd.

Kristian: Ekstremt bra. Jeg har tidliger hatt en billig elektrisk tannbørste som måtte lades etter kun noen dager og kunne uten særlig forvarsel stoppe midt i tannpussen. Jeg opplevde JCP+ som både utholdende og forutsigbar (indikatorene). Jeg ladet tannbørsten kun en gang helt mot slutten av testen.

«Jordan Clean Premium+ kommer med batteriindikator. Hva synes du om denne?» spurte vi også pilotene. Her var også pilotene svært samstemmige. Batteriindikatoren var «praktisk» mente mange. Kristian sier følgende:

Batteriindikatoren var genial. Jeg har tidligere erfart at tannbørsten har streiket helvveis i pussen. Dette slapp jeg å bekymre meg for med JCP+

Jordan Clean Premium+ kommer med trykksensor som forteller når du børster for hardt og 2-minutters timer for å fortelle deg når du har børstet nok. Noen få ble litt forvirret av disse vibrasjonssignalene, mens flesteparten synes det var fint å bli gitt beskjed om når de pusset for hardt og hvor lenge de skal pusse. Øystein oppsummerer det slik:

Det fungerte bra. Fint med 2 minutters timer, slik at man er sikker på at man får pusset nok. Også varslingen for hvert 30 sek, slik at man bytter side. Trykksensoren hjelper meg med å ikke pusse forhardt.

Øystein_2

Testpilot Øystein viser frem designet. (Foto: Øystein)

Rengjøring

Rengjøringseffekten er selvsagt også viktig, og her får tannbørsten også en veldig høy score av pilotene våre: 9,5.

Her er noen sitater på hvordan pilotene opplevde rengjøringseffekten:

Camilla: Dette er som å ha fått en rens hos tannlegen! De første dagene ble det ømt i tannkjøttet men jeg tror jeg presset for hardt, når jeg sluttet med det så ble det veldig bra! Prøvde whitening børsten og synes det kunne se ut som at tennene ble lysere,  om enn bare for en dag/kveld så føltes det fresht,  hvordan det blir hvis man bruker den over lang tid vet jeg ikke

Stian: Tennene føles langt renere og glattere enn når jeg pusser med min “hånddrevne” tannbørste. Trykkføleren i tannbørsten justerer automatisk hastighet og varsler ved lyssignal dersom man trykker for hardt. Sikrer dermed best mulig effekt. Har hatt god nytte av dette.

Olav: Overraskende mye bedre enn de Braun tannbørstene jeg har hatt.

Magnus: Absolutt blant de beste. Synes kanskje at jeg ikke kom like godt til på de bakerste jekslene med denne. Skulle ønske halsen på børstehodene hadde vært litt tynnere.

Ladebasen

På spørsmålet «Jordan Clean  Premium+ har en ladebase med avtakbar USB-ledning. Tok du av ledningen og lot den stå fremme på baderommet?» var det 11 som svarte ja, mens 9 svarte nei. Christian sier følgende om ladebasen:

Ladebasen var god og stabil. Det faktum at den hadde USB var et stort pluss. Dette gjør at man ikke er avhengig av å måtte reise rundt med mange støpsler. USB funksjonalitet gir også automatisk et mer eksklusivt preg som gjør at man får lyst til å eie en slik tannbørste. Avtagbar ledning gjorde også at selve ladestasjonen kunne stå framme da designet tillot dette.

Her er hva testpilot Camilla mente om ladebasen:

Veldig smart løsning, tannbørsten kan stå i skap eller hylla uten å ha masse ledninger som henger rundt

På spørsmålet om tannbørsten var god å holde i, svarte de fleste positivt på det. Noen mente den ble litt glatt når den ble våt, mens en testpilot påpekte at den ikke var designet «for å unngå at vann/tannkrem renner nedover tannbørsten til der en holder.»

Med tannbørsten får du med tre forskjellige børstehoder: Clean, Whitening og Sensitive. Her var Clean den som ble mest brukt, deretter fulgte Whitening og så Sensitive.

mAGNUS

Testpilot Magnus viser frem en av tannbørstens flere lademuligheter. (Foto: Magnus)

Clean mest populært

Og hvilke børstehoder falt mest i smak? Jo, en majoritet på 55 prosent likte Clean aller best, mens 25 prosent foretrakk Whitening og 20 prosent likte Sensitive aller best.

Jordan Clean Premium+ har tre hastigheter: Whitening, Normal og Sensitive (10 000/9000/8000 rpm). Vi spurte pilotene om de prøvde alle forskjellige hastighetene, og her svarte 70 prosent positivt på det.

Når det gjelder hvilken hastighet som testpilotene likte best, scoret Normal (9000 rpm) høyest med 45 prosent. På andreplass kom Whitening (10 000 rpm) med 35 prosent, mens 20 prosent hadde Sensitive (8000 rpm) som sin favoritt.

Hva likte de best?

Svært mye falt i smak: batterikapasitet, rengjøringseffekten, designet, trykksensoren og lademulighetene, omtrent i den rekkefølgen. Her er noen sitater:

Olav: Design, lang batteritid, flott innpakning og smarte lademuligheter

Kristian: Jeg liker best at den sier fra og kompenserer for hard pussing. Videre er batterikapasitet et stort pluss og svært viktig etter min mening. Lading i etui var også genialt.

Stian: Trykksensoren har vært helt fantastisk. Den gjør det enkelt å skjønne hvordan man skal få mest effekt av tannpussen. Tennene føles langt renere etter tannpuss nå kontra situasjonen da jeg brukte manuell tannkost.

Camilla: Renhetsfølelsen tannbørsten gir, det er som man får daglig rens av sin egen tannpleier

 

Hva kunne vært bedre?

Flere hadde ikke noe å utsette på tannbørsten. Av de som hadde det, var et bedre grep, at det skulle være enklere å bytte børstehoder og at det skulle være enklere å rengjøre mellom børstehode og resten av tannbørsten, det som dukket opp. Her er hva testpilotene sier.

Kristine: Skulle vært noe å få litt mer tak på så det var lettere å bytte børstehoder når den var litt våt.

Magnus: Bedre grep som gjør at den holder seg bedre i hånden. Tynnere børstehode som kommer bedre til.

Isabell: Syns det var litt vanskelig og ta av bøstehodene ( jeg har bare en arm med at jeg ikke har finmotorikken i høyre hand pga slag) da var det litt vanskelig å snu og dra av hode. Da ble det surlukt når jeg ikke gjor det rent nok.

Stian: Etterlyser en holder til børstehodet slik at det kan stå til tørk. Kan nemlig være lurt å ta det av med jevne mellomrom for å rengjøre innfestingen mot selve motordelen. Tannkrem fungerer som lim mellom de to delene.

150625 Amelia og blomster-40

Testpilot Stian synes det var litt krevende å rengjøre området mellom børstehodet og resten av tannbørsten. (Foto: Stian)

Oppsummering

Det var ingen tvil: Jordan Clean Premium+ fra Wilfa falt svært godt i smak hos våre piloter. På spørsmålet «Dersom du bruker manuell tannbørste i dag, vil du etter dette gå over til elektrisk tannbørste?» svarte alle ja til det.

Alle pilotene vil dessuten anbefale tannbørsten til andre. Og når det gjelder det viktigste spørsmålet: «Alt i alt, hva synes du om tannbørsten» fikk Jordan Clean Premium+ fra Wilfa det beste resultatet hittill: 9,5 av 10 mulige poeng.

Og når det gjelder om spørsmålet om våre testpiloter synes tannbørsten var verdt den veiledende prisen på 1499,-, svarte 90 prosent positivt på det.

Testpilot-anbefaler

 

9.5 Svært god

Positivt

  • Batterikapasitet
  • Rengjøringseffekt
  • Flere lademuligheter

Negativt

  • Savner bedre grep
  • Litt grisete etter bruk
  • Vanskelig å bytte børstehode
Utseende 9.5
Batterikapasitet 10
Rengjøringseffekten 9.5