Kärcher WD 6 P Premium Grovstøvsuger

En vanlig støvsuger fungerer fint til vanlig inneareal, men for å fjerne grov skitt og fint støv fra kjeller, verksted, garasje og annet grovareal må det sterkere lut til. Ti heldige testpiloter fikk prøve en Kärcher WD 6 P Premium-grovstøvsuger i et par uker. Hvordan var grovstøvsugeren i bruk, og ble det rent? Her er dommen.

Brukervennlighet

Aller først spurte vi testpilotene om det gikk greit å bruke grovstøvsugeren. Her svarte alle testpilotene ja. Åtte av ti meldte at de hadde eid eller prøvd en grovstøvsuger før, så de fleste hadde et sammenligningsgrunnlag fra tidligere.

Vi spurte også om hvordan testpilotene opplevde prosessen med å gjøre klar maskinen og komme i gang med støvsugingen, og her scoret grovstøvsugeren 9,2 av 10 mulige poeng.

IMG_1753_

Vi spurte også testpilotene om å vurdere brukervennligheten til maskinen, og her scoret den 9 av 10 mulige poeng. Fredrik utdyper:

Lett å bruke, samt at den har mange bruksområder!

Videre spurte vi testpilotene om hva de mente var de beste egenskapene ved grovstøvsugeren. Carl forteller:

Kraften! Denne ga «aldri» opp, uansett hvor mye støv/sagflis det lå igjen etter betong og trearbeid.

Geir fortsetter:

God sugeevne. Bra plassert strømuttak for automatisk start av elektroverktøy. Romslige støvposer. 5 hjul gjør at støvsugeren er stabil – velter ikke. Solid bygget, gode fester for motorenheten på «bøtta».

Hans lot seg også imponere av grovstøvsugerens sugeevne:

God sugeevne. Allsidig, kan støvsuge vått og tørt om hverandre, inne som ute.

DSCF2769_

Som sagt hadde åtte av testpilotene erfaring med grovstøvsuger fra før, og vi spurte om hvordan de ville sammenlignet brukeropplevelsen med tidligere erfaringer. Flere peker ut denne grovstøvsugeren som mer stabil og stødig på grunn av de fem hjulene, og den får også plusspoeng for å være enkel å tømme etter bruk. Stein utdyper:

Det er som å kjøre Mercedes i forhold til 2CV, en helt annen evne til å suge større mengder uten at den fungerer dårligere når den nærmer seg full. Samtidig med at den følger deg som en hund når du drar den etter deg.

Rune er også imponert:

Denne støvsugeren er den beste jeg har brukt. Bedre sugeevne, enkelt å sette inn og ta av posen.

Forskjellige bruksområder

Vi ville også vite hva slags grovarealer testpilotene har brukt grovstøvsugeren på. Her varierte svarene, men flest svarte at de hadde rengjort bilen – det hadde hele åtte av ti testpiloter gjort. Videre var garasje, verksted, kjeller og bod også populære områder for grovstøvsugeren. Én hadde også støvsuget mel etter julebaksten, og én hadde støvsugd båten.

001_

Så spurte vi om rengjøringen svarte til forventningene. Geir forteller:

Ja, god sugeevne. Svært lite støv og spon igjen etter én passering på gulvet. Fjernet godt rusk på vanskelige overflater som gulvteppene i bilen.

Carl fortsetter:

Definitivt! Lenge siden bilen har vært så fin inni.

Karl-Eivind opplevde at vinkelen på støvsugerhodet kunne vært bedre:

Nei. Ikke med en gang, støvsugerhodet gjør rengjøringen tidvis vanskelig. Hodet har kun et ledd til siden, men ikke oppover, dette gjør at støvsugerhodet kun «virker» optimalt i en gitt vinkel.

Inge var fornøyd:

Kärcher-støvsugeren leverer absolutt opp til forventingene. Gode sugeegenskaper og stort pluss for at den kan suge både tørre og våte flater.

IMG_0173

Beholderen

Grovstøvsugeren er utstyrt med en beholder i rustfritt stål som rommer 30 liter. Vi spurte testpilotene om de opplevde at kapasiteten på beholderen rakk til hele rengjøringsjobben, og her var det stort sett enighet om at beholderen var stor nok. To testpiloter opplevde at de måtte tømme beholderen underveis – Carl forteller:

Måtte tømme et par ganger mens jeg klargjorde for støping i garasjen, men det tok lang tid å fylle den.

DSCF2772_

Inge var positivt overrasket:

Kapasiteten på beholder er mer en god nok. Litt avhengig av hva man støvsuger, byggstøv/spon eller kun rengjøring av flater, vil beholderne rekke til hele rengjøringsjobben. Sammenlignet med andre grovstøvsugere ligger denne i toppsjiktet hva gjelder kapasitet på beholder.

Tilbehør: Ekstra munnstykker

Testpilotene mottok også et bilrengjøringssett med forskjellige munnstykker til støvsugeren. 9 av 10 testpiloter rapporterte at de hadde testet de forskjellige munnstykkene, og stort sett var det bilen disse hadde blitt brukt i. Én brukte den for å støvsuge filteret til tørketrommelen, og én brukte den i luftekanaler og dørtrekk. Rune forteller:

Brukte det lange og tynne munnstykket mellom setene i bilen og andre steder som er vanskelig å komme til. Brukte det brede munnstykket til å støvsuge setene og bagasjerommet i bilen. Prøvde munnstykkene med børster i luftekanaler og dørtrekk.

Karcher-WD-6P-Premium-2

Geir testet også munnstykkene i bilen:

Børstene var fine til å få opp rusk fra setene, samtidig som børsten frisket opp overflaten på Alcantara-stoffet i setene. Det brede bilmunnstykket var også bra for gulvteppene (og seter før børsten). Det ekstra lange tynne munnstykket var bra for å nå i trange områder mellom forseter og konsoll.

Til sammen scoret munnstykkene 9,1 av 10 poeng.

Kobling til elektroverktøy

Grovstøvsugeren har uttak for elektroverktøy med automatisk stopp-/ startbryter slik at oppsugingsfunksjon styres via elektroverktøyet. Seks av testpilotene rapporterte at de hadde testet denne funksjonen. Inge var fornøyd:

Det at støvsugeren har en auto start/stopp-funksjon for tilkoblet verktøy er et kjempepluss. Testet med Bosch stikksag og den fungerer helt supert.

karcher6_

Stein var enig:

Det var så deilig å bruke en elektrisk høvel uten at sponet føyk rundt i rommet, bare rett i støvsugeren.

Anders likte også funksjonen:

Veldig bra at støvsugeren har litt forsinkelse, den fortsetter å suge litt etter at verktøyet er stanset.

Alt i alt scoret elektroverktøy-funksjonen hele 10 av 10 poeng!

Øvrige kommentarer

Vi lurte også på om testpilotene hadde noen øvrige kommentarer til opplevelsen med grovstøvsugeren. Flere kommenterte at støynivået kunne bli noe høyt, og noen ønsket seg også en litt lengre slange. Geir forteller:

I det store og hele en god støvsuger, solid bygget, stabil, god sugeevne, gode munnstykker. Den kan bli bedre på støy. Pluss for lang strømkabel, men minus for at den er av plast. Den blir veldig stiv i kulde – vanskelig å kveile opp (støvsugde bilen i garasjen i 5 minusgrader).

Carl fortsetter:

Det var et par ganger jeg gjerne skulle hatt enda lengre slange enn jeg fikk med forlengeren som lå i bilpakka. Så enten lengre slange med som standard, eller la det være en forlengerslange til maskinen også. Når den var nesten full av støv/stein/betongbiter før klargjøring til støping, så ble den tung å flytte på (sto på styrofoam-gulv).

karcher2__

Konklusjon

Alt i alt var testpilotene fornøyde med grovstøvsugeren. Alle syntes maskinen var enkel å bruke, og flere lot seg imponere av den svært gode sugeevnen. Selve rengjøringen levde også opp til forventningene. Hans forteller:

Støvsugde opp vått løv som hadde samlet seg utenfor garasjen,  samt en haug med fuktig sand og løv som har ligget lenge. Fungerte fint, løvet gjorde at det et par ganger tettet seg akkurat der det kommer inn i maskinen, men det gikk mye bedre enn forventet så ingenting å utsette på det. Kommer til å bli mye brukt.

Vi lar Rune få det siste ordet:

Vil få takke for at jeg fikk muligheten til å teste denne grovstøvsugeren. Interessant, og gøy når den er så bra. Skulle gjerne sett at den kunne kommet med enda bedre støydemping. Men totalt sett en meget god støvsuger.

10 av 10 2
9.2 Meget god

Positivt

  • Sugeevnen
  • Enkel å bruke
  • Varierte bruksområder

Negativt

  • Støynivået
  • Litt kort slange
  • Bruksanvisningen kunne vært bedre
Brukervennlighet 9
Gjøre klar maskinen og komme i gang 9.2
Munnstykkene 9.1
Koble til elektroverktøy 10
Design 8.8
Tilstrekkelig rent 9.6

Tags