I sommer har fem testpiloter fått lov til å teste LGs nye toppmodell G4. De har testet flaggskipet i inn- og utland og vi har lagt spesielt vekt på at de testet det unike 16MP-kameraet grundig. Vi har også lagt vekt på mobilens spesielle design med et bakdeksel i ekte skinn og den buede linjen kalt Slim Arc. Her er dommen deres – den høyeste scoren hittil et produkt har fått på Dinside Testpilot.

Først spurte vi testpilotene om G4 levde opp til forventningene. Fire av fem svarte positivt på det; den femte mente kvaliteten på kameraet ikke levde opp til de høye forventingene han hadde.

Så spurte vi om hva de opplevde som mest positivt med LG G4. Her mente alle fem at design og kamera var det som stakk seg ut. Fire huket også av på skjermen og to på brukervennligheten.

Tiril

Bilder tatt med LG G4 av testpilot Tiril.

Det unike 16MP-kameraet

Fire av fem ga kameraet full score, mens femtemann ga den nest høyeste score. Alle fem gir full pott til hvordan bildekvaliteten er under lyse forhold (les: dagslys), mens fire av fem gir høyeste score til hvordan bildekvaliteten er under mørke forhold (les: kveld, innendørs).

Testpilotene er også fornøyd med videokvaliteten. Her gir to toppscore, mens tre gir nest høyeste score.

Brukte pilotene de manuelle innstillingene?

Her er hva vi skrev om dette temaet: “Det nye manuelle moduset gir avanserte brukere muligheten til å eksperimentere med innstillinger som fokus, lukkerhastighet, ISO, eksponeringskompensasjon og hvitbalanse. Bildene kan deretter lagres i RAW-format for mer fleksibilitet ved etterbehandling av bildene. Største blenderåpning er f1.8, som er svært unikt for en mobiltelefon.” Alle fem brukte de manuelle innstillingene “i stor grad”. Og de likte å bruke disse innstillingene: Fire gir toppscore, én gir nest høyeste score. Og på spørsmålet “Hvilken av følgende funksjoner er du mest fornøyd med i kameraet til LG G4», svarer alle fem “De manuelle innstillingene”.

Hva så med bildekvaliteten til den høyoppløste 5,5-tommers Quad HD-skjermen? Jo, også den falt i smak: Fire gir toppscore, en gir nest høyeste score til skjermen produsenten sier “har 20 prosent bedre fargegjengivelse, er 25 prosent mer lyssterk og har 50 prosent høyere kontrast enn forgjengeren.”

Konklusjon på kamerat? Er du ivrig hobbyfotograf, er det ingen tvil om at denne mobilen vil appellere til deg.

Design

Her var det ingen tvil. Pilotene elsker designet. På spørsmålet “Hvordan likte du bakdelen i ekte lær og lett bøyd design?”, gir alle fem toppscore her. Når det gjelder størrelsen, er de litt mindre fornøyd: To gir høyeste score, to gir nest høyeste, mens sistemann gir to av fem.

De er derimot mer fornøyd med LGs plassering av knappene på baksiden. Her gir fire av fem toppscore, én gir nest høyeste. De er også akkurat like fornøyde med batterilevetiden på LG G4, som produsenten sier “kan faktisk brukes opptil 20 prosent lenger enn LG G3.” 

Hva har de brukt den til i sommer? Jo, alle fem brukte den til e-post/kalender, sosiale medier og til å ta bilder og filme, mens fire av fem brukte den til GPS, høre på musikk, spille og surfe på nettet.

Piraba2

Bilder tatt med LG G4 av testpilot Piraba.

Vil de fortsette å bruke den?

Ja, alle testpilotene vil fortsette å bruke LG G4. Og dessuten: Alle fem kunne tenke seg å kjøpe seg en annen LG-mobil i fremtiden. Og, kanskje viktigst: alle fem vil anbefale LG G4 til en venn.

Hva likte de minst?

På spørsmålet “Om du likevel skulle endre noe på din LG G4, hva skulle det i så fall være?”, var de fem testpilotene delte i sine meninger. Sussi mente den var for stor, mens Mathias mente sensoren på kameraet ikke var god nok da alle bildene han tok så ut som oljemalerier. Testpilot Tiril hadde kun noe å utsette på fargen – hun ville heller ha en brun versjon. Piraba sier at det tok litt tid å starte opp kameraet og bildeappene, og at det var litt vanskelig å ta en screenshot med knappene på baksiden. Samtidig var disse knappene supre når man skulle ta en selfie. Daniel savner bedre lyd og likte heller ikke høyttalerplasseringen.

Hva likte de best?

Det er ingen tvil om at kameraet falt i smak hos testpilotene våre, her er hva Tiril sier:

Det er en telefon med stor kapasitet og gode kamerafunksjoner. Det beste med opplevelsen har vært at jeg har blitt overbevist om at mobilkamera er noe som kan konkurrere med det øvrige kameramarkedet. Det beste har definitivt vært de manuelle kamerainnstillingene, dette er noe jeg har savnet siden jeg for første gang fikk et kamera på telefonen. Alt i alt: Jeg tror jeg er avhengig.

Testpilot Piraba følger opp:

Jeg var ganske populær blant kjente ved å ha en så bra kameramobil. De fleste var veldig imponert over kvaliteten på både front og bak kameraet.

Og slik oppsummerer Daniel LG G4:

Fantastisk telefon. Leverer på alle mine forventninger. Bortsett fra lyd har jeg ingenting og klage på annet enn bagateller. Jeg har også fått testet LG sin konkurrent Samsung S6 en god del. hvis jeg skulle valgt mellom disse 2 telefonene så ville jeg valgt LG, Det faktum at den har avtagbart batteri, SD kort, og et mer stabilt operativ system gjør LG G4 til min favoritt av flaggskipene som er på markedet nå. En soleklar anbefaling til alle power users som vil ha det beste.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at LG G4 falt i smak hos våre testpiloter. Et heftig kamera, et annerledes design, samt brukervennlighet og kraftig maskinvare, gjør at LG G4 får den høyeste score hittil av alle Testpilot-produkter som er testet.

5 av 5 Testpilot-anbefaler

 

 

9.6 Svært god

Positivt

  • Kameraet (bildekvalitet, manuelle innstillinger, m.m.)
  • Design (knappene på baksiden, ekte lær, buet form, m.m.)
  • Skjermen

Negativt

  • Lyd
  • Tar litt tid å åpne noen apper
Kamera 9.6
Kameraets manuelle innstillinger 9.6
Video 8.8
Design 10
Skjerm 9.6
Batteri 7.6