Lyskjede fra Europris

Den mørke årstida er her, det nærmer seg jul, og mange synes det er hyggelig å kunne lyse opp utearealet. I den anledning har fem heldige testpiloter fått teste en lyskjede fra Europris. Her er dommen.

Praktisk beholder

Aller først spurte vi om testpilotene har brukt liknende lyskjeder utendørs tidligere, og det var det fire av fem som hadde. Deretter var vi nysgjerrige på hva de syntes om forpakningen lyskjeden kom i. Ørjan forteller:

Lyskjeden kom i en praktisk beholder som egner seg for videre lagring etter bruk. Hardplast med lokk som kan «låses» med bøyler, samt et bærehåndtak i lokket. Lyslenken var også pakket som en «ball», noe som var praktisk når jeg skulle rulle den ut og montere.

Timon fortsetter:

Fint med lang ledning og perfekt boks. Ofte blir lange lenker ødelagt så en god oppbevaring forlenger levetiden.

Forpakningen var det altså ingenting å utsette på fra noen av testpilotene – den scoret full pott med 10 av 10 poeng. Men hvordan gikk det med selve lyskjeden?

IMG_20181103_182157_

Bruksområder

Vi spurte testpilotene om hvor de hadde hengt opp lyskjeden. Her hadde tre stykker hengt den opp i et tre, mens to valgte å pynte terrasse og inngangsparti. Én testpilot brukte i tillegg lyskjeden som festdekorasjon på 40-årslag, mens én også hengte lyskjeden opp i et tørkestativ. Her lurte vi på hvor enkelt testpilotene synes det var å henge opp lyskjeden. Renate forteller:

Lyskjeden var enkel å henge opp selv om den var lang, det var også veldig god lengde fra siste lys til kontakten. Det passet oss fint siden vi hadde behov for det. Lyset er varmt og fint, ikke så skarpt som enkelte andre leverandører har.

Her scoret lyskjeden hele 10 av 10 poeng. Ikke noe problem å henge opp, med andre ord.

IMG_20181104_173748

Forskjellige lysprogrammer

Lyskjeden har åtte forskjellige lysprogrammer man kan velge mellom. Fire av fem testpiloter rapporterte at de testet de forskjellige lysprogrammene. Johan forteller:

Lysprogrammene var enkle å endre. Jeg prøvde de forskjellige programmene og synes at alt var fint. Det var et program som jeg likte best og det er der hvor man får se litt av alle de forskjellige programmene.

Anne likte også lysprogrammene:

Det var veldig enkelt å velge program, en enkel knapp å trykke på til jeg fant det programmet jeg likte best. Jeg likte absolutt best programmet det lysene blinket som i en liten bølge, nesten som de glitret! I dette utvalget bør alle kunne finne sin favoritt.

Ørjan hadde også sin favoritt:

Varierte og egnet for forskjellige plasseringer pga. variasjonene. Fint lys i lenken gjør «dimme-programmet» spesielt fint etter min mening.

Lysprogrammene var godt likt av testpilotene, og scoret til sammen 9,5 av 10 poeng.

20181109_193715_

Farge

Lyskjeden har en farge som omtales av produsenten som «ekstra varm glød». Vi spurte testpilotene om hva de syntes om fargen, og denne falt generelt godt i smak. Anne var spesielt fornøyd med fargen på lyset:

 Synes det er veldig viktig å få fremheve at fargen på lyset er flott! Det gir et varmt og koselig lys som passer perfekt til tiden vi går inn i. Lyskjeden hadde god lengde, var lett å sette opp og ga et utrolig vakkert resultat.

Johan, derimot, ønsket seg en mer kaldhvit farge:

Eneste som jeg savner med denne er at lysene kunne hatt en kaldhvit farge. Ellers var dette helt perfekt og jeg skal nok lyse opp i mørketiden. Jeg kommer nok til å investere i flere sånne lys.

Til sammen scoret fargen 9,2 av 10 poeng.

IMG_20181103_182225_

Lengde og avstand mellom lysene

Lyskjeden er 16 meter lang, og består av 800 LED-lys – altså 2 cm mellom hvert lys. Vi bad testpilotene gi sin mening om avstanden mellom lysene, og her var generelt alle fornøyde. Testpilot Timon ønsket seg dog litt mer mellomrom mellom lysene:

Mer spredd, måtte sette opp lenka flere runder for å få det pent. Kan godt hende jeg måtte gjort det uansett, men det ble veldig synlig hvor den ikke dekket når lysene sto så tett som 2 cm.

Anne er uenig og mener avstanden er bra:

Avstanden på lysene var tett og fin, gjorde at lyset ble tett og koselig.

Til sammen scoret lyskjeden 9,2 av 10 poeng på avstand mellom lysene.

IMG_20181104_175259

Øvrige kommentarer

Til slutt lurte vi på om testpilotene hadde noen øvrige kommentarer til opplevelsen med lyskjeden. Her var det enighet om at lyskjeden er fin å se på, enkel å henge opp, og at lysprogrammene er enkle å bruke. Timon utdyper:

Flott produkt. Det at den er lang er veldig viktig og bra. Man får mye å leke med. Flott med forskjellige lysalternativ/program, men for min del hadde det holdt med rent hvitt konstant lys. Uansett ikke noe problem så lenge det er med i programmet.

Én testpilot ønsket seg mulighet til å utvide lyskjeden til å bli enda lengre. Ørjan forteller:

Eneste minus med lenken slik jeg ser det er mangel på utvidelsesmulighet for å få en enda lengre lenke. Har en 100 meter sammenkoblet lenke fra før som gir frihet til plassering som man ikke har med denne, men 16 meter lyslenke og lang kabel fra strømforsyning til første lys gir gode plasseringsmuligheter. Alt i alt svært fornøyd med lenken og kommer til å kjøpe flere av denne typen!

1

Konklusjon

Alt i alt var testpilotene veldig fornøyde med lyskjeden – totalt scorer den hele 9,6 av 10 poeng. Alle testpilotene sier de kommer til å fortsette å bruke lyskjeden etter testen, og alle fem vil også anbefale lyskjeden til andre. Vi lar Ørjan få det siste ordet:

Lysene sitter tett sammen og har en veldig fin farge og styrke. Mange programmer gjør at alle finner sin favoritt, samt du kan ha forskjellige bruksområder, både innendørs og utendørs. Sammenlignet med lyslenker jeg har fra før, som jeg også var veldig fornøyd med fargen på, må jeg si denne lenken overgår.

5-av-5-europris
9.6 Særdeles bra

Positivt

  • Fin å se på
  • Brukervennlighet
  • Lysprogrammene

Negativt

  • Ingen mulighet for å koble sammen flere kjeder
  • Bare én lysfarge
Forpakning 10
Enkel å henge opp 10
Lysprogram 9.5
Farge på lyset 9.2
Avstand mellom lysene 9.2

Tags