I september testet våre ti testpiloter, fire menn og seks kvinner mellom 30 og 46 år, den splitter nye kaffemaskinen til NESCAFÉ® Dolce Gusto® kalt Eclipse. De har drukket ni ulike kapselvarianter av NESCAFÉ Dolce Gusto, hvorav noen er testet av barna deres, og prøvd maskinens ulike funksjoner. Her er deres dom.

Hva likte de – og hva skulle vært annerledes?

Vi går rett på sak: Hva likte testpilotene våre best med denne kaffemaskinen? Gjengangerne her er brukervennlighet, design, smak, funksjoner og utvalg. De liker at Eclipse både er enkel å bruke og å rengjøre, og de liker at man kan stille inn ønsket vannmengde. Mange trekker frem designet på maskinen som noe av det de liker aller best. I det hele tatt er det mye forskjellig de liker med Eclipse. Testpilot Anne oppsummerer det slik:

Enkel å bruke og rengjøre, og kan lage kaffi til meg selv, iste og kakao til barna enkelt på samme maskin.

Testpilot Anette uttaler:

Lekker, stille og valgmuligheter. 

Testpilot Lene sier dette:

Mange typer drikke, kaffe, te og kakao. Design, touch skjerm, rask I bruk.

Så spurte vi om Eclipse gir bedre kaffe enn din eksisterende kaffetrakter eller kaffemaskin? Syv synes den gir bedre kaffe, tre synes det ikke. Deretter spurte vi hva testpilotene skulle ønske var annerledes med kapselmaskinen? Gjengangerne her er at det spruter litt fra drikken når det brygges og at det drypper litt fra kapselen etter at drikken er ferdig. Det var dessuten flere som ønsket seg mer miljøvennlige kapsler som kunne resirkuleres. Her er testpilot Herman:

Oppsamling av kapsler slik at man ikke trenger å ta ut kapsel for hver kopp. Man får jo heller ikke “lukket” maskinen med kapsel i. Litt mye sprut ved kaffebrygging. Jeg pleier å bruke kaffekrus på det nederste nivået på maskinen. Det blir også liggende litt vann oppå kapslene etter brygging som lett blir til søl på vei til søppelkassen.

Dette savner Lene:

Resirkulerte kapsler. At man ikke kan se hvor mye vann som er i beholderen uten å ta den av maskin.

Untitled-2

Hvor brukervennlig er den?

Her scorer NESCAFÉ Dolce Gusto Eclipse godt med 8,6 poeng av ti mulige. De liker at den er enkel i bruk, at det går kjapt å lage seg en kaffe og de liker ikke minst touchpanelknappene som styrer bryggeprosessen. De liker også størrelsen på vanntanken og beholderen for brukte kapsler. Her er Herman igjen:

Den starter veldig raskt uten oppvarming. Veldig bra vannmengderegulering. Enkelt å sette inn/ta ut kapsler.

Dette liker testpilot Hogne med brukervennligheten:

Touchpanel med lysindikasjon på kapsel, vannmengde, kaldt og varmt vann.

Hva kunne vært bedre i forhold til brukervennligheten? Jo, her er det to gjengangere: Å kunne se hvor mye vann det er igjen på beholderen er ikke alltid like enkelt, og at det er en litt vrien vinkel når man skal sette inn kapselen i maskinen. Testpilot Hege:

Plassering i forhold til å se vannmengde kan være et “problem”. Dersom den står “rett” inntil et hjørne på kjøkkenet ser man ikke hva som er igjen av vann. Men på skrå, og andre veien ser man.

Her er testpilot Janna:

Der man regulerer styrken på kaffen er litt for følsom som gjør det vanskelig å treffe riktig styrke. Det kunne vært litt lettere å sette inn kapselen, for det er en litt vrien vinkel.

Ikke alle hadde noe å utsette på brukervennligheten. Her er testpilot Stig:

Ingenting å notere, utrolig enkel og grei maskin.

Vi spurte så hva de mente om at man kan regulere mengden vann i kaffen eller drikken på Eclipse. Her er stort alle veldig fornøyde, hvor ordene “topp” og “veldig bra” dukker opp flere steder. Hege sier dette:

Veldig bra. Vi har tidligere hatt maskin uten regulering, når får vi riktig smak og kaffen har blitt bedre.

Stig:

Helt topp! Jeg liker relativt sterk kaffe, og brukte denne funksjonen hyppig.

Untitled-3

Falt designet i smak?

Noe av det mest interessante med NESCAFÉ Dolce Gusto Eclipse er at den er “unik” og har et “futuristisk og moderne design”, som to testpiloter sa det. Og pilotene våre liker designet. De liker at den tar seg godt ut på kjøkkenet og at den åpner seg. Her er Lene:

Veldig stilig, venner har også skrytet mye av den. Annerledes enn andre maskiner. Ungene synes det er gøy å se den åpne seg og å lage kakao til seg selv.

En mener den tar liten plass, to mener den tar litt mye plass, mens to igjen ikke liker den røde strømledningen. Men ingen tvil: Majoriteten av våre testpiloter liker designet.

Hva synes de om kvaliteten på den svarte kaffen?

Testpilotene våre fikk ni typer kapsler, hvorav fire typer svart kaffe: Americano, Zoégas Mollberg Blanding, Zoégas Mellanrost Rund og Espresso Intenso. Den de likte aller best var Zoégas Mollberg Blanding, som fikk en score på 9,1. Hakk i hel på delt andreplass følger Zoégas Mellanrost Rund og Americano, mens Espresso havner bakerst med åtte poeng. Anne sier følgende om den foretrukne svarte kaffen Zoégas Mollberg Blanding:

Veldig god, mild ettersmak og god fylde. 

Og kvaliteten på de øvrige drikkene?

Testpilotene fikk også med fem andre typer drikke: Cafe au Lait, Latte Macchiato, Nesquik, Chocochino og Chai Tea Latte. Her havnet “barnedrikkene” Nesquick og Chocochino på delt førsteplass med 9,6 poeng av ti mulige hver. Delt andreplass gikk til “melkekaffedrikkene” Cafe au Lait og Latte Macchiato med åtte poeng hver. Sist i denne kurven havnet Chai Tea Latte.

Om den ene vinneren Nesquick, sa en testpilot at “kidsa elsket den”, mens en annen opplevde at hennes tre barn mellom åtte og 15 ble så glad i den at “kapsler gjemmes på hemmelig sted”. Anne sier dette om den andre vinneren, Chocochino:

Denne ble min nye favoritt, sjokoladen som jeg liker å ha til kaffien kan fint sløyfes med denne i hus!

Når vi ser de ni typene drikkene under ett, er det likevel de sorte kaffedrikkene som faller aller mest i smak da vi spurte “Du fikk tilsendt ni ulike varianter NESCAFÉ Dolce Gusto. Hvilken var din favoritt?”. Tre likte Americano best, tre likte Zoégas Mollberg Blanding best og tre likte Zoégas Mellanrost Rund aller best. Én likte Espresso Intenso aller best

Utvalg, holdbarhet og tilgjengelighet

“NESCAFÉ Dolce Gusto er tilgjengelig i norske dagligvarevareforretninger og elektronikkbutikker. Hvor viktig er det for deg at produktet er lett tilgjengelig?” spurte vi så. Og det er viktig for forbrukeren. Her svarte ni av ti at dette betydde mye for dem. De liker også at det er 44 varianter å velge imellom. 10 av 10 svarte ja til spørsmålet om det brede utvalget fikk dem til å forsøke kaffer og drikker de ellers ikke ville prøvd hjemme. Åtte av ti synes også det var viktig at kapslene har ett års holdbarhet.

Untitled-1

Bedre enn filterkaffe?

På spørsmålet “Hvis du drikker filterkaffe, synes du at NESCAFÉ Dolce Gusto kaffe har en høyere kvalitet?” var det litt delte meninger. Majoriteten synes kvaliteten var bedre, mens andre igjen mente Eclipse kan være et supplement til traktekaffe. Her er noen sitater:

Anne: Ja, flere av drikkene holder cafe kvalitet. Ulempen er bare at man ikke kan lage til mange gjester om gangen. Ellers ville trakteren gått til resirkulering.

Hege: Det blir noe mer ekslusivt. Men når man kverner bønner hjemme kan man også få god kaffe

Stig: Nei, det syns jeg ikke. Denne er et supplement til traktekaffe, og gjør det enklere å få seg en kopp kaffe i en hektisk hverdag.

Testpilot Carina: Ikke nødvendigvis, for det finnes mange gode alternativer i filterkaffe. Men man får en litt annen opplevelse ved å f eks velge Lungo som gir litt skum/fylde og det er helt klart positivt.

Konklusjon

Et av våre spørsmål var: “Tilfredsstiller Eclipse dine behov når du vil ha varm eller kald drikke?” Her scorer Eclipse testens høyeste score med 9,8 poeng av ti mulige. Så det er vel ingen tvil om at kaffemaskinen med det spesielle designet falt i smak hos våre testpiloter. De likte smaken på den sorte kaffen, de likte at barna også fikk sine (svært populære) drikker, de likte at det gikk kjapt, de likte touchpanelet og de likte designet. Samtidig var det også ting som ikke falt i smak hos alle. Her følger fire forskjellige oppsummeringer:

Testpilot Torbjørn:

Jeg har en NDG “pingvinmaskin” og den lager også god kaffe, så jeg kjente en del av sortene fra før. Men designet på eclipse er meget tøfft, og det er den maskinen som kommer til å stå på kjøkkenet fra nå av.

Janna:

Jeg vil ikke anbefale selve maskinen, men kaffen og de andre drikkene er veldig, veldig gode!

Hege:

Opplevde av og til at det ble litt vannsøl liggende på kapsel når man tok den ut etter brygget kaffe. Designet er supert, men vi er litt uenig i hjemmet om hvilken måte maskinen bør stå for å få den best mulig funksjonelt utnyttet og hvordan det ser ut på kjøkkenbenken. Litt mye avfall…

Vi lar Stig få det siste ordet:

Ikke annet enn at jeg er veldig fornøyd med maskinen, sammen med både samboer og barn. Barna satt stor pris på sjokolade-drikkene. Nespressomaskinen er nå ute av huset, og Eclipse har overtatt plassen. 

9 av 20 Testpilot-anbefaler
8.8 Meget god

Positivt

  • Brukervennlig
  • Smaken på drikkene
  • Design

Negativt

  • Sprut/søl under brygging
  • Vanskelig å se vannmengden for noen
  • Vinkel på å sette inn kapselen
Brukervennlighet 8.6
Utvalget 8.8

Tags