Denne gangen var det seks damer og fire menn mellom 30 og 50 år som har testet den helt nye kaffemaskinen Movenza fra NESCAFÉ® Dolce Gusto®. De kaffetørste testpilotene har prøvd den kaffebønne-inspirerte maskinen med en rekke forskjellige drikker gjennom én måned. Her er dommen deres.

Hva likte de best – og hva kunne vært bedre?

Vi gikk rett på sak og spurte hva de likte best med Movenza. Her er det design, brukervennlighet og at den er rask, som er noen av gjengangerne. Én tespilot liker at den «fortsetter der den slapp» når den går tom for vann og du fyller opp på nytt. Testpilot Magnus oppsummerer det slikt:

Designet og den enkle betjeningen som førte til at ungene i huset også ble hyppige testere av drikke. Den har en automatisk innstilling for styrke og viser med tydelig indikasjon på nivåmåleren hvor mye som gjenstår før drikken er klar. Den er inspirert av utsende på en kaffebønne, men her i huset ser den ut som en and når den er slått sammen synes vi.

Så ville vi vite om de opplevde at Movenza ga bedre kaffe enn den eksisterende kaffetrakteren/kaffemaskinen de brukte til vanlig. Åtte av ti synes den ga bedre kaffe. Vi ville også vite om det var noe de skulle ønske var annerledes med Movenza. Her er en av gjengangerne at de ønsker strømledningen var litt lenger og at den ikke var rød, i tillegg til at mange synes det var litt krøkkete å sette vanntanken på plass etter at man hadde fylt den opp. Noen oppga at dette fort likevel ble en vanesak. Testpilot Mats sier det slik:

En liten filleting, det at ledningen er rød, den burde ha vært svart. Det kunne også ha vært en liten indikasjon på hvor mye vann det var igjen på tanken. Litt vanskelig å se på øyemål. Man kan forsåvidt bare fylle på litt hver gang man skal bruke den, men poenget med en vanntank er vel at man skal slippe akkurat det. Maskinen og funksjonaliteten ellers er tipp topp!

Untitled-3

Brukervennlighet

Det er ingen tvil om at våre testpiloter synes kaffemaskinen var brukervennlig. De liker at den er enkel i bruk og de liker at den er rask, og ikke minst liker de touch-panelet og at den har automatiske innstillinger. Testpilot Jon sier dette:

Denne maskinen har en fantastisk brukervennlighet. Valg av mengde og displayet er helt strålende. En stor oppgradering fra vår forrige maskin som hadde en plastikkbryter som flyttes opp og ned.

Her er Magnus igjen:

Den er lett å forstå, og har robuste deler og enkel å bruke. Det at det også følger med en snerten liten skål til brukte kapsler vitner om at dette er et gjennomtenkt produkt verdt å investere penger i hvis du er på jakt etter en kapselmaskin.

Gjengangeren på det testpilotene synes var mindre bra med brukervennligheten, er vanntanken. De slet litt med å få den av og på, og at den var litt liten. Testpilot Marjolein sier det på denne måten:

Vannbeholder er litt klønnete å fylle. Og knappen for å justere mengde vann er veldig sensitiv.

Våre testpiloter gir Movenza 8,6 poeng av ti mulige i brukervennlighet. 

Untitled-2

Regulering av vannmengde og design

Vi spurte «På Movenza fra NDG har du mulighet til å regulere mengden vann i kaffen eller drikken. Hvordan opplevde du dette?» Her er så og si alle testpilotene svært fornøyde. Ord som «veldig positivt» og «helt fantastisk» dukker opp. Testpilot Trine sier dette:

Helt perfekt, da min gamle måtte jeg regulere selv, så nå blir kaffen og drikken perfekt.

Designet til Movenza er inspirert av kaffebønnen. Våre testpiloter sier om utseendet at den er «stilig», «fresh», «sexy», «nydelig» og «morsomt». Én testpilot påpeker at kaffemaskinen krever et moderne kjøkken for å passe inn, én testpilot mener den tar for mye plass på kjøkkenbenken, mens en annen mener den tar liten plass på kjøkkenbenken. Her er Mats igjen:

Jeg synes designet er fint. Jeg nevnte tidligere den røde ledningen som burde hatt en annen farge(svart), men maskinen kan fint stå fremme på kjøkkenbenken. Bruker man den ikke, så er det bare å slå den sammen og da er den ganske så diskret, i forhold til andre kaffemaskiner.

Hva synes testpiloten om de åtte drikkene de prøvde?

Testpilotene drakk fire typer med svart kaffe: Americano, Zoégas Mollberg Blanding, Zoégas Mellanrost Rund og Grande. Zoégas Mellanrost Rund scoret høyest, med Grand på andre og de resterende på en delt tredjeplass. Av de øvrige drikkene prøvde de: Cafe au Lait, Latte Macchiato, Nesquik, Chocochino. Her scorer Chocochino suverent best, med Nesquick på andre, Latte Macchiato på tredje og Cafe au Lait på fjerdeplass.

Når vi spør hvilken som var favoritten blant de åtte, har tre Chocochino som favoritt, mens tre andre har Zoégas Mellanrost Rund som sin favoritt. Greit å vite hvis du skal prøve disse drikkene for første gang. Testpilot Christina sier dette om Zoégas Mellanrost Rund:

Rund og fin i smaken, litt mindre bitter enn mange andre varianter kaffe.

Untitled-1

Varme og kalde behov, utvalget, filter vs kapsel og holdbarhet

På spørsmålet «Tilfredstiller Movenza dine behov når du vil ha varm eller kald drikke?» scorer Movenza høyt, hele 9,4 poeng. At utvalget er lett tilgjengelig på nett eller i butikk, er viktig for alle våre ti testpiloter. «Betyr alt», «utrolig viktig» og«helt avgjørende», er ord som nevnes. Testpilot Trond sier følgende:

Betyr alt. Kunne ikke brukt den hvis ikke kaffe var tilgjengelig. Vi er ikke internett handlere.

NESCAFÉ Dolce Gusto er tilgjengelig i 44 ulike varianter, og alle våre ti testpiloter sier at de har prøvd nye kaffer og drikker de ikke har prøvd før som følge av det store utvalget. Våre testpiloter synes også det er viktig at det finnes et stort utvalg å velge i mellom.

Vi spurte «Hvis du drikker filterkaffe, synes du at NESCAFÉ Dolce Gusto kaffe har en høyere kvalitet?» De fleste var enige i dette, selv om noen synes ikke det er riktig å sammenligne med filter med kapsel. Mats sier det på denne måten:

Jevnt over vil jeg si det, men det handler også mye om hvilke vaner man har. På jobb drikker jeg mye filterkaffe og derfor er det veldig greit å komme hjem å ha flere varianter å velge i mellom.

Kapslene er forseglet slik at produktet holder høy kvalitet i 360 dager. For syv av ti testpiloter var dette viktig.

Konklusjon

Testpilotene våre var svært begeistret for Movenza. De likte smaken på kaffen og de øvrige drikkene, de likte også godt at barna hadde sine egen drikk (som de voksne også likte svært godt), og de likte at den hadde et spennende og annerledes design. Her er noen konklusjoner fra forskjellige testpiloter.

Testpilot Anne: Dette er en kapselmaskin som gir drikke i stor bredde. Dette er et viktig punkt for å investere i Dolce Gusto. Man kan ha et godt utvalg i kapsler, slik at man kan lage akkurat den drikken man ønsker der og da. For oss er det viktig at barna kan få Nesquik, noe som ble en stor suksess. Synes det er viktig å få med at man kan få flere varianter av te også. Movenza var lett vise frem til venner og familie, den skapte stor interesse. Foreldrene mine kjøpte seg en Dolce Gusto maskin dagen etter at de fikk smake de forskjellige sortene kaffe hjemme hos oss. De er vant til traktekaffe, og ble meget imponert over kvaliteten på kapselkaffe. Vi har allerede kjøpt til flere sorter kaffe og te, og gleder oss over at vi alltid har god drikke å servere til gjester. Vi synes dette var en overraskende god maskin, lite støy, stabil og flott utseende.

Mats: Dette var en maskin jeg ble positivt overrasket over. Det er ingen “kaffebarmaskin”, men til hjemmebruk får man enkelt lagd seg god og variert kaffe med en maskin som krever minimalt med vedlikehold. I tillegg ser den bra ut på kjøkkenbenken. Enkel tilgang på kapsler og liten tidsbruk for å få produsert en kopp med varm/kald drikke gjør at min familie vil bruke denne maskinen mye fremover. Kakaoen er veldig populær hos minstejenta, mens forskjellige kaffetyper går godt hjem hos mor og far til kveldskosen.

Magnus: For de med dårlig tid er dette en perfekt maskin. Det er også en perfekt maskin til de enslige som ikke trenger en kanne kaffe eller til de som får spontanbesøk og ikke klarer å lage vanlig kaffe selv. Så har du familie som koker så svak kaffe at det er en blanding av vann og te, eller at du får en kopp krutt, da er dette gaven for han eller hun så du kan sikre deg selv perfekt kaffe når du kommer på besøk neste gang. ;)

Jon: Vi er veldig godt fornøyd med maskinen. Dette var en veldig fin oppgradering fra vår forrige Dolce Gusto maskin. Ungene og de voksne er svært fornøyd med brukervennligheten og kvaliteten. Den egne boksen for å oppbevare brukte kapsler er strålende. Alle i familien brukte maskinen fra første dag med stort hell. Siden vi liker forskjellige typer drikke og kaffe er Dolce Gusto absolutt det beste systemet.

«»

10 av 10
8.6 Meget god

Positivt

  • Brukervennlig
  • Rask
  • Design

Negativt

  • Litt vrient å sette vanntanken på plass
  • Den røde ledningen
  • Ledningen kunne vært litt lenger
Brukervennlighet 8.6
Utvalget 9.2

Tags