Netgear Orbi

Kravene til internett i hjemmet er i dramatisk utvikling. Nå skal det blant annet streames, spilles og surfes – fra en rekke enheter til akkurat samme tid. Da skal det mye til for å holde samtlige i husstanden fornøyde.

Derfor lot Netgear Orbi i mai ti testpiloter sjekke ut om rutersystemet ville klare jobben med å gi dekning til store hus, hager, kjellere og loft – områder hvor vanlige rutere sjelden strekker til.

De ti testpilotene, sju menn og tre kvinner, fikk rutersystemet levert hjem til seg. Så ble systemet testet til det ytterste i løpet av to uker. Etter utforskingen av Orbi måtte testpilotene levere dommen. Først spurte vi om hvordan installasjonsprosessen fungerte, noe som mange kan være bekymret for når det gjelder rutere som kommer umontert.

Hvordan var installasjonen?

For Orbi var svarene entydige: Samtlige ti var enige om at det var lett å få Orbi til å fungere. Vigleik forteller at han fulgte instruksen, og at det gikk som smurt.

– Det var ikke noen problemer med installeringen. Det var bare plug and play. Oppsettet av ruteren var enkelt og alt gikk smertefritt og uproblematisk. Helt klart den enkleste ruteren jeg har satt opp.

Thomas svarer slik:

– Enkel og intuitiv!

Line Susanne følger opp med at oppkoblingen var problemfri:

– Lett å sette opp. Enkel forklaring.

5_Diskret

Større rekkevidde?

Så fulgte den virkelige testen: Hvordan opplevde testpilotene at rekkevidden på nettverket endret seg mot tidligere? Når Orbi for eksempel ut til steder som tidligere var nettløst? Ni av ti svarte at rekkevidden ble bedre med Orbi i hjemmet. Bare Jonas opplevde uendret dekning, men han fikk en annen bonus:

– Det virker ikke som om rekkevidden ble mye lenger, men signalene ble sterkere innenfor den.

For Kristian var forbedringen drastisk, for hele familien på fem, både når det gjelder dekning og hastighet i hele huset og utenfor veggene.

– Rekkevidden er i dag en helt annen enn tidligere. Oppe i andre etasje har jeg nå like god dekning som nede. Har faktisk nå også dekning i garasjen, noe jeg ikke hadde i det hele tatt tidligere.

Tåler den flere koblet på?

Mette sier at en ny verden har åpnet seg i hennes hjem, nå som alle fem i hjemmet mottar et godt signal der de befinner seg. Karstein skryter i tillegg av «dønn stabil» forbindelse.

– De målinger jeg gjorde før og etter byttet til Orbi viser en knusende seier til Orbi og ALLE svake soner ble eliminert. Her kommer Orbi-konseptet til sin rett slik huset mitt er konstruert.

På spørsmål om hvordan nettverket klarer seg når mange kobler seg på, er testbrukerne ganske så enige om at Netgear Obri løser mange floker. Jonas sier det slik:

– Det er mye bedre enn før. Alle i familien kan sitte på nettet uten noen problemer.

Kristian har en familie på fem, som alle satte nettverket på prøve.

– Hastigheten har økt merkbart. Jeg tok en Speedtest før og etter, spesielt i 2. etasje var det merkbart, med en økning på 10-15 mbit.

Ole sier han til enhver tid har 15 enheter koblet på hjemme.

– Jeg har prøvd de aller fleste løsninger for å fikse vårt nettproblem. Mine forventninger var lave, men dette må være den beste wifi-problemløseren som finnes.

Bare Line Susanne fikk trøbbel underveis, men det løste seg ved å skru strømmen på rutersystemet av og på.

– Det fungerer bra når flere kobler seg opp, men jeg har opplevd flere brudd/hengsituasjoner.

Orbi-gaming11

Brukervennlig?

Orbi-testpilotene prøvde også ut brukervennligheten i appen og hjemmesiden Orbilogin.com. Ti av ti syntes dette fungerte veldig greit, og Kristian  skryter av valgmulighetene.

– Det er veldig enkelt å sette opp gjestenett og eventuelle begrensninger for barna.

«Veldig bra» er ord som går igjen hos mange. Bjørn er en av de som var spesielt fornøyd med appen.

– Den er  enkel og intuitiv. Jeg syntes den er veldig lett å navigere seg gjennom, og rik på funksjonalitet.

Hvordan passer designet hjemme?

Et rutersystem er ikke lenger bare en dings som skal sørge for nett, det skal også se bra ut. Derfor fikk testpilotene spørsmålet om hvordan Orbi  passet inn i hjemmemiljøet. Hilde svarer slik:

– Den er rett og slett lekker. Noe jeg har savnet med slike produkter. Denne blir absolutt ikke gjemt bort i boden, den står framme for alle å se.

Totalt svarer ti av ti at de er fornøyde med Orbi-designet. Thomas’ leverer denne dommen:

– Meget pent design som passer fint inn i vårt hjem.

 

Under ser du hvordan Karstein opplevde Orbis dekning mot det tidligere nettverket i huset:

9_AndreEtasje_ForEtter

9 av 10 med toppscore

Da testpilotene skulle gi sin totale dom over rutersystemet ga hele ni av ti toppscoren 10. Totalt blir poengsnittet smått utrolige 9,6 poeng.

Vigleik forklarer sine 10 poeng slik, etter et par ukers grundig testing:

– Dette produktet overgår alt det som jeg har hatt av routere tidligere. Det gir lynrask nett og god dekning overalt i huset og det er imponerende. Det er absolutt verdt prisen dersom jeg skulle kjøpt dette. Samtidig så er designen gjennomtenkt og intuitivt. Jeg liker at det gir led-lys indikasjon på toppen dersom det er noe som er feil, og de ulike fargene gjør det lett å finne ut dersom det skulle oppstå eventuelle problemer.

Karstein utfyller:

– Orbi leverer akkurat det den lover – og med litt flytting av satelitten så leverer den virkelig så det holder selv med en ganske så krevende planløsning som den jeg har – også med mange klienter tilkoblet.

Metter forteller at en ny wifi-verden har åpnet seg for henne og familien. Nå har hun internett i hele huset, og til og med på verandaen og ut på plenen.

– Jeg har blitt veldig glad i denne dingsen. Har allerede anbefalt den til flere av våre venner, som sliter med dekning i hele huset.

Les mer om Netgear Orbi her.

 

9 av 20 Testpilot-anbefaler
9.6 Særlig bra

Positivt:

  • Veldig enkel å installere
  • Stor økning i rekkevidde og hastighet
  • Meget fint design

Negativt:

  • Pris
  • Én opplevde treghet
  • Én synes satelitten var stor