Denne gangen har ti testpiloter, fem kvinner og fem menn, testet Philips PastaMaker i rundt én måned. Pastamaskinens store fordel er at den på enkelt vis kan lage mange forskjellige typer pasta og at hele prosessen går fort.

Her er dommen deres.

Først spurte vi om pastamaskinen var enkel å ta i bruk. Ni av ti mente den var enkel å komme i gang med. Én testpilot slet med at “pastaen ble nesten alltid for tørr når jeg fulgte oppskrift”.

Fire av våre testpiloter hadde brukt pastamaskin før, alle av den manuelle typen. Hvilke forskjeller opplevde de? Vi lar testpilot Lill forklare:

Phillips er enklere i bruk, du kan lage store mengder fersk pasta på kort tid.

Lars følger opp:

At maskina stod for eltinga og vidare at det var enklare å bytte mellom ulike typer pasta i prosessen med Phillips PastaMaker.

Pastaformene og målebegrene

“Philips PastaMaker har flere medfølgende pastaformer. Hvordan synes du det var å bytte mellom de ulike pastaformene?” var neste spørsmål. Her var gjengangeren “enkelt”. To slet litt med lasagneformplatene, hvorav en av dem glemte å sette på den ekstra metalldelen som gjør at pastamaskinen kan ekstrudere lasagneplater.

Dette sier Martine:

Det var enkelt å bytte mellom formene. Stort pluss for medfølgende verktøy slik at formene kunne rengjøres også.

For at pastaen skal få rett konsistens er det viktig å bruke de medfølgende målebegrene og følge oppskriftene. Hvordan synes testpilotene dette fungerte? Her var det litt varierte svar, alt fra “målebegrene er geniale” og “var veldig enkelt å bruke målebegerene” til tre som slet litt med målebegeret til melet. Det typiske her var at forskjellige typer mel resulterte i forskjellige typer vekt, dermed var det noen som brukte kjøkkenvekt for å få nøyaktig mengde med mel.

Martine oppsummerer det på denne måten:

Merket fort viktigheten av å måle riktig. Så lenge jeg passet på det, ble resultatet bra.

Til tross for litt utfordringer med å finne riktig mengde mel, scorer Philips PastaMaker ni av ti poeng hos testpilotene for brukervennlighet. 

Hvilken av pastaformene var så testpilotenes favoritt? Jo, her er svaret kanskje litt overraskende. Spagetti var ikke vinneren, den kom på andreplass. Fire av ti foretrakk fettucine, tre spagetti, to lasagne og én penne.

 Bilde 1

Rengjøring

Her var det delte meninger. Noen skjønte raskt at man kunne putte alle de løse delene i oppvaskmaskinen, andre var litt usikre og tok noen deler for hånd. Derfor tok det lenger tid for noen å rengjøre Philips PastaMaker enn andre.

Testpilot Espen sier dette:

Var litt mer å rengjøre og tok litt lengre tid enn ventet. Men kjekt at det meste kan vaskes i oppvaskmaskin.

Martine oppsummerer på denne måte:

Alle delene som kunne tas av var lette å rengjøre. Noe vanskelig å rengjøre på selve maskinen, inni firkanten på bakveggen der hvor elteskruen sitter.

Her er Lills dom:

Veldig lett å rengjøre siden man kan demontere alt og vaske det enkelt, og alt tåler oppvaskmaskin.

Bilde2

Oppskrifter, smak, farger og meltype

Med pastamaskinen får du også med et større oppskriftshefte hvor du lærer å lage forskjellige typer pasta med forskjellige typer smak og farge. Prøvde testpilotene seg på noen av disse oppskriftene?

Pilotene likte oppskriftsheftet, men brukte ikke så mange oppskrifter derfra. Noen prøvde seg på noen få oppskrifter og det falt i smak. Halvparten svarte at de lagde saus fra oppskriftene i boka.

Espen sier dette:

Ikke fått prøvd mange enda, men ønsker å gjøre dette snart. De ser lettfattelige ut.

“Tilsatte du noe smak og/eller farge på pastaen (for eksempel olje eller grønnsaksjuice)?” spurte vi så. Flere prøvde seg med olje og fikk gode resultater. Noen forsøkte også med krydder, mens det var litt mer utfordrende med juicer. Gulrotjuice og spinatjuice var ikke så lett å finne i butikken.

Magnus har dette å si:

Vi prøvde ut en del forskjellig tilsetninger. Krydder og olje fungerte best for oss. Det ble både godt og litt spennende. Maskinen hadde ingen problemer med dette, så sant man ikke tilsatte for mye veske til deigen. Farge med grønnsaksjuice ble bare søl så det fikk vi ikke til. Mitt råd er å ikke ta med den 2 år gamle guttungen for å lage pasta med grønnsaksjuice.

Hva slags mel brukte de? Her kunne testpilotene velge så mange alternativer de ville. Jo, ikke overraskende brukte 90 prosent siktet hvetemel, mens 60 prosent brukte durumhvete. 30 prosent krysset av for glutenfritt mel, mens kun 10 prosent brukte sammalt hvete.

Hva med smaken? Jo, her scorer Philips PastaMaker høyt. Hele 9,2 av 10 mulige poeng får den på smak.

Våre testpiloter var også ivrige pastamakere: Fem av ti lagde pasta tre ganger i uken, mens fire av ti lagde to ganger i uken.

Bilde3

Hva likte de best?

De likte at den er enkel i bruk, de likte at den er rask og de likte smaken på pastaen. Testpilotene mener den har høy brukervennlighet, er stillegående og at den gjør det morsomt å lage mat sammen med barna.

Therese sier:

Ekstremt enkelt å lage, og mye bedre smak og konsistens enn den tørkede pastaen fra butikken.

Lars oppsumerer:

Den inspirerte veldig til å lage pasta, det var ein god ting. Vidare er det faktisk første gang eg har smakt glutenfri pasta, og det var ein veldig positiv opplevelse når ein tilslutt fann den rette blandinga til pastadeigen.

Lill sier dette:

Det at det tar så kort tid å lage fersk pasta Det er enkelt å variere mellom ulike pastaformer Mange gode oppskrifter Lett å rengjøre Oppbevaring for formene er integrert slik at den tar mindre plass i skapet eller på benken. Trinn for trinn forklaringen gjorde at 6-åringen min kunne lage pasta :)

Hva kunne vært bedre?

Her er utfordringer med rengjøring og størrelsen de klare gjengangerne, ellers har ikke testpilotene så mye å utsette. Lars har med seg mange i dette sitatet:

Formene kunne vore enklare å reingjere og som vanleg er det ein endå ein litt stor maskin som skal få plass i skapet.

Konklusjon

Therese sier det er en “fantastisk maskin og uendelig med muligheter!”, mens Martine sier “maskinen har høy brukervennlighet. Stort pluss for medfølgende oppskriftshefte. Veldig fint at alle ekstradeler får plass i maskinen.”

Magnus oppsummerer det på denne måten:

Mens maskinen forenkler laging av pasta, korter den nok ikke ned på tiden du bruker spesielt mye eller innsatsen. Ettersom vasking og forberedelser tar litt tid. Men den er morsom og inspirerende i bruk, så tommel opp. Guttungen hjemme synes det var veldig stas og se på pastaen komme ut og ikke minst bli eltet. Nesten like kult som å spise/grise med den ved middagsbordet

Lill konkluderer slik:

Dette er et produkt jeg har anbefalt både venner og kollegaer på grunn av funksjonalitet og brukervennlighet. Anbefales!!!!

Philips PastaMaker falt i smak hos våre testpiloter. De likte brukervennligheten, de likte at den var enkel og de likte at den ferske pastaen smakte godt. Flere slet litt med rengjøring, mens noen igjen ikke hadde fått med seg at alle de løse delene kunne slenges i oppvaskmaskinen. Størrelsen var også noe mange synes var negativt. Når det er sagt: Alle ti vil fortsette å bruke Philips Pasta Maker.

Og ikke minst:

10 av 10
8.6 Meget god

Positivt

  • Enkel i bruk
  • Mange typer pasta og smaker
  • Det går raskt

Negativt

  • Skulle vært enklere å rengjøre
  • Tar mye plass
  • Målestrekene burde vært mer synlige på målebegeret for vann
Brukervennlighet 9
Smak 9.2

Tags