Ti barnefamilier fikk i oppdrag å teste to ukesmenyer fra Godtlevert.no; nærmere bestemt ekspressmenyen og barnemenyen. Testpilotene har mottatt tre middager på døra hver av ukene og har i etterkant vurdert tjenesten fra Godtlevert.no, både hva gjelder maten, prisen, bestillingsprosessen og så videre.

Beklageligvis hørte vi aldri noe fra én av testpilotene, som derfor heller ikke har fått bestilt mat fra Godtlevert.no. En annen av testpilotene har mottatt maten, men har ikke laget noen av rettene (mer om det lenger ned).

Følgelig baserer vi testrapporten på de åtte som faktisk har laget maten.

Vil du bli varslet når vi trenger testpiloter? Meld deg på Pilotvarsel.

Bestilling og levering

Testpilotene opplever jevnt over nettsidene som ryddige og delikate.

Testpilotene opplever jevnt over nettsidene som ryddige og delikate.

Testpilotene var jevnt over meget fornøyde med bestillingsprosessen hos Godtlevert.no. De fleste testpilotene er enige om at nettsidene til Godtlevert.no er ryddige, med delikate matbilder, pent design og tydelige priser.

Dog er det også noen som bemerker at navigasjonen ikke er helt optimal; spesielt med tanke på å bytte fra én meny til en annen.

Testpilot Elisabeth formulerer seg som følger:

Delikate matbilder. savnet veldig å se hvilke bestilling som var aktiv. Kalenderbildet var liksom litt meningsløst. At man må innpå leveringsinfo for å endre menyer var ikke helt selvforklarende.

Ingar, derimot, har ingenting å utsette på bestillingsfunksjonen:

Veldig ålreit. Første gang man kommer inn, føler man det er greit å bare gå rett igjennom bestillingen.

Med tanke på leveringen gikk det greit for de aller fleste. Én av leveransene manglet en eske med alle kjølevarene, men etter en telefon til «hyggelig og fin kundeservice» kom den siste esken senere på kvelden. Én familie opplevde å få en ekstra ekspressmeny begge ukene (som de sendte tilbake) og en annen fikk ikke oppskriftene med den første leveransen (de sendes imidertid også på epost i forkant).

Slik ser en typisk leveranse fra godtlevert.no ut. (Foto: @idakristinlokken

Slik ser en typisk leveranse fra godtlevert.no ut. (Foto: @idakristinlokken)

Råvarene

Her er testpilotene svært fornøyde. Den første uka fikk testpilotene ekspressmenyen, og med unntak av at én familie fikk et par tomater som ikke holdt god nok standard, er det bare positivt å lese.

Testpilot Eivind har de aller fleste med seg med dette utsagnet:

Friske fine råvarer. Alt var veldig bra!

Den andre uka (barnemenyen) var testpilotene også godt fornøyde, om ikke like mye som den første uka. Flere av testpilotene reagerte negativt på at det var mye bein i fisken, og én av dem poengterer at fisken gikk ut på dato i løpet av uken, og at de derfor burde ha blitt oppmerksomme på at denne retten burde lages først. Resultatet var at fisken var gått ut på dato da de skulle lage retten og at den derfor ble droppet. Noen var også uheldige med brokkolien og mangoen.

Råvarene fra barnemenyen (foto: @glennolsen80)

Råvarene fra barnemenyen (foto: @glennolsen80)

Oppskriftene

Vi spurte testpilotene om hvor lett det var å følge oppskriftene. Her er alle bortsett fra én enig i at de var kjempelette å følge.

Vedkommende som ikke syntes de var lett å følge, har oppgitt ikke å ha laget noen av middagene som ble levert på døren. Begrunnelsen var rett og slett at deler av familien ikke ønsket å spise disse rettene og at menyene ikke var for vanlige personer. Vedkommende mener at menyen er veldig varierende og veldig utradisjonell og «skulle ønske at det fantes et alternativ som hette tradisjonell norsk mat for pysete ganer». Som nevnt har vi derfor valgt å beregne et gjennomsnitt basert på de som faktisk lagde maten i resten av vurderingen.

De åtte som lagde maten har gitt 9 av 10 poeng i snitt på spørsmålet om hvorvidt oppskriftene var lette å følge.

Måltidene

Familiene fikk 3-dagers menyer begge ukene. Under finner du alle seks rettene og gjennomsnittlig karakter fra de som har laget dem.

Ekspressmenyen (bilder fra Godtlevert.no):

Superrask tomatsuppe med pølser og pasta: 8,5 av 10
Pannestekt laks med bønnekikertsalat og remulade: 7,1 av 10
Kylling red curry: 8,8/10

Barnemenyen (bilder fra Godtlevert.no):

Sommerruller med nudler: 7,8/10
Kylling tikka med brun basmatiris: 6,6/10
Fiskeform med potetmos og dillsaus: 5,6/10

Vi spurte også om testpilotene så for seg å lage noen av rettene igjen. Her var tomatsuppen favoritten, foran kylling red curry og pannestekt laks. Fiskeformen, som fikk svakest snittkarakter, ville bare to testpiloter lage om igjen.

Tomatsuppe med pølser og pasta ble en hit blant testpilotene. (foto: @glennolsen80)

Tomatsuppe med pølser og pasta ble en hit blant testpilotene. (foto: @glennolsen80)

Flere av testpilotene poengterer at det var romslige porsjoner og at det ble mat til overs. Her er sitat fra testpilot Eivind:

Alt vi lagde rakk til to hele middager. Kylling curry laget vi en helg vi hadde besøk – selv etter at 3 voksne og 4 småspiste barn hadde spist var det rester nok til middag for en voksen person dagen etter. Forsåvidt er det praktisk med restemiddager – så ikke noe negativt sånn sett.

Flere synes også at barnemeny-rettene var litt tamme på smak, og at de derfor ble litt kjedelige for voksne. Noen løste det ved å krydre litt ekstra selv. På spørsmålet om hvor godt de likte maten totalt sett, får Godtlevert 8,2/10 poeng.

Kylling red curry ble retten som fikk høyest poengsum fra testpilotene. (foto: @idakristinlokken)

Kylling red curry ble retten som fikk høyest poengsum fra testpilotene. (foto: @idakristinlokken)

Godtlevert.no er opptatte av å levere matvarer uten tilsetningsstoffer, og her svarer alle testpilotene at de synes Godtlevert.no har lykkes med dette. Testpilotene er også skjønt enige om at middagsmenyene fra Godtlevert.no er sunne.

Dette syntes barna

Samtlige av testpilotene som ble plukket ut hadde barn i husstanden, og de fleste av barna viste stor begeistring i forhold til å få mat levert på døra. Halvparten hadde med barna i matlagingen, og syv av åtte testfamilier oppgir at barna likte maten jevnt over.

Hjemme hos Knut var det god stemning:

Den dagen vi hadde tomatsuppen satte begge barna på 1 og 4 år og ropte på mere . De elsket den. Bønnekikertsalaten var en hit blant begge barna , den kresne på 4 spiste mest av dette, ikke fisken. Mens den på 1 år elsket alt

Ingar, derimot, brukte ekstra krydder:

Barnemenyen var tam i smaken. Den krevde en del ekstra krydder. Dette var en mening vi og 3-åringen delte.

Prisen

Vi spurte først testpilotene om de følte at de sparte noe tid på å få middagen levert på døra, gitt at man ikke trenger å dra i butikken for å handle den. Her anslår halvparten av testpilotene at de sparer 2-3 timer i uka på å få mat på døra fra Godtlevert.no. Et par av testpilotene har dog gode rutiner for å handle én dag i uka, og oppga henholdsvis 20 minutter og én time.

Vi lurte også på om testpilotene følte at de sparte noe penger på å få middager levert på døra, men her mener de fleste at de ikke sparer penger på ordningen. Et par av testpilotene anslår at de sparer noen hundrelapper i uka fordi de i mindre grad kjøper ting de ikke trenger.

Testpilotene gir i snitt 6 av 10 poeng på spørsmålet om pris.

Konklusjon

Alt i alt er våre testpiloter meget godt fornøyde med tjenesten fra Godtlevert.no. De aller fleste har vært fornøyde både med råvarer, oppskrifter og hvordan maten smakte, og de som har kontaktet kundeservice fordi noe har vært feil eller mangelfullt oppgir å ha fått god oppfølging.

Vi spurte også testpilotene hva de anså som fordeler ved Godtlevert.no. Her er de mest populære fordelene:

 • Jeg slipper å planlegge hva vi skal spise (8 av 8)
 • Oppskriftene er lette å følge (7 av 8)
 • Middagene er varierte (7 av 8)
 • Maten ble god (7 av 8)

Fem av åtte testpiloter oppgir også at de fortsetter abonnementet sitt hos Godtlevert.no etter testperioden, mens de tre siste svarer «kanskje senere».

 8 av 8 testpiloter vil anbefale tjenesten til en venn.

8.0 Meget godt

Positivt

 • Enkle oppskrifter å følge
 • God mat
 • Gode råvarer

Negativt

 • Ikke så enkelt å bytte meny
 • Noe mat gikk ut på dato
 • Noe høy pris
Bestilling 8
Oppskrifter 9
Smak 8.3
Sunnhet 8.5
Pris 6

Tags

3 Responses

 1. Bjarne

  Hvis “mat for pysete ganer” beskriver deg er du sikkert bedre tjent med å kjøpe spagetti og kjøttdeig på butikken selv.
  Fordelen med slike tjenester er jo at du slipper planlegging og shopping hvis du skal lage god mat.