Testrapport Huawei Mate 10 Pro

Åtte heldige testpiloter ble trukket ut blant over 6.500 søkere til å teste Huawei  Mate 10 Pro. En lynrask og helt rå mobiltelefon med 128 GB lagringsplass, et stort batteri du lader usedvanlig raskt og et kamera i særklasse. Levde den opp til forventningene? For testpilot Simon er det liten tvil om det:

WOW! For en telefon dere! Den er rask, kraftfull, og skjermen «flyter». Det er aldri et nølende sekund med denne kraftpluggen. Er mektig imponert over hvor lett denne håndterte tunge arbeidsoppgaver.

Knallbra bilder, farger og fokus

Når testpilotene skal trekke frem hva de var aller mest fornøyd med, er kameraet, som er en videreutvikling av Huaweis langvarige samarbeid med Leica, en gjenganger:

Kameraet var helt fantastisk, både i dagslys og i mørket! Det tar kjappe bilder med god skarphet. Trykker du på skjermen, fokuserer kameraet godt der du ønsker og optimaliserer samtidig lysforholdene. Elsker at det er mulig og stille kamera inn manuelt, og muligheten for og ta bilder i Raw format. Og på toppen av alt er herligheten vanntett!

Huawei Mate 10 Pro

STORFORNØYD: Testpilot Susan tok flere bilder under testperioden, og hun er meget fornøyd med kameraet på Huawei Mate 10 Pro.

Kameraet får 9,5 av 10 mulige poeng sammenlagt

Bra respons, batteri og ladetid

Andre egenskaper testpilotene dro frem som positive, var brukervennligheten, batteritiden, skjermen og designet. Sistnevnte hadde testpilot Stig flere meninger om:

Jeg ble meget positivt overrasket over telefonen. Den er pen å se på og virker solid bygd. I esken fulgte det med silikondeksel, noe jeg alltid har måtte kjøpt ekstra hos andre produsenter. Telefonen ligger også godt i hånda. Var litt skeptisk til om fingeravtrykksensoren satt litt høyt på baksiden av telefonen, men det gjorde den ikke.

Som de aller fleste av testpilotene, trekker Stig også frem batterikapasiteten:

Batteriet er kanskje det som overrasker meg mest. Den lader raskt med den medfølgende laderen og varer leeenge! Etter en hel dags bruk er jeg på rundt 50 prosent når jeg finner senga. Med samme bruk på min gamle telefon var jeg så godt som tom.

jhdr

OPPGRADERTE LINSER: Huawei viderefører samarbeidet med den tyske kameraprodusenten Leica. Her har testpilot Morgan vært på tur og testet kameraet.

Simon skulle gjerne hatt enda bedre batterikapasitet, men samtidig brukte han telefonen «ekstremt aktivt». Ladetiden derimot er han strålende fornøyd med:

Jeg ble ikke frelst av batteritiden. Når det kommer til batteriet, så har jeg brukt telefonen ekstremt aktivt til musikk, film, Facebook, Instagram, Tinder osv. Ladingen derimot er ekstremt rask, imponerende!

Testpilot Ivan brukte også telefonen mye i testperioden og er mektig imponert over Huawei Mate 10 Pro:

Jeg er imponert! Menyene og appene er så raske og «glatte», og alt virker så sømløst. Veldig godt batteri som jeg ærlig talt ønsket mer av, men det kan hende er fordi jeg har brukt mobilen såpass mye. Huawei imponerer!

Batterikapasiteten fikk 9,4 av 10 mulige poeng sammenlagt

VANNTETT: At telefonen er vanntett, er noe Susan er spesielt begeistret over: – Man kan ta bilder i snøstorm og pissregn uten og tenke på om telefonen har vondt av det, sier hun.

Flere av testpilotene har prøvd Android-telefoner tidligere, men ikke alle har vært like imponert. Dette har nå forandret seg for Ivan:

Jeg har prøvd Android før, men det var så plagsomt at jeg gikk tilbake til iPhone etter 6 måneder. Opplevelsen å gå fra iPhone til Android har vært et sant helvete før, men ikke denne gangen. Det gikk tilnærmet sømløst, og denne gangen ble jeg overbevist og imponert over Huawei.

Huawei Mate 10 Pro får mye skryt, men er alt perfekt?

Bjørn: Skulle gjerne ha byttet den ene sim-porten med støtte for minnekort.

Erik: Det er slitsomt med ny ladeplugg. Batterireglene gjør at flere programmer jeg bruker simpelthen ikke virker, og det følger med masse programmer jeg ikke får avinstallert. Men alt i alt er jeg svært fornøyd.

Ivan: Jeg sliter ærlig talt med å finne på noe negativt … Eneste er at jeg har opplevd en del bluetooth-problemer mellom øretelefon, klokke og bil.

Morgan: Jeg ville gjerne hatt støtte for minnekort. Tipper de fleste klarer seg med 128GB, men det hadde uansett vært et pluss.

Simon: Jeg skulle veldig gjerne hatt en AUX-inngang, selv om det har funka relativt greit med en adapter.

Stig: Eneste problemet jeg har hatt, er at den slår seg av noen ganger når jeg har den i bukselommen. Den restarter automatisk hvis du holder inne powerknappen i 10 sek. På andre telefoner jeg har hatt, må du holde inne powerknappen sammen med for eksempel volumknappen. Da slipper man slike problemer.

Susan: Jeg synes det er en litt glatt bakside på telefonen.

Linsene slipper inn 89 prosent mer lys enn tidligere, og tar bilder med enestående farger, dybde, kontraster og skarphet. Dette var egenskaper testpilotene var svært fornøyde med.

SÆRKLASSE: Linsene slipper inn 89 prosent mer lys enn tidligere, og tar bilder med enestående farger, dybde, kontraster og skarphet. Dette var egenskaper testpilotene var svært fornøyde med.

7 av 8 testpiloter har konkludert med at de vil fortsette å bruke Huawei Mate 10 Pro etter testen, og den siste ikke har bestemt seg ennå. Alle 8 er dog soleklare på at de vil kjøpe en Huawei-telefon i fremtiden i tillegg til å anbefale den til andre.

9.5 I særklasse

Dette elsket testpilotene

  • Lynrask ladetid
  • Telefonen er vanntett
  • Imponerende kamera

Dette kunne vært bedre

  • Kunne hatt AUX-inngang
  • Støtte for minnekort
  • Noe Bluetooth-problemer
Levde opp til forventningene 10
Vil anbefale en venn 10
Kamera 9.5
Batterikapasitet 9.4
Bildekvalitet på skjermen 9.3
Verdt prisen 8.8