Testrapport Huawei Mediapad M5

Fem testpiloter ble valgt ut til å prøve det nye nettbrettet fra Huawei, Huawei Mediapad M5, og det virker som de ble fornøyde. Huawei har hatt en god start på 2018, der de har passert Apple i antall solgte mobiler, noe P10 og P20 serien har fått mye av æren for. Dette kommer ikke som noen overraskelse for de av oss som så testpilotenes anmeldelse av P10 i fjor høst. Skal vi tro våre fem nye testpiloter er nettbrettet minst like imponerende.

Har brukt Huawei sitt oppsett noen år nå, og er veldig fornøyd med det. Fungerer veldig bra. Ingen overraskelse, sier Testpilot Torwald.

M5_10_ Combine pictures _HD pictures_EN_20171205-1280x1280

Huawei Mediapad M5 er et lynraskt nettbrett med 2k skjerm og Huawei Kirin 960s prosessor. Dette gjør at enheten egner seg spesielt godt til streaming, noe våre testpiloter også bekrefter.

Det fungerte perfekt. Jeg har sett både filmer og sport (mest fotball) på nettbrettet Avspillingen gikk strålende hele tiden. Skarpe bilder, klare farger, raske bevegelser og flott lyd. Ingen problemer i det hele tatt, sier Kjell.

Har prøvd å strømme med AltiboxNettflix samt Viaplay. Det fungerte strålende med Huawei M5. Ingen tegn til hakking og strålende klart og fint bilde, sier Lasse.

Har 7 forskjellige strømmetjenester bla canal digital og det fungerer utmerket. Er mye på farten så fint og kunne bruke nettbrettet til å se på vanlig tv bla, sier Hanne.

Likte kurvet skjerm

Skjermen på M5-modellen er svakt kurvet, noe enkelte syntes var rart på forhånd. I etterkant av testen var pilotene likevel enige om at skjermen var et stort pluss.

Utrolig behagelig skjerm, ren nytelse og ta på og manøvrere fingrene rundt på skjermen. Den buede skjermen gir et inntrykk av at skjermen er større en det den er. Har vært borti noen nettbrett og dette er definitivt den beste skjermen jeg har testet. Reagerer raskt og ingen avvik på touch. Presis, sier Hanne.

Skjermen er veldig god, god reaksjon ved touch. Kurvede glass og kanter har jeg ikke lagt mye merke til, noe som for min del er positivt siden jeg syns det kan bli litt mye, sier Magne. 

Overraskende god lyd

Nettbrettet har innebygde høyttalere fra Harman Kardon, som gir et klart lydbilde uten å koble til eksterne enheter. Testpilotene lar seg imponere, men enkelte stiller spørsmål rundt høyttalerenes max-volum og plassering.

Utrolig bra lyd!! Her trenger man ikke koble til portable høyttalere. Sitter mye ute på kveldene og har hatt en bluetooth høyttaler koblet til tlf, men på dette nettbrettet trenger man ikke dette. Ren lyd, bra bass til nettbrett og være, selv på høyeste volum er lyden ren og ingen skurring. Man får også en “surround” opplevelse av lyden. Ingenting og utsette på høyttalerne, sier Hanne.

Overraskende god lyd selv om høyttalerne ligger på baksiden. Fyldig lydbilde til film og serier, sier Torwald.

Jevnt over svært bra lyd og langt, langt bedre enn jeg er vant med fra andre nettbrett. Den fungerte altså strålende til streaming av musikk. Dog følte jeg lyden ikke var fullt så god på høyt volum (fra ca rundt 75-80 % av maks), men behovet for å høre på så høyt høyt volum er ikke påtrengende stor, sier Kjell.

huawei11

Sterk batterilevetid

Både skjermen og lyden går igjen som store plusstegn, men flere av brukerne legger også vekt på batteritiden, som scorer til 9,6 av 10 mulige.

Imponerende batterikapasitet. Kan se ti timer med serier og film. Veldig praktisk å slippe å tenke på å lade når barna bruker den når vi er på tur. Hutigladeren til Huawei er veldig effektiv. Veldig fornøyd med den, sier Torwald.

Kamerafunksjonen har også blitt grundig testet, og testpilotene er godt fornøyd under lyse forhold. Hanne poengterer at nettbrettet kommuniserer godt med andre enheter, som gjør at bildene også blir tilgjengelige på mobilen. Flere nevner likevel at mørket reduserer bildenes kvalitet.

Har prøvd litt med foto og video. Og resultatet er som forventet. Gode bilder ved gode lysforhold. Og litt svakere resultat i f.eks mørke rom og ved skumring. Men bruker du litt innsats kan du få gode bilder ved å bruke innstilliger eller forskjellige moduser, oppsummerer Torwald.

Nettbrettet kjører på et Android operativsystem, som mange vil kjenne igjen fra både smart-telefoner og tidligere nettbrett. Ingen av testpilotene hadde problemer med systemet, men de som hadde hatt det på tidligere enheter fant det spesielt intuitivt.

Er fra tidligere en dreven Android bruker og synes nettbrettet jobber veldig godt med Android som operativsystem. Anbefales, sier Lasse.

huawei22

Mediapaden er også utstyrt med eksternt tastatur og PC-mus, som gjør det mulig å bruke den som en mer tradisjonell laptop. Flere av våre testpiloter mener at nettbrettet var lettere å ha med seg enn en laptop, og dermed egner seg godt til mindre oppgaver.

Har brukt nettbrettet i jobb til å motta mail og legge inn avtaler. Nettbrettet har et flott design og lett å ha med seg, sier Lasse.

Testpilotenes dom er med andre ord klar: Alle fem vil anbefale Huawei Mediapad M5 til andre.
5 av 5 Testpilot-anbefaler

 

9.5 Særdeles bra

Positivt

  • Skarp skjerm med god touch
  • Batteriets levetid og ladetid
  • Veldig god lyd

Negativt

  • Kamera svakt i mørket
  • Lyden taper seg ved max-volum
  • Mangler tradisjonell inngang for hodetelefoner
Design 9.6
Batterilevetid 9.6
Lyd 9.2
Helhetlig oppfatning 9.8