Testrapport Huawei P10

Åtte heldige testpiloter ble trukket ut blant tusenvis av søkere til å teste Huawei  P10 – en lynrask og helt rå mobiltelefon med 64 GB lagringsplass, et stort batteri du lader usedvanlig raskt og et kamera i særklasse. Levde den opp til forventningene? For testpilot Øyvind er det liten tvil om det:

Jeg er MEGAFORNØYD!!! Huawei P10 er ikke bare en mobiltelefon, det er en fryd og en opplevelse av et verktøy som kan brukes gjennom hele dagen.

Når testpilotene skal trekke fram hva de var aller mest fornøyd med, er kameraet, som er en videreutvikling av Huaweis langvarige samarbeid med Leica, en gjenganger:

Kameraet er desidert noe av det beste jeg har tatt bilder med. Jeg liker å ta bilder i skumringen og til langt ut på natten, kameraet til Huawei P10 takler det meste ved hjelp av PRO-innstillingene og et stativ så det står stille, da får i allefall jeg tatt bilder som jeg ALDRI har klart å ta med noen andre mobiltelefoner med “godt” kamera. Til og med speilreflekskameraet våres blir liggende når vi er ute, det er stort og klumpete i forhold til P10… samt at det og ble utkonkurrert av Huaweien.

- Hvis du zoomer inn på støtfangeren foran, kan du faktisk se meg ta bildet i refleksjonen i den blankpolerte støtfangeren, forteller Øyvind - tydelig imponert over sitt nye kamera.

– Hvis du zoomer inn på støtfangeren foran, kan du faktisk se meg ta bildet i refleksjonen i den blankpolerte støtfangeren, forteller Øyvind – tydelig imponert over sitt nye kamera.

Også som videokamera leverer mobiltelefonen, mener Øyvind:

Å filme med Huawei P10 er knallgøy… og for en lyd det blir av stereomikrofonene på telefonen, imponerende! Og når jeg er inne på dette med lyd, å prate med andre i denne er også en opplevelse… meget god lyd i telefonen, både når den er oppe til øret og når den er på høyttalerene.

Og det er ikke bare Øyvind som er fornøyd og vel så det med Leica-kameraet som er integrert i Huawei P10. Selv Jarle, som jobber som jobber som profesjonell fotograf, og ofte tar bilder i krevende omgivelser med lite lys og mye bevegelse, er helt over seg:

 – Bildekvaliteten (opp til ca. 1000 ISO) i RAW, er god nok til at jeg er komfortabel med å bruke bildene profesjonelt – noe jeg faktisk har endt opp med å gjøre opp til flere ganger i løpet av testperioden.

Det er neppe noen som vil klage på at dette bildet av bassist Thomas Larssen i aksjon med Ralph Myerz & the Jack Herren Band er tatt med «bare» en mobiltelefon:

Rocka

FULL FART: Med sin Huawei P10 kan fotograf Jarle få ikoniske konsertfotografier uten å ha med seg et “vanlig” kamera. Her rocker bassist Thomas Larssen løs på Nattjazz med Ralph Myerz & the Jack Herren Band.

 

 

Absolutt alle som var med i DinSides test, syntes telefonen definitivt var verdt prisen (veiledende kr 5990,-).

Linn: Overraskende god, spesielt med tanke på prisen!

Med Huawei P10s Leica 2.0 kamera kunne testpilotene ta bilder av smått og stort, dyr og planter, natt og dag.

 

Kai lot seg også overraske – og imponere:

Huawei P10 rangerer seg helt i toppen på mobilmarkedet + at den er mye billigere en de andre profftelefonen.Den gode batteritiden var overraskende på meg. P10 in hand_pictureBare+++

Jarle skryter også av laderen. I tillegg utmerker skjermen seg:

Den automatiske skjermstyrken funker overraskende bra, og bedre enn noen annen telefon jeg har brukt. Jeg har nærmest aldri måttet overstyre den. Skjermen funker godt, selv i sollys. Fingeravtrykkleseren funker perfekt, og funksjonene knyttet til denne (så lenge de er aktivert) er den største positive overraskelsen ved telefonen.

Men alt kan vel ikke være helt perfekt?

Jarle: Det største problemet jeg har hatt med telefonen er den tåpelige snarveien til Google-appen (sveipe opp fra bunnen). Den aktiveres f.eks. ofte om man sveiper inn pro-modus i kameraet når bilder tas horisontalt, eller under ballkast i Pokémon Go.

Monica: Det jeg synes var negativt, var batteritiden. Spesielt når batteriet var nede på 10-20%. Da ble det veldig fort tomt. Da hjelper det noe, men ikke nok at telefonen lades kjempefort!

Linn: Jeg synes det var uvant at fingeravtrykksleseren ikke er en knapp. Designet på ikonene (telefon, mail osv) er ikke veldig eye candy. Dette er småting. Det mest irriterende for meg er at det er en ny type lader.

Kai: Jeg aner ikke, den er så godt som perfekt. Eneste jeg kan tenke meg til er at den kunne vært vanntett.

Monica syntes oppsettet var veldig greit, selv om hun ikke hadde erfaring med Android-telefoner:

Overgangen var ikke så stor!

Tre av de åtte testpilotene har ikke bestemt seg ennå for om de kommer til å gå tilbake til sin gamle mobil, men de resterende fem er sikre i sin sak: De vil beholde sin nye Huawei P10. Øyvind tilhører sistnevnte kategori:

Dette er den råeste mobiltelefonen jeg noensinne har hatt i mine hender. Jeg har vært iPhonebruker i mange år… men ikke nå lenger.

 

 

 

Se også: Testrapport Huawei Mate 9 Pro
huawei mate 9 pro
10 av 10

9.5 I særklasse

Dette elsket testpilotene

  • Suverent kamera
  • Lynrask batterilader
  • Mye for pengene

Dette kunne ha vært bedre

  • Kunne ha vært vanntett
  • Litt vanskelig å bla gjennom innstillinger
  • Lett å legge på samtaler med kinnet
Levde opp til forventingene 10
Vil anbefale til en venn 10
Kamera 9.8
Batterikapasitet 8.8
Bildekvalitet på skjermen 9.8
Verdt prisen 10

Tags