Ti av Dinsides testpiloter fikk i oppdrag å teste Samsungs nye toppmodell; en buet 4K-TV på 65 tommer med modellnavn UE65HU8505.

Testpilotene har hatt produktet hjemme og brukt det daglig i tre uker, og etter endt testperiode har de avlagt hver sin rapport, som sammenfattes i denne artikkelen.

Vil du bli varslet når vi trenger testpiloter? Meld deg på Pilotvarsel.

Dessverre ble én av testpilotene kalt ut på ekstraordinær jobb bare noen dager etter at han mottok apparatet, og testrapporten er følgelig basert på tilbakemeldingene fra de ni andre testpilotene. Sånt kan skje den beste.

Fotballmodus

Samsung-TV-en har også en fotballmodus som gjør endringer både på bilde og lyd. De som har prøvd den, likte imidlertid bedre å se fotball på vanlig vis. (Foto: Testpilot Steinar)

Førsteinntrykk og design

Vi spurte først testpilotene om hva deres førsteinntrykk var da den endelig var på plass i stua. Her var samtlige positive, og flere bemerket at TV-en var mindre enn de antok på forhånd, gitt størrelsen på 65 tommer. Testpilot Fredrik serverer oss følgende førsteinntrykk:

På tross av at TVen er på 65″ var den på langt nær så prangende og dominant som jeg hadde forventet, for ikke snakke om hva min bedre halvdel hadde forventet!

En av tingene som skiller denne Samsung-TV-en fra de fleste andre, er at den har et buet design. Vi spurte testpilotene om hva de syntes om en slik utforming kontra en flat TV, og her var meningene noe delte.

Ole var for eksempel svært begreistret:

Det buede designet gir en mer levende opplevelse. Vår familie hadde aldri prøvd dette før, men vi likte det hele gjengen. Man føler at en sitter “i” bildet selv om vi har en god avstand til skjermen. Fra siden ser det virkelig eksklusivt ut.

Silje, derimot, kan styre sin begeistring:

Har blitt overbevist om å IKKE ha buet design ved TV-bytte. Ser ikke fordeler ved slikt design. Ulemper er stort problem med refleksjoner, den kan ikke henges på veggen da sidene stikker ut og det ser ikke så clean ut som en helt flat skjerm.

(For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at TV-en kan henges på veggen.)

Testpilotene er dog jevnt over enige om at Samsung scorer svært godt på designet av denne TV-en, og flere trekker frem koblingsboksen som svært positiv.

Den gjør at du kan ha én kabel opp til TV-en, mens spillkonsoller, Blu-Ray-spillere og den slags kobles til boksen, som gjerne kan være skjult.

Samsung Curved UHD TV – koblingsboks

Med denne boksen unngår du mange kabler inn i TV-en. (Foto: Testpilot Ole)

I tillegg kan boksen oppgraderes eller byttes ut senere om det skulle komme nye standarder eller den slags. To av testpilotene kommenterer dog at de opplever litt for mye støy fra denne boksen.

Testpilotene gir totalt 9,3 av 10 poeng på design.

Fjernkontrollen

Samsung Curved UHD TV – fjernkontroll

Fjernkontrollen med pekefunksjon ble satt pris på av testpilotene (Foto: Øyvind Paulsen, Dinside)

Med i pakken får man to fjernkontrollere om man kjøper en Samsung Curved UHD TV; en med pekefunksjon og en «vanlig» fjernkontroll. Her er det flere av testpilotene som sverger til den med pekefunksjon og som oppgir at de raskt la bort den andre. Én av testpilotene kommenterer også at det er et savn at den vanlige fjernkontrollen ikke har bakbelyste taster.

Fjernkontrollen med pekefunksjon omtales som svært god og presis, og Ole synes at den har en spesielt høy WAF (Wife Acceptance Factor) fordi den også tok over styringen av Canal Digital-dekoderen deres.

Totalscore på fjernkontrollen ble 8,7 av 10 poeng.

Smart TV-funksjoner

Samtlige testpiloter er skjønt enige i at TV-en er brukervennlig, der alle svarer ja på nettopp det. Alle testpilotene oppgir også at de har brukt smart TV-funksjonene i noe eller stor grad.

Netflix og lignende strømmetjenester ser ut til å være det mest populære bruksområdet, men det er flere som mener at spesielt Netflix-appen har noe å gå på. Det handler først og fremst om stabilitet, der man har vært nødt til å starte den flere ganger før den har fungert. Steinar opplevde at dette ble langt bedre da han heller gikk over til å bruke kablet nettverk fremfor trådløst.

Ellers har flere testet både HBO, Viaplay, NRK og TV2 Sumo, som jevnt over får gode skussmål fra testpilotene. Hans Kristian vil også trekke frem Skype som en overraskende god app.

Ole er strålende fornøyd:

Foruten konge design og smal skjerm er det helt klart SMART TV funksjonene som er gull. Dette må bare oppleves hvis man har en eldre TV.

På Smart TV-funksjoner høster Samsung 8,6 av 10 poeng fra Dinsides testpiloter.

Bildekvalitet

Samsung scorer svært godt på det som for mange er det viktigste – bildekvaliteten. Her er testpilotene svært begeistrede, der 7 av 9 gir full pott. Amine sier det på følgende vis:

4K er bare heeelt sykt, ferri med det.  Ser ikke så bra ut når jeg ser ut av vinduet engang (…) hadde kanalene sendt i 4K hadde det ikke vært krig i verden.

Hans Kristian formulerer seg som følger:

Fantastisk bildekvalitet over hele linja, fra raske bevegelser, meget godt sortnivå og sylskarpe bilder. Fargegjengivelsen er også veldig troverdig.

Steinar, som gav den svakeste karakteren på dette punktet, hadde en tre år gammel Samsung 55″ TV fra før og synes ikke bildekvaliteten hadde tatt noen symilssteg på de tre årene, der spesielt Riks TVs sendinger virket kornete.

Totalscore på bildekvalitet endte på 9,3 av 10 poeng.

Lyd

I rapportskjemeat får testpilotene gi 1-5 stjerner på ulike spørsmål, og på dette punktet er samtlige karakterer representert. Meningene er delte, med andre ord, men Amine virker å ha de truffet den generelle oppfatningen med dette utsagnet:

Den er helt ok. Nok til nyheter og været, men setter man pris på god lyd som fremmer følelser så må man ha no på si.

På lyd får Samsungs buede TV 6,0 av 10 poeng.

Konklusjon, Samsung Curved UHD TV

Alt i alt er testpilotene meget godt fornøyd med Samsung Curved UHD TV. På bildekvalitet og design scorer TV-en svært godt, selv om noen skulle ønske seg mindre gjenskinn i skjermen.

Finn laveste pris på Samsung Curved UHD TV UE65HU8505 på Prisjakt.no.

Med unntak av en litt ustabil Netflix-app er testpilotene også godt fornøyd med smart TV-funksjonene, og med fjernkontrollen – da spesielt den med pekefunksjon.

 

6 av 9 vil anbefale produktet til en venn

8.2 Meget godt

Positivt:

 • Svært god bildekvalitet
 • Lekker design
 • Kjekk koblingsboks

Negativt:

 • Ikke allverdens lyd
 • Gjenskinn i skjermen
 • Noe støy fra koblingsboks
Design 9.3
Fjernkontroll 8.7
Smart TV 8.6
Bildekvalitet 9.3
Lyd 6

Tags

16 Responses

  • Gunnar

   Ja, den heter 7505 istede for 8505. Jeg har flatversonen 55″ og strålende fornøyd. 2014 modellene av Samsung er 7 og 8 serien spesifikasjonsmessig like, men 7 serien er flat og 8 er buet.

   • Tor

    Da har jeg også hatt denne.. Har levert den tilbake dels pga noe teknisk feil og en annen like viktig del, det er egentlig for tidlig med 4K for dem som har øyner som følger med. Hastigheten er ikke like kjapp som en 2K, så dermed kan det være noe mer hiccup på 4K skjermer enn med 2K. Og norske filmer er bare å glemme, da de fleste er på 1080i, noe som gir enda mer hiccup. Det sies fra flere kilder at PC og gaming tilkobling så er responstiden altfor høy, nærmere 70 ms, men tror dette egentlig gjelder uansett kilde. Jeg selv har ikke noe god nok data for å kunne bedømme dette, men en Oppo bluray spiller til 6000 kr skulle man kunne merke mye til kvalitet på en slik skjerm som denne.
    Samsung har nylig sluppet en oppdatering som skulle fikse noe av problemene, men merket ikke mye til forbedring.
    Selv om man var uheldig med denne ene modellen, så har Samsung flere gode skjermer, og har så langt fått kjempeservice fra både Samsung og butikken.

 1. Dag-Eivind

  Blir det sendt noe 4k-oppløsning på HBO, Viaplay, NRK eller TV2 Sumo?

 2. Frode

  Vi har denne TV-en i flat versjon og er veldig fornøyd. Lyden kjører jeg alltid via stereoanlegget så lydkvalitet spiller ingen rolle for meg.

  Netflix appen som er innstallert leverer ett par serier i 4K oppløsning, kvaliteten må bare oppleves :)

  • Arild

   Nope, er vel bare Netflix som tilbyr noe innhold der; Breaking Bad, alle sesonger, House of Cards, alle sesonger og av filmer finner vi The Smurfs 2 og Ghostbusters.

 3. Trond

  “Ser ikke fordeler ved slikt design. Ulemper er stort problem med refleksjoner..”

  Dette stemmer vel ikke med de fysiske lovene for refleksjon av lys?

  • Jan Langedahl

   Hvorfor stemmer ikke det? Har du en flat tv så har du en vinkel på det innkommende lyset og kan flytte deg litt til siden og så er det vekk. Hvis du har en parabol tv så vil jo lyset og refleksjonene forsterkes mot parabol sentrum og også samle opp mer lys fra større område siden en del av buen er alltid i rett vinkel med lyset og deg?
   Riktig?

   • Trond

    google “reflection curved TV” og dere skjønner hva jeg mener. Det vil i sum være mindre lys reflektert mot deg

 4. LP

  Hei! Lure på om de TV dere sende ute til testeing er ferdig kalibrert. Tenke å kjøpe en selv, burde man får butikken til å kalibrere TV for meg ? eller er det ikke noe vits ?

  • Haien

   Det er ingen vits i å la butikken kalibrere, du må uansett kalibrere den igjen når du er kommet hjem.

   HiFI-klubben har en gratis kalibrerings-dvd man får gratis. Man kan også kjøpe en bedre for noen hundrelapper.

 5. Eivind

  Hvordan er Netlix 4K vs samme program på blu-ray? Med tanke på at blu-ray har vel enda høyere bitrate..

  • Pål Joakim Olsen

   Hei,

   Testpilot er en kommersiell tjeneste der annonsører betaler for å få produkter testet av publikum. Derfor velger vi å merke innholdet som sponset innhold.

   Pål J.

 6. RY

  Har selv denne tv, og valgte å slå til på et helgetilbud for noen uker siden. Men det jeg manglet informasjon om er hvordan tv fungerte med konsoll tilkobling (PS4, wiiu, xbox), samt laptop/pc.

  Nå til en konstruktiv tilbakemelding til DINSIDE. Håper at dinside.no kan i fremtiden teste produkter i denne prisklassen litt mer bredt (konsoll/bluray/pc, og ikke bare ms-delay tall) og dersom man ikke rekker det i redaksjonen og skal plukke ut private personer til testing av produkter, bør dette gjøres av personer som kan komme med informasjon utover det man får fra redaksjonen. Synes denne plubliserte oppsummeringen er lite informativ.

  Hilsen en trofast leser!