10 ivrige testpiloter har brukt høyhastighetsblenderen Wilfa Raw Fuel i en måned, og selv om bare seks av ti hadde hørt om høyhastighetsblender før, synes alle ti at det gikk greit å bruke blenderen.

Høyhastighetsblendere skiller seg ut ved at de har en mye høyere hastighet enn vanlige blendere – Wilfa Raw Fuel opererer med 22.000 omdreininger – og at de kan kjøres mye lenger. Mens vanlige blendere kun kan kjøre i to, tre minutter, kan en høyhastigsblender kjøre på full hastighet i opptil ti minutter.

UTSEENDE

Testpilotene likte utseende, som de mente var “high-end”, “moderne”, “ikke for børstet stål-aktig” og at  det “minner om profesjonelle blendere som brukes i cafeer og liknende”.  Flere påpekte også at de likte at muggen er firkantet og den dermed så litt mer “proff” ut.

Wilfa Raw Fuel har tre forhåndsinnstilte programmer: smoothie, suppe og grønnsaksdrikk. Alle pilotene prøvde de tre innstillingene, og ikke overraskende var det smoothie som falt mest i smak og som ble mest brukt, med suppe på en god andreplass.

HASTIGHETEN

Det er vel heller ikke overraskende at hastigheten falt i smak hos alle ti testpilotene. Her var alle veldig imponerte, ikke minst når det kom til hvor kjapt det gikk å lage varme supper og at man ikke trengte å kutte opp grønnsakene på forhånd.

Lasse oppsummerer det slik:

Sammenlignet med en vanlig blender, feks en kraftig 1500w kenwood, så er hastigheten helt rå. Den kutter virkelig alt av nøtter og frø helt fint. Vi lagde flere smoothier med ingefær i, og konsistensen ble veldig myk, luftig og fin. Hastigheten gjør også at den varmer opp maten overraskende raskt.

Å knuse is eller frosne bær er for mange kanskje den viktigste egenskapen til en blender, og også her kommer Wilfa Raw Fuel meget godt ut.

Testpilot Lasse forteller at blenderens evne til å knuse is blir nesten for mye av det gode:

… supert for å lage en skikkelig kald smoothie, men hvis ønsket er å ha litt tyggemotstand, så blir det fort umulig siden denne pulveriserer isen. 

Testpilot bilde 1

RENGJØRING

Dette gikk også fint, selv om Wilfa Raw Fuel ikke kan vaskes i oppvaskmaskin. De fleste hadde i litt oppvaskmiddel og kjørte den på høy hastighet i noen sekunder. Enkelte påpekte at det var litt vanskelig å komme til under knivene, men at “det må man regne med”.

Henrik sier det slik:

Veldig lett, bare kjører den med såpevann og skyller godt etterpå.

LYD

Wilfa Raw Fuel har en kraftig motor som gjør at de fleste operasjoner kan utføres på lav hastighet, som gir lav støy, ifølge produsenten. De fleste opplevde dette som riktig, men flere påpekte også at den bråker ganske kraftig ved høy hastighet.

Testpilot Thomas sier dette:

Fungerte bra på smoothie, men følte jeg måtte bruke høy hastighet på suppe, og da var det ganske mye lyd:) mulig jeg kunne ha kjørt på litt lavere hastighet over lengre tid på suppe.

Hva så med at Wilfa Raw Fuel kan gå i totalt 10 minutter, sammenlignet med vanlige blendere som kun kan gå i 2-3 minutter? Jo, her sier de fleste at de ikke trengte å kjøre den så lenge og at det ofte handlet om en balanse mellom høy lyd og kjapt resultat eller lav lyd og et resultat som tok litt lenger tid.

Pilot Anders sier følgende:

Jeg fikk aldri bruk for å kjøre den mer enn i 3-5 minutter. Jeg burde kanskje ha valgt lavere hastighet (og støy) og latt den gå lengere.

Untitled-2

LAG SUPPE: Testpilot Thomas lagde denne suppen med Wilfa Raw Fuel.

HVA LAGDE PILOTENE?

Jo, alle lagde selvsagt smoothies, åtte av ti lagde supper, syv av ti lagde dipp eller saus, og seks lagde grønnsaksdipp. Og av de åtte som lagde suppe, var alle svært fornøyde over hvordan det gikk – ikke minst hvor raskt det gikk:

Anders forteller:

Et stort pluss. Å slenge grønnsaker og kokende vann i blenderen, for så å ha suppe etter 3 min er noe magisk.

Lasse sier dette:

Utrolig praktisk. Bare å hive oppi greier og trykke play. Dette kommer vi nok til å gjøre mer av. Utrolig fin måte å få grønnsaker i ungene, og så går det veldig raskt.

MUGGEN

Wilfa Raw Fuel har mugge laget av Tritan-plast som er uten BPA, som er lett og knusbestandig, opplyser produsenten. Faktisk var det flere piloter som satte pris på at den var uten BPA.

Noen savnet en helletut, men Ina har med seg de flere når hun sier følgende:

Muggen fungerte svært godt. Det var noen ganger med de seigeste ingrediensene at noe av det jeg lagde la seg i hjørnene og at jeg flere ganger måtte stoppe blenderen for å få dette med. Ved mer flytende vesker som suppe og smoothie var ikke det noe problem.

“Wilfa Raw Fuel er robust og bygget for å vare, derfor kommer den med 10 års garanti på motoren. Har denne garantien en verdi for deg?” spurte vi på vegne av produsenten. Alle ti mente det, og alle ti mente også at Wilfa Raw Fuel gir flere muligheter enn en ordinær blender.

Testpilot bilde 4 i topp Anders

RASK SUPPE: Testpilot Anders var en åtte testpiloter som lagde supper med Wilfa Raw Fuel.

MATSTAPPEREN

Wilfa Raw Fuel kommer med en praktisk matstapper, som gjør at man kan røre i innholdet mens blenderen er i gang og som man kan måle temperaturen på innholdet med. Alle ti brukte den. Og flere påpekte at det var praktisk at den viste temperatur og at den ikke nådde ned i bunn.

Erlend sier dette:

Kjekk å bruke når det dannes “luftlomme” i smoothien, pureen eller suppen. slippe å riste, eller åpne blenderen for å røre. Fin for å måle temperatur også.

HVA LIKTE DE BEST?

Her var kraften i maskinen en gjenganger. Alle likte at man kunne hive oppi nesten alle typer råvarer uten å kutte det opp på forhånd og at man kunne lage raske supper og sauser.

Slik sier Tor det:

At den var så kraftig og hadde så stor hastighet at alt jeg ville blende gikk som en lek. Jeg likte også veldig godt at muggen var så stor at jeg kunne lage smoothie for hele dage i en omgang.

Her det testpilot Ola likte best:

Hastigheten, kraft, knivene og rørepinnen. Den virker som den er laget for å brukes mye, ikke bare stå på kjøkkenbenken når eiendomsmegleren skal ta foto av leiligheten/huset.

HVA FALT IKKE I SMAK?

Støy på høy hastighet, at muggen ikke kunne gå i oppvaskmaskinen og at den manglet helletut, var noen av tilbakemeldingene vi fikk her. Noen savnet også flere oppskrifter i heftet og på Wilfa sine hjemmesider.

Slik oppsummerer Anders hva som ikke falt i smak:

Muggen kunne gått i oppvaskmaskin, men det hadde vel ført til at den ville betått av flere deler. Støynivået kunne vært lavere på høye hastigheter, men RPM og støy henger sammen. Designet kunne vært litt mer spennende, men det er vel heller ikke kitchenaidsegmentet denne er rettet mit.

Testpilot bilde 2

KONKLUSJON

Det er ingen tvil. Testpilotene falt for Wilfa Raw Fuel, og ikke minst kraften i høyhastighetsblenderen. Flere påpekte også at dette er et produkt som er ment å brukes ofte.

Tor oppsummerer testen slik:

Endelig er det mulig å få en blender i Norge som kan knuse is, lage grønnsaksdrikker, supper og andre tunge blender oppgaver. Tidligere måtte man kjøpe svært dyre maskiner fra USA for å få til dette. Denne maskinen gir endelig “blending power” til folket :-)

Lasse er like entusiastisk:

Den gjør jobben som bare det, og jeg anbefaler den på det varmeste. Sammenlignet med en normal blender med lav hastighet, så har du mange flere muligheter med en med så høy hastighet

10 av 10

 

9.4 Svært god

Positivt

  • Kraften
  • Slipper å kutte opp råvarer
  • Det går raskt å lage supper/sauser

Negativt

  • Høy lyd på høye hastigheter
  • Litt vanskelig å komme til nederst i muggen
  • Savner en helletut
Utseende 8.2
Hastighet 9.8
Evne til å knuse is 9.6
Muggen 9.2