10 kaffetørste testpiloter har kvernet, traktet og drukket kaffe i rundt tre uker med Wilfa Svart Presisjon. Her er dommen til de kresne kaffedrikkerne.

Alle synes det gikk greit å komme i gang med å bruke trakteren og alle ti synes trakteren var enkel å bruke. Og alle synes smaken på kaffen de lagde var svært god, nesten for god. Her er hva testpilot Jonas skriver.

Trakteren er nesten for god for sitt eget beste. Smaken på kaffen gjennomskuer hvorvidt man har brukt fersk kvalitetskaffe på en helt annen måte enn andre traktere gjør. Man merker stor forskjell på vanlige butikkjøpt “husholdningskaffe”, som lett smakte bittert, og fersk spesialkaffe hvor smakene kom frem enten man traktet en kopp eller en full liter.

«Helt fantastisk», «veldig fornøyd», «smakte bedre med denne kaffetrakteren enn moccamasteren som jeg hadde fra før», «nydelig», «rundere og mer behagelig», «kraftig og god» og «velsmakende og akkurat passe varm», er sitater fra de andre pilotene. Selv om alle likte smaken, var det to testpiloter som svarte «nei» på spørsmålet «Opplever du at Wilfa Svart Presisjon gir bedre kaffe enn din eksisterende kaffetrakter/kaffemaskin?»

Avtakbar vanntank

Wilfa Svart Presisjon har avtakbar vanntank. Pilotene likte denne løsningen godt, spesielt i forhold til det at man alltid har tilgang til friskt vann og at det gjør at kolben holder seg renere. Bjørn skriver følgende:

Denne løsningen syns jeg er fantastisk bra. Det sikrer at en alltid får rent og friskt vann som kommer rett fra springen.

To testpiloter bet seg merke i at gjengen man skrur tanken til «har en litt merkelig form som man må bli vant til» og at «vanntanken har et minus ved at det er vanskelig å ‘treffe’ det rette punktet når man skal sette den på igjen». Sistnevnte synes likevel dette var en genial detalj som «sikrer at man unngår avleiringer og gamle rester som man lett får dersom man bruker kolben til å helle i vann.»

Ni av ti synes det var praktisk at den avtakbare vanntanken er merket med forholdet mellom kaffe og vann og at den tømmer trakteren helt for vann ved hver brygging, mens syv av ti oppfattet det som viktig at Wilfa Svart Presisjon er godkjent av European Coffee Center.

bilde 1

Rengjøring

Testpilotene synes det var enkelt å rengjøre Wilfa Svart Presisjon. Noen oppga det funksjonelle og minimalistiske designet og de glatte flatene som grunn til det. Lovise sier det sånn:

Fantastisk!!! Ingen lure kriker og kroker som er vanskelige å rengjøre. MYE enklere enn Moccamaster!

Én pilot strevde litt med den innfelte kanten øverst på kaffekannen som gjorde at han slet med å få tømt ut all kaffen under rengjøring.

Flow Control

Wilfa Svart Presisjon har Flow Control, som gjør det enkelt å styre mengde og styrken på kaffen. For noen var dette noe helt nytt, for andre var det «et av hovedargumentene for å kjøpe trakteren». Karl forteller at «det er spennende hvordan det forandrer smaken helt». Bjørn oppsummer Flow Control på denne måten:

Denne løsningen er også meget genial. Den sikrer at en alltid får rett styrke på kaffen uavhengig av mengden kaffe en brygger. Den er også meget lett å bruke siden vannmengden står oppført på bryteren.

bilde 2

Design

Designet falt også veldig i smak, hvor ord som «tøft», «lekkert og innbydende», «utsøkt», «delikat og stilig» og «veldig rent», var noen av tilbakemeldingene. Én mente den var for moderne for kjøkkenet han brukte, men at den «har samtidig et veldig rent utseende som gjør at den ikke stikker seg ut i negativ forstand på kjøkkenbenken.» Wilfa Svart Presisjon kommer i to farger: aluminium og svart. Ni av ti likte aluminium best. 

Hva likte de best

Det funksjonelle designet, den praktiske vannbeholderen og smaken på kaffen er gjengangerne her. Nicolai sier på det følgende vis:

Kaffetrakteren har et veldig godt funksjonelt design som gjør det enkelt å bruke, rengjøre og lagre. Hvis jeg må velge en ting ved trakteren jeg liker best er det vannkolben. En avtakbar kolbe til vann gjør det enkelt å fylle vann samt det er delikat å se på.

Bjørn oppsummerer det på denne måten:

Det jeg likte best med kaffetrakteren er de små detaljene som jeg ikke har sett på andre kaffetraktere før. At jeg kan fylle vann direkte i kolben. At jeg kan styre mengde og styrke på kaffen med filteret. Og at vannet har den riktige temperaturen med en gang den begynner å brygge.

Hva falt ikke i smak

Her er lyden den klare gjengangeren, selv om en påpeker: «Jeg har selvfølgelig forståelse for at man må gi noe lyd for å holde temperaturen lik under hele trakteprosessen, og den gir i og for seg ikke mer lyd fra seg en en rolig during.» Ellers er det ikke mye å utsette på trakteren; to mener at lokket over kaffefilteret kan være litt kranglete. Bjørn svarer dette på spørsmålet «Er det noe du skulle ønske var annerledes med trakteren?»

Nei. Faktisk ikke. Dette er den mest komplette kaffetrakteren jeg har vært borti. Det nærmeste en kommer en perfekt kaffetrakter.

«For seriøse kaffeelskere»

Wilfa Svart Presisjon er enda et Wilfa-produkt som har falt i smak hos våre testpiloter. Tidligere har høyhastighetsblenderen Wilfa Raw Fuel og eltannbørsten Jordan Clean Premium+ fra Wilfa blitt testet, begge med høye poengsummer.

Kaffetrakteren har en veiledende pris på 2799,-, og blir kanskje ikke den du vil finne i typiske studentkollektiv. Testpilot Jonas oppsummerer Wilfa Svart Presisjon på denne måten:

Dette er et kjempeprodukt for de seriøse kaffeelskerne – de som sverger til å servere kaffe med kvalitet i alle ledd. Dersom man kun skal bruke trakteren for å pumpe ut kaffe ved store familiesammenkomster hadde jeg gått for en rimeligere trakter, men når alle har gått hjem, og man vil kose seg med en riktig god kopp kaffe – da finnes det ikke bedre enn Wilfa Svart Presisjon.

10 av 10
9.2 Svært god

Positivt

  • Smaken på kaffen
  • Funksjonelt design
  • Avtagbar vannbeholder

Negativt

  • Lyd
  • Litt kranglete lokk
Design 9.44
Utseende 8.88
Brukervennlighet 9

Tags